Om oss - Kontanter.nu

www.kontanter.nu är specialiserade på frågor privatekonomi i största allmänhet och frågor om lån och skuldfinansiering i synnerhet. Vi tillhandahåller saklig information om lån hos olika banker och finansinsitut men bedriver ingen egen bankverksamhet.

Du kan kontakta oss genom vårt kontaktformulär eller skicka e-post direkt till oss.
 

Vi vill hjälpa dig att jämföra och välja rätt lån

Vi utgår ifrån att alla som besöker vår webbplats gör det för att de antingen är intresserade av att undersöka möjligheterna till att ta ett lån, eller för att de söker fakta och svar på olika frågor som har med privatekonomi eller lånerelaterade frågor att göra.

Vår verksamhetsidé bygger på att hjälpa privatpersoner när de ska jämföra och välja rätt lån online samtidigt som vi publicerar fakta och bra information om ekonomiska frågor i övrigt. Läs våra användarvillkor om du behöver du veta mer om vad som gäller hos oss.
 

Så här fungerar våra jämförelser

Jämför med oss

Alla jämförelser på sajten är objektiva utifrån de fakta som de olika kreditföretagen lämnar ut. Vårt mål är också att det på varje enskild sida på webbplatse, ska vara enkelt för dig att förstå varför olika banker och långivare nämns i en speciell ordning.

Det vanligaste på sajten är att långivare och banker nämns i någon form av logisk ordning som handlar om alfabetisk ordning, populäritet (utifrån sakliga grunder), lånebeloppets storlek eller liknande.

Vi är neutrala i förhållande till varje enskild långivare och bedriver ingen egen utlåningsverksamhet. Våra påståenden bygger antingen på fakta som låneföretagen själva lämnat ut eller på erfarenheter som läsare delat med oss. Sajten förhåller sig neutral till vilka banker och långivare som är bättre än andra men förbehåller sig rätten att utifrån vissa särskilda parametrar ändå rekommendera vissa långivare som mer passande än andra vid givna situationer eller till givna ändamål.

Vår kunskap om olika banker och långivare bygger både på utbildning, erfarenhet och ett nära samarbete vad det gäller information och saklig fakta som vi förser oss med regelbundet. Informera oss gärna om du hittar felaktig information om olika lån och villkor för dem.

Vårt mål och syfte är att alla som behöver vägledning kring val av lån online skall få tillräcklig information för att kunna göra ett eget val utifrån individuella förutsättningar. Vi gör det enkelt för dig att jämföra olika lån utifrån ett antal på förhand utvalda kriterier.
De kriterier vi företrädesvis använder oss av är:

  • Lånebelopp
  • Återbetalningstid
  • Åldersgräns
  • Om det går att ansöka om att låna utan uc kontroll
  • Om det går att ansöka om att låna med betalningsanmärkning
  • Övriga villkor
  • Tips som är nämnvärda för aktuellt lån (baserat på fakta eller andra användares upplevelse av det aktuella lånet)

Om du tillhör dem som har svårt att själv bedöma vilka lån som skulle kunna passa dig, kan du få vägledning framför allt när det handlar om skuldfinansiering. Det kan du få genom att kontakta fylla i vårt formulär och då få kostnadsfri rådgivning av vår expert på skuldfinansiering.
 

Vår specialisering - skuldfinansiering och låg kreditvärdighet

Vi har inte bara generell kompetens kring ekonomi i samband med lån. Vi är också specialiserade inom områden såsom skuldfinansiering, låg kreditvärdighet och högkostnadskrediter i form av mindre snabblån.

I vår specialisering ingår att vi antingen har fört en nära dialog med långivare och banker, eller att någon i vårt team faktiskt har beprövade erfarenheter av respektive bank eller långivare. Inga oseriösa långivare eller banker kommer att finnas omnämnda på sajten istället kommer de långivarna att plockas bort då vi inte heller avser att bidra till att sända ut negativa signaler om en eller flera banker/långivare.

Du kan alltid känna dig trygg och säker på att alla omnämnda långivare och banker på sajten är seriösa och ansvarsfulla. Alla långivare som finns omnämnda på vår webbplats förljer gällande lagar och regler samt står under tillsyn av Finansinspektionen.
 

