Nyheter på sajten www.kontanter.nu

Snart fyller vi 4 år - dags för lite förnyelse.
Inom några månader kommer webbplatsen www.kontanter.nu att fira 4-års jubileum.
Under åren har vi haft otroligt många besökare och vår rådgivning har tagit emot väldigt många frågor som rör lån i största allmänhet men skuldfinansiering i synnerhet.

Allt efter att veckorna, månaderna och åren gått har webbplatsen växt och numera kan vi skryta med en omfattande informationsbank med relevant information om privatekonomi och lånerelaterade frågor.

Som ett led i att förbättra kvalitet och användarupplevelse ännu mer, kommer vi under en tid framöver att förändra struktur, innehåll och kvalitet på hela webbplatsen. Vår förhoppning är att du som besökare lättare ska kunna navigera på våra sidor men också att du ska hitta exakt den information du söker.

Tillförlitlighet och kvalitet blir viktigt även fortsättningsvis.
Vi är en av de mest tillförlitliga webbplatserna på nätet när det handlar om att jämföra Svenska lån och så ska det absolut förbli. Med relevanta och frekventa uppdateringar av de sidor som har störst behov av att vara aktuella, tänker vi fortsätta att leverera högkvalitativ information om olika lånelösningar på nätet.

Under åren som gått har vi samlat på oss många nyttiga erfarenheter och vår kunskap om olika kreditföretag växer sig starkare för varje månad som går. Förvisso har det inte inträtt särskilt många nya aktörer det senaste året som gått men det händer ändå massor av saker på snabblånemarknaden.

Våra mystery shoppers kommer att ge kritiska recensioner.
Tidigare har vi anlitat myster shoppers för att säkerställa kvalitet och serviceutfästelser som de olika låneföretagen representerar. Under 2018 kommer vi att dra det hela ett steg vidare med att ge mer kritiska recensioner av kreditföretagens bemötande. Vi kan inte redan nu avslöja exakt vad detta kommer att handla om men det kommer att ge nyttig information till dig som bryr dig om etik och moral.

Kan vara lite rörigt att orientera sig i vår nya struktur.
Dra en liknelse med när din favoritaffär, plöstsligen har möblerat om i butiken och du inte omedelbart hittar det du är van att snabbt få avklarat genom att du känner till struktur och möblering. Vi gör detta för att du som besökare ska få en ännu bättre användarupplevelse framöver.

Med detta vill vi skapa förståelse för att vi möblerar om lite på sajten och hoppas på att du fortsätter att återvända hit!

Nästan en tredjedel av våra besökare är nämligen trogna återvändare som kommer in för att läsa om nyheter, våra artiklar och för att ansöka om nya lån. Det verkar som att vi lyckas tillfredsställa läsare i alla åldrar och det har vi för avsikt att fortsätta med.

Glöm inte att rekommendera oss för vänner och bekanta och bokmärk vår sida så att du snabbt och smidigt hittar tillbaka till oss!

Tack för ditt förtroende och på återseende!
 

Läs hela inlägget »
Enklare jämförelser Enklare jämförelser

Tillhör du en av alla dem som trots kreditföretagens krav på "tydliga priser" och transparenta villkor, ändå tycker att det är svårt att jämföra lån utan UC kontroll?
Du är inte ensam om det här problemet. Trots tydlighet kring effektiv årsränta är det ganska svårt för oss "vanliga dödliga" att förstå vad ett lån egentligen kommer att kosta oss när allt väl kommer omkring.

Tillhör du en av de många personer som tycker att det är jättesvårt att bara genom en räntesats på pappret, lista ut vad lånet kommer att kosta dig i praktiken? Då kommer du sannolikt att uppskatta vårt nya och förbättrade sätt att arbeta, vilket gör det enklare för dig att jämföra lån utan UC kontroll i första hand.

Genom att färgmarkera lånen i just den här kategorin kan du göra snabba jämförelser mellan de olika låneprodukterna och kreditföretagen.
En unik sortering av de olika lånen inom kategorin gör att du numera lätt och snabbt kan se vilka som är de billigaste och mest prisvärda alternativen, respektive de dyrare valen.

