Tillhör du en av dem som ägnar tid åt att fundera på hur du ska få bättre ekonomi och mer pengar? Har du svårt att få lönen att räcka till allt du vill köpa och göra varje månad? Då kanske det är dags att ta tag i din ekonomi på ett långsiktigt och hållbart sätt för ett nytt år med bättre ekonomi och mer pengar på fickan.

1. Omförhandla och samla dina lån

Väldigt många personer har lån eller krediter som de av ren slentrian bara betalar på varje månad. I värsta fall har kostnader för lån och krediter börjat ta allt för stort utrymme av den månatliga inkomsten och då kan man ha hamnat i en ond cirkel av avbetalningar.
Det är enkelt att köpa saker på avbetalning och sedan sitter man där med lån, krediter och butiksköp på avbetalning och när man räknar ihop alltsammans blir det ofta höga summor som ska betalas varje månad.

Om du känner igen dig i detta, bör du på allvar fundera på att samla ihop alla dina gamla lån och krediter och istället ta ett lån för skuldfinansiering, vilket kan göra att du får flera tusenlappar mer över varje månad när alla räkningar är betalda.
Om du inte vet vilket lån du ska välja kanske vi kan rekommendera Bynk som är ett modernt lån med bra villkor.
 

2. Se över dina försäkringar

Genom att se över dina försäkringar, kan du säkert spara in några hundralappar per månad, beroende på vilka och hur många försäkringar du har. Problemet med försäkringar är att de i princip alltid har en årsförfallodag och du kan sällan säga upp dem innan detta datum inträffar.

Det här är också en av de huvudsakliga orsakerna till att många missar och glömmer bort att förhandla om bättre och billigare försäkringar. Kanske du har tagit fram dina försäkringspapper någon gång för att inse att det är flera månader kvar tills du kan byta försäkring och därför skjutit fram det tills du missat även nästa årsförfallodag.

3. Se över ditt elavtal

De flesta kan inte välja elnätsleverantör då det är Vattenfall som står för i princip hela det Svenska elnätet i tätbebyggt område. Men vilken elleverantör du har kan du själv välja och priset skiljer sig väldigt mycket åt beroende på vilken elleverantör du väljer.

Många har ideologiska tankar kring vilken sorts el man vill köpa medan andra kanske bara ser till priset. Genom att jämföra elavtal kan du själv välja både vilken sorts el du vill ha men också vilka villkor för avtalet du vill ska gälla. Det vanliga är att man har fast pris, rörligt pris eller en mix däremellan. Att surfa runt på egen hand är tidskrävande och svårt då det är en utmaning att överblicka de olika villkoren och priserna. Hos Compricer kan du få kostnadsfria jämförelser för att teckna det billigaste elavtalet.

4. Se över dina telefonikostnader

Det är numera vanligt att köpa telefon på avbetalning genom sin mobiloperatör. Många gånger förbinder man sig samtidigt till ett abonnemang på en viss tid men så är inte alltid fallet.
Exempelvis Tele2 har bindningsfria abonnemang och du kan när som helst byta tjänster.
Se över vad du har för abonnemang för mobilen och säg upp den fasta telefonin om du inte har någon användning för den.
Genom att välja rätt telefonavtal kan du spara flera hundralappar per månad. Många har ett alldeles för "stort" och omfattande abonnemang eller så kan de tjäna pengar på att skaffa ett abonnemang med fast pris.
 

5. Säg upp tjänster du inte behöver

Spotify, TV-kanaler, tidningsprenumerationer och andra tjänster är ofta sådana som många av oss är lite för bekväma för att se över regelbundet. Tittar du verkligen på alla TV-kanaler du har, kan du stå ut med ett Spotify med reklam istället för att betala för det? Lyssnar du ens på Spotify för att det ska vara motiverat att ha ett betalabonnemang? Likaså gäller olika tidningsprenumerationer m.m.
Kanske har du någon gång i din iver råkat tacka ja till att prenumerera på olika hälsopreparat eller vitaminer? Går de att säga upp?
 