Partners och länkar

Om du tycker att www.kontanter.nu tillför dig ett värde i form av bra information, relevanta tips och hög kvalitet är du självklart välkommen att hjälpa oss att sprida information om att vi finns.

Genom att dela sajten med dina vänner i sociala medier, rekommenderar du andra att besöka sajten. Du behöver inte heller fråga oss om lov för att länka till oss men vi undanber oss att kopplas samman med sajter som har kränkande, rasistiskt, sexistiskt eller på annat sätt oetiskt innehåll. Vi vill inte heller förknippas med olagliga verksamhet av något slag.

Använd kontaktformuläret  här nedanför, om du har frågor eller synpunkter gällande informationen på www.kontanter.nu. Frågor riktade till specifika banker eller långivare kommer inte att besvaras och inte heller att vidarebefordras.

  • Här skriver du vad din fråga gäller. Vi kan inte ta emot frågor om specifika långivare eller banker utan svarar bara på frågor gällande sajten.
  • Frågor om specifika långivare eller banker, hänvisas till respektive bank/långivare och ditt formulär kommer att bli obesvarat.
  • Genom att skicka in ett godkänt förmulär, godkänner jag webbplatsens allmänna villkor för behandling av mina personuppgifter.

Sajtens drift och verksamhet

Förutom att ha ett nära samarbete med informationsinhämtning från de olika långivarna och kreditföretagen, inhämtar vi regelbundet information från andra viktiga instanser. Gällande skattetekniska frågor har vi en intensiv bevakning av Skatteverkets verksamhet.

Sajten drivs och finansieras av en sammanslutning av fyra olika finansiella rådgivare med bred utbildning inom ekonomi och finans. Sajtens primära syfte är att tillhandahålla saklig information om olika lån och banker, vilket också finansieras genom de inkomster som sajten eventuellt kan komma att inbringa i form av annonser eller delvis sponsrade länkar.

Uppdatering av sidans innehåll och information sker löpande genom att informationen om olika lån och dess villkor, hålls ständigt aktuell. Genom våra nyheter och ekonomiblogg kan du läsa om särskilt heta ämnen inom lån samt vilka nyheter som är särskilt aktuella just nu.

Vill du lämna kommentarer och berätta om dina erfarenheter kring lån som du använt, är du välkommen att göra det i vår gästbok.

Våra finansiella rådgivare

Kristina Eriksson

Kristina Eriksson
Webmaster & finansiell rådgivare
info@kontanter.nu

Peter Jansson

Peter Jansson
Webmaster & finansiell rådgivare
info@kontanter.nu

Anders Nilsson

Anders Nilsson
Finansiell rådgivare och ekonomiblogg
info@kontanter.nu

Annika Eriksson

Annika Eriksson
Finansiell rådgivare och ekonomiblogg
info@kontanter.nu

Samtliga av oss finansiella rådgivare har det som sin profession i vardagen samtidigt som vi driver den här webbplatsen som en bisyssla. Vi har var och en anställning hos arbetsgivare som inte ska förväxlas med den här webbplatsen.

Webmaster: Kristina Eriksson, Peter Jansson
Finansiella rådgivare: Kristina Eriksson, Peter Jansson, Anders Nilsson, Annika Eriksson

Du kan komma i kontakt med oss genom vårt kontaktformulär eller genom att mejla oss direkt på info@kontanter.nu.
 

Alltid på www.kontanter.nu

Låna pengar snabbt, jämför lån och få svar direkt på skärmen. Större lån, årslån, mindre lån, snabblån, sms lån, lån utan uc kontroll och annat som har med privatekonomi och lånerelaterat att göra. Vi hjälper dig att välja rätt lån utifrån just dina individuella förutsättningar.

Vi hjälper dig att välja lån med eller utan uc kontroll.

privatlån med eller utan uc kontroll

Vi hjälper dig att välja lån för skuldfinansiering.

skuldfinansiering för att lösa dyra lån och krediter

Vi hjälper dig att välja rätt snabblån eller sms lån.

jämför sms lån och snabblån