Det är inte en skala för hur bra eller dåliga kreditföretagen är, utan det handlar enbart om kostnader. Det man bör ha med i bakhuvudet är förstås att även de lån som inte är de mest billiga och prisvärda, ändå kan vara de bästa alternativen för just dig.

Priser, räntenivåer och andra förmånligare villkor hänger nära ihop med din kreditvärdighet och därför kan det vara svårt att bli godkänd för de allra billigaste lånen.

Valet att ge alla lånen en färgflagga som är grön, gul eller röd ska ses som en vägledning för om det är ett dyrt eller billigt alternativ i jämförelse med andra lån i just den här kategorin. Om man vill jämföra andra lån med varandra är det nämligen av stor vikt att man jämför lån inom en och samma kategori, annars kan det lätt liknas med att jämföra äpplen med päron.

Vi hoppas att vi genom detta ska kunna utveckla vår information ännu mer på fler sidor på webbplatsen. Men tills dess kan du börja jämföra lånen utan UC och se vad du kan hitta där redan nu.

Om detta visar sig vara ett populärt sätt att visa på skillnader och likheter på, kommer även de andra kategorierna att få liknande jämförelsemått.
 

Läs hela inlägget »

Nu när 2018 kommit och vi startar en nytt år med nya möjligheter till en bättre ekonomi, kommer vi att lansera flera nyheter på sajten. Allt för att göra den mer användbar för dig som besökare. Några av nyheterna handlar förstås om konkreta tips från våra experter, när det gäller vilka lån som finns i Sverige och vilka villkor långivarna har att erbjuda dig som konsument.
Att lån regleras av lagar och regler i Sverige är det också många som redan känner till och självklart bör de också vara en viktig del av innehållet på en bra sida om lån som detta är.

Det som senast tillkommit är att vi vill göra det lättare för dig att hitta de bästa lånen för olika lånebelopp. Många misstar sig nämligen och tror att olika lån är lika bra oavsett vilket lånebelopp man är ute efter, vilket i allt för många fall är en felaktig och falsk trygghet. Vissa lån lämpar sig nämligen inte alls för snabblån eller vise versa. Att inte göra våld på sin hushållsekonomi är viktigt för att få den att fungera i det långa loppet och det är de flesta redan medvetna om. Att välja rätt sorts lån för rätt tillfälle kan därför vara mer viktigt än vad många ens har en tanke på.

Vi kommer allt eftersom också skriva om vilka lån som tillhör samma föreetag eller samma koncern, vilket är särskilt viktigt om det handlar om långivare som bara godkänner en person för en av sina varumärken. Mest viktigt är detta om det är lån som använder sig av UC, för då kan man "slösa bort" UC förfrågningar på att råka söka lån hos samma företag flera gånger med det enda resultatet att man får avslag på sin ansökan för varje lån man söker. Om det handlar om lån utan uc men som ändå tillhör samma företag eller koncern är skadan förstås inte alls lika stor, mer än att man möjligen kan framstå som desperat men det skadar i alla fall inte din kreditvärdighet. Däremot slösar man bara bort tid och kanske blir mer och mer nedslagen av att få nej på sina ansökningar utan att riktigt förstå varför.

Den kanske största och förhoppningsvis en av de mest givande förändringarna vi har för avsikt att göra inom kort, är att vi kommer att svara på vanliga eller annorlunda frågor som vi fått in genom vår rådgivning. Självklart kommer vi aldrig att hänga ut någon som kontaktat oss eftersom vi värnar om våra besökares integritet. Vi kommer däremot att avidentifiera frågor vi får och svara på en del av dem både genom mejlsvar som vanligt men också lägga upp dem i vår ekonomiblogg. Det kommer att handla om råd avseende lån eller dilemman som har med ekonomi att göra. Vi kommer bara göra detta om frågan förekommer frekvent eller om vi tror att det är till nytta för andra att läsa vårt svar.

Nu önskar vi er en riktig bra start på det nya året!
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: nyheter 2018