6. Sälj saker du inte behöver

En oväntad och underskattad inkomstkälla är att rensa i garderober, förråd och skåp. Att sälja saker man inte behöver, kan dra in en ordentlig slant om du har tur.
Kanske har du gamla leksaker och tidningar som med tiden blivit värdefulla?
Orientera dig gällande priser innan du lägger ut saker till försäljning. Du vill inte sälja dina saker för billigt men inte heller stå med dem kvar för att du satt för högt pris.
Läs mer om olika sätt att skaffa mer pengar på, utan att ta ett lån.
 

7. Gör en budget och håll den

För många räcker det att få lite mer ordning och reda på sin ekonomi för att få mer pengar över till nöjen och annat. Genom att göra en budget och hålla sig till den, kan bara den ökade medvetenheten om vad dina pengar faktiskt går åt till, göra att du får bättre ekonomi.

Många tycker också att det är effektivt att föra någon sorts av kassabok för alla inköp de gör. På så sätt minskar småinköpen per automatik då du ser vad pengarna går åt till på ett mer överskådligt sätt.
Att göra en enkel budget är inte särskilt svårt och tips på hur man gör en hushållsbudget finns det gott om.
 

Med sänkta lånekostnader, billigare försäkringar, billigare elavtal och lägre kostnader för telefoni kommer du långt. Om du sedan lyckas skaffa extra pengar genom att sälja saker är det ännu bättre.
Oavsett om du lyckas med alla 7 tipsen eller bara några av dem, kommer du sannolikt få en bättre privatekonomi än du har idag.

LYCKA TILL!

Läs hela inlägget »
Ångest och stress är tyvärr ett väldigt vanligt problem i Sverige. Det är ofta pengar, tid och prestationskrav genom egna eller andras förväntningar som ligger bakom problemen. Inte helt sällan kan en längre julledighet även framkalla ångest och stress över annat som man under de lediga dagarna får tid att reflektera över.

3 tips för att slippa ångest och stress inför julen

1. Handla julklappar så tidigt som möjligt

Många lägger mycket tid och pengar på att köpa julklappar till sina nära och kära. Det är vanligt att skjuta detta framför sig av olika anledningar. Kanske är det mycket på jobbet eller så saknar man helt enkelt framförhållning. Ett vanligt problem är också ekonomin, då många inväntar decemberlönen innan de kan gå ut och handla de där sista julklapparna som novemberlönen inte räckte till.
Lösningar:

 • Handla i god tid
 • Ta hellre ett snabbt och billigt lån än att vänta tills dagen då decemberlönen kommer (då är det också som mest trängsel i affärerna).
 • Handla på nätet om du har möjlighet

2. Handla billiga julklappar om du har dålig ekonomi

Många handlar julklappar för mer pengar än de egentligen har råd att avvara. Det är inte för intet att januari månad är Sveriges fattigaste månad. Tänk efter om du verkligen måste handla många och dyra klappar. Skulle de du köper presenter åt verkligen vilja att du försätter dig i dålig ekonomi bara för att ge dem julklappar?
Lösningar:

 • Handla begagnade saker på nätet. Blocket, Tradera och Facebook är utmärkta forum där du kan hitta bra och billiga julklappar i nyskick.
 • Köp inte julklappar på avbetalning i flera olika affärer. Då tappar du lätt kontrollen över vad och hur mycket du har handlat för. Det är ofta billigare att ta ett litet snabblån för att köpa julklappar för, än att köpa på avbetalning i butik. Då får du också en helhetsbild av hur mycket du handlat för och vad det kommer att kosta dig. Det är inte alltid ett snabblån behöver vara en högkostnadskredit, du kan hitta billiga varianter.
   

3. Sänk prestationskraven på dig själv gällande julmaten

Kanske finns det en tradition att man själv gör så mycket som möjligt av exempelvis julmat och andra godsaker. Att köpa färdiga produkter sparar mycket tid och gör att du kan ta det lite lugnare själv eller lägga tiden på annat du behöver göra.
Om ekonomin är ett hinder för julmaten, fundera över vilka billiga alternativ som finns. Kanske kan du dra ner lite på julmaten, behövs det så mycket? Det är ändå samvaro och ledighet som är det viktiga på julen.

Lösningar:

 • Sänk kraven och förväntningarna på hemlagad julmat, köp färdigt istället.
 • Köp billiga alternativ till färdiglagat och råvaror på extrapris, kanske kan du ha ett mer otraditionellt julbord i år med andra rätter än just den traditionella julmaten?
   

