Lån utan ränta - räntefria lån 14 - 30 dagar

Låna utan ränta Låna utan ränta

Låna utan ränta går faktiskt även om många tror att det är en omöjlighet. Det handlar om kortfristiga lån på upp till max 30 dagar men du kan låna ganska mycket pengar räntefritt.

Hemligheten ligger i att flera långivare lånar ut pengar utan ränta till NYA kunder i hopp om att få återkommande kunder som är nöjda med den service som banken/långivaren bevisat genom det första lånet. Det finns däremot inget som tvingar dig att återkomma som kund till dem utan du kan med gott samvete utnyttja det räntefria lånet, återbetala det i tid förstås och sedan aldrig mer återkomma.

ETT UNDANTAG finns från detta med att kreditföretag bara erbjuder räntefria lån till just nya kunder. Det är Loanstep som där du gång på gång kan ta ett lån utan ränta även om du kommer tillbaka många gånger.
 

"Gratis" lån- finns den någon hake med det?

Gratis lån får egentligen inte kallas för gratis eftersom det är en benämning som endast får användas om det inte krävs någon motprestation. I de här sammanhangen finns det ett krav på motprestation, nämligen att du ska återbetala lånet inom den tid som är utsatt. Sedan kan man tycka att just det är en självklarhet men  det förklarar varför lånen inte får betecknas som "gratis".

I övrigt finns ingen hake med den här sortens lån. Men se upp med att vissa långivare tar en administrativ avgift, vilket skall framgå när du ansöker om lånet. Detta kallas i så fall för uppläggningsavgift och det är för övrigt något som de flesta lån börjar frångå i allt större utsträckning.

Det kommer att stå vilket belopp du skall betala tillbaka och är det högre än det belopp du har lånat så är det på grund av ett tillägg av en administrativ uppläggningsavgift. Dessa avgifter brukar dock vara väldigt låga i förhållande till om du skulle ha betalat ränta för lånet så det är fortfarande en bra affär för dig att ansöka om lån utan ränta.

Det som är allra viktigast att tänka på är att de räntefria lånen är korta lån med förhållandevis kort löptid, vilket innebär att om du inte betalar tillbaka dem inom den "räntefria" perioden kan det bli ett dyrt lån. Detta kan bli till en hake om du inte är uppmärksam nog och har räknat noga på din egen återbetalningsförmåga.
 

Låna utan ränta hos flera långivare samtidigt

Självklart kan du låna utan ränta hos flera långivare samtidigt. Att låna utan ränta kan vara ett oväntat bra alternativ till att utnyttja befintliga krediter och kreditkort som du redan har eftersom de långivare som lånar ut pengar utan ränta ändå är seriösa och du slipper räntan på pengarna helt utan konstigheter.

Var alltid noga med att räkna ut att du kommer att kunna återbetala pengarna.
 

Villkor för att låna utan ränta

Ofta är villkoren för att låna utan ränta som vi redan nämnt, att du aldrig varit kund hos långivaren tidigare. Självklart är det ditt eget ansvar att se till att långivaren fortfarande erbjuder lån utan ränta då www.kontanter.nu reserverar sig för eventuella förändringar som kan ha skett sedan långivaren senast testades eller kontaktades utifrån eventuella villkorsförändringar.

Du ser alltid om ditt lån är utan ränta och avgifter på det belopp som det står att du skall betala tillbaka så du behöver inte vara orolig att bli lurad av någon bank eller långivare.

Datum för när det räntefria lånet är taget spelar roll.
Tänk på att förfallodagen för din kommande räkning, kommer att grunda sig på vilket datum du fick lånet godkänt. Många gör misstaget och tar ett lån akut för att sedan upptäcka att förfallodagen för lånet kommer att inträffa innan de får sin nästa lön. När det handlar om övriga snabblån kan man ofta (inte alltid) välja eller påverka sitt förfallodatum. Det kan du inte göra med de villkor som gäller för räntefria lån!

Om du ser att ditt förfallodatum kommer att skapa problem för dig ska du försöka dra ut på dagarna innan du tar lånet för att sedan ansöka om det när du ser att du kommer att klara av att betala senast på förfallodagen.
 

Den här sidan uppdaterades senast 2018-02-03.