Genomförda studier kring julstress

2017 genomfördes Novus på uppdrag av Skandia en studie kring julstress. Studien visadade att en av fem känner stress under december och då framför allt gällande att julen närmar sig. Det finns ingen anledning att tro att läget har förändrats.

2018 publicerades artiklar som angav att risken för fysisk ohälsa på grund av stress också ökar i december månad. Störst är risken att drabbas av hjärtinfarkt på själva julafton skrev Läkartidningen om 2018.

Det har också framkommit att kvinnor känner stress i högre utsträckning än män under december, vilket tyvärr kan bero på egna och andras förväntningar på "julfix".
 

Läs hela inlägget »

Att skaffa pengar snabbt och få pengarna på kontot redan samma dag, är populärt. Särskilt så här inför julen då många vill ha lite extra pengar i plånboken. Oavsett om julen har med saken att göra eller inte, finns det snabba, enkla och lagliga sätt att skaffa pengar på.

Snabblån eller inte?

Är du i tillfälligt behov av extra pengar, är ett snabblån ett bra alternativ. Det du ska titta extra noga på är vilka kostnader som lånet kommer att innebära för dig. Ibland är vanliga banklån bättre när man ser till priset och de behöver inte heller ta särskilt långt tid att bli godkänd för heller.

Den gamla sortens sms-lån och snabblån var ofta väldrigt kortfristiga medan det idag finns snabblån som man kan ha i flera år.
Hitta ett bra snabblån för att få pengarna snabbt och smidigt in på ditt konto då snart ditt lån blivit godkänt.

Om du vill söka efter snabba lån med jättelåg ränta, kan du söka bland andra typer av lån online.

Många menar att snabblån och smslån är en fara för svenska hushåll eftersom det är så lätt att ansöka om lånen online, få svar direkt och pengar på kontot kanske bara inom någon timme. Själva upplägget för hur det fungerar, kan förstås locka vissa personer att ta ett lån, utan att först tänka efter ordentligt. Den som ångrar sig kan dock göra det i enlighet med distansköplagen och så länge du meddelar långivaren att du ångrat dig, blir det inga problem att snabbt lösa lånet. Detta under förutsättning att du inte redan använt upp pengarna förstås.

Om du ångrar dig efter att tiden för ångerrätt har gått ut, ska du alltid ha rätt att förtidsinlösa ditt lån. Det är i praktiken samma sak som att ångra lånet eftersom du ändå i båda fallen får betala ränta för de dagar du haft pengarna på ditt konto.

I vissa fall kan man prata om så kallade högkostnadskrediter, vilket är ett samlingsbegrepp för lån med väldigt hög ränta. Du bör förstås undvika de lån som har omotiverat hög ränta men den som till exempel har svårt att få banklån, kanske bara blir godkänd för lån med lite högre räntesats.
Det är dock en myt att alla snabblån är högkostnadskrediter. Det finns billiga lån utan UC-kontroll.
 

Hellre ta ett lån än att ta o

Att hålla sig till snabba, säkra och lagliga sätt att skaffa pengar på, är otroligt viktigt. Många kanske frestas av att skaffa pengar på olagligt sätt, vilket vi definitivt avråder då det kan förstöra tillvaron för vem som helst. Inte heller pyramidspel eller andra mer eller mindre konstiga sätt att skaffa pengar på, är att rekommendera.

Ta aldrig ett lån om du inte vet säkert att du kommer att kunna återbetala det enligt överenskommelse. Att slarva med återbetalningar eller att sätta sig i en situation då du inte kan betala dina räkningar, kan leda till vädligt tråkiga konsekvenser. Du kan till exempel snabbt få en betalningsanmärkning om du slarvar med återbetalning av ett lån. Det är ganska få snabblåneföretag som är särkilt toleranta om du inte kan återbetala lånet men många brukar ändå gå att resonera med om du får tillfälliga betalningsbekymmer.

Känner du dig osäker på om du kan skaffa pengar på andra sätt än att ta ett lån, kan du alltid läsa mer om tips på hur man skaffar pengar utan att låna.

Vid tillfälliga betalningsbekymmer ska du snabbt kontakta din långivare och se hur ni tillsammans kan lösa situationen. Detta brukar normalt sett fungera åtminstone en gång hos många långivare eftersom de seriöst vill hjälpa till. 

Läs hela inlägget »
Skaffa pengar snabbt sommaren 2019 Skaffa pengar snabbt sommaren 2019
Att ha ont om pengar på sommaren när man ofta har ledigt en period, är inte så roligt.

Visst, är sommaren fin och man kan hitta på massa trevliga kostnadsfria aktiviteter såsom att sola, bada och ha picknick i sol och värme så är det kanske inte lika kännbart att sakna pengar.

Om det däremot är som den här sommaren med väldigt varierande väder, kanske man vill ha lite pengar att göra saker för de dagar man inte känner för att vara utomhus och sola och bada.

Att ta ett kortfristigt sommarlån med billig ränta, är ett alternativ som många väljer. Det förutsätter förstås att du kan betala tillbaka pengarna inom utsatt tid. Många små billiga lån kan du välja lång återbetalningstid på om du vill men då ska du se upp med räntan. Höga räntor förekommer på kortfristiga lån eftersom de är tänkta att återbetalas under kort tid.
Det många inte tänker på är att man också kan ta ett mindre lån men på längre tid och sedan betala tillbaka det i snabbare takt än kontraktet säger.
Att göra så ger dig ofta mycket bra ränta men lånet är ofta på minst 5000 eller ibland även på 10000 kr.
 

Låna pengar billigt eller räntefritt

Om du inte har något emot att det skickas en förfrågan om kreditupplysning genom UC, kan du få ett riktigt bra snabblån med mycket låg ränta. På det här sättet kan du låna pengar billigt eller till och med helt räntefritt.

Det enda du behöver göra är att följa tre enkla steg:

 1. Hitta ett billigt lån med låg ränta
 2. Ansök om det belopp du vill låna (eller lägsta möjliga lånebelopp även om du inte behöver så mycket i lån)
 3. Ta så lång återbetalningstid som du önskar. Om det bara finns lån som är på längre tid än du önskar, ta den kortaste återbetalningstiden.
 4. Få svar direkt på skärmen och utbetalning redan samma dag eller senast inom de närmsta bankdagarna (beroende på när du ansöker och hos vilken bank).
 5. Om du lånat mer än du egentligen behövde på grund av lägsta möjliga lånebelopp, betala in en extra amortering med det överskjutande beloppete omgående samma dag du får lånet utbetalt eller dagen efter.
 6. Återbetala lånet enligt plan eller snabbare genom att göra extra amorteringar/extra inbetalningar. Det är kostnadsfritt!

Här kan du hitta lämpliga lån för att ta ett semesterlån eller sommarlån som inte kostar skjortan.
 

Andra sätt att skaffa snabba pengar på

Om du inte vill ta den enklaste utvägen och låna pengar snabbt, kan du överväga att skaffa pengar utan att ta ett lån.
Genom många smarta sätt att skaffa pengar på, kan du snabbt och enkelt utan någon allt för stor ansträngning få ihop en slant till dina planerade semesteraktiviteter.

Se upp för bedrägerier på nätet, som utlovar guld och gröna skogar för att vinna pengar på olika pyramidspel eller på casino och liknande. Pyramidspel fungerar sällan utom möjligen för dem som startade pyramidspelet och att spela på casino kan lika gärna göra dig mer fattig än innan så det är verkligen inget säkert kort om du vill ha säkra pengar.

Att snåla in på saker ett par månader in på hösten och ta ut pengarna i förtid genom att ta ett lån som du snabbt betalar tillbaka, är ofta det bästa och enklaste sättet att få pengar på. Att ta ett snabblån utan UC kontroll är populärt då det inte efterlämnar några negativa spår i din kredithistorik till senare tillfällen då du kanske behöver ett större lån till en investering av något slag.

Den som av tidigare erfarenheter vet att de har låg kreditvärdighet, kanske drar sig för att pröva att göra en låneansökan. Risken för att att få avslag är stor om du har väldigt dålig kreditscoring. Men lugn, det finns även lån för personer med dålig kreditvärdighet. Att låna med låg kredivärdighet fungerar för de flesta som inte har skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten eller allt för färska betalningsanmärkningar.
 

Gör inte sommaren till en skuldfälla

Ta inte mer lån än du verkligen behöver och låna ansvarsfullt så att du vet att du kommer att kunna betala tillbaka lånet inom utsatt tid. Inom kort kommer hösten och då är det tråkigt om du sitter i en situation då du upptäcker att sommaren blev till en skuldfälla.

Låna de pengar du verkligen behöver för att göra sommaren till det du vill men försök att göra även sådant som inte kostar så mycket pengar. De lånade pengarna innebär i princip alltid en extra kostnad i form av ränta och därför är det bra om du lägger ner tid på att köpa så billiga nöjen som möjligt och leta efter bästa priserna på exempelvis resor, hotell och biljetter m.m.

Läs mer om bra, snabba och enkla lån om du vill hitta det billigaste sättet att låna pengar på i sommar.
 

Läs hela inlägget »

Att låg ålder kan vara ett problem när det handlar om att få bra och billiga lån, är för de flesta ingen nyhet. Den som är ung kanske inte ännu hunnit etablera sig på arbetsmarknaden och skaffa sig en trygg tillvara i övrigt. Men att de som är äldre har svårt att få lån på grund av hög ålder, talas det väldigt sällan om.
Varför skulle inte en pensionär kunna vara i behov av att låna pengar, likväl som en yngre person?

 

En låneansökan innebär att den som lånar ut pengar gör en kreditvärdighetsbedömning för att beräkna din återbetalningsförmåga. Visst kan vi alla ha förståelse för att återbetalningsförmågan kan påverkas av att låntagaren har hög ålder men det måste anses som rimligt att det görs en prövning i varje enskilt fall. Gå igenom alla lån för att hitta lån till pensionärer eller vilken ålder du än har.

Många långivare anger redan i sina ansökningsvillkor att det finns en övre åldersgräns för att få lån hos dem. Ofta handlar det om att de vill att lånet ska vara återbetalt när låntagaren uppnår en viss ålder.

Medelåldern i Sverige ökar och Svenska folket blir allt äldre och friskare. Att ta lån för att uppfylla sina pensionärsdrömmar, är väl inte fel. Särskilt inte om man exempelvis äger en bostad som inte är så högt belånad. Då vet man ju med all säkerhet att lånet kommer att kunna återbetalas även om låntagaren skulle avlida till följd av hög ålder.
Ja, tråkigt nog är det ofta skälet till att många långivare och banker har övre åldersgränser. Risken för att låntagaren avlider ökar med åldern, särksilt om personen är över 70 år.
Det är bara att se sanningen i vitögat och acceptera att det är långivaren som sätter upp villkoren.

Även sjukpensionärer eller förtidspensionärer kan ha svårigheter att få låna pengar. Egentligen handlar det i de fallen oftare om inkomstnivåerna än om hälsoskäl. De långivare som anger att man måste ha en inkomst av tjänst, är sådana lån som sjukpensionärer och förtidspensionärer kommer att få svårt att bli godkända för. De som däremot endast anger taxerad årsinkomst som krav, är öppna för olika typer av inkomster så länge man uppfyller kraven på lägsta årsinkomst före skatt.

Ha en taxerad eller regelbunden årsinkomst, är det många som uppfyller kravet på. Ofta handlar det om ganska låga inkomstkrav så de allra flesta kan kvala in på inkomstkraven eftersom det är inkomst före skatt det handlar om.
 

Ålderspensionärer diskrimineras vid låneansökan?

Det är oerhört svårt att bevisa att åldersdiskriminering på grund av hög ålder, förekommer i lånesammanhang. Det finns inte heller något att "tjäna" på att vinna en sådan "tvist". Varje låneföretag väljer själva hur de vill utforma sina krav och villkor för dem som söker lån hos dem.
Det är alltså inte värt att ta strid för att få låna pengar av en långivare som har förutsbestämda övre åldersgränser angivna i sina ansökningsvillkor.

För att slippa förnedringen det ofta innebär att få avslag på en låneansökan på grund av ålder eller i värsta fall på grund av andra svepskäl, är det bättre att vända sig till långivare och banker som ger pensionärer lån.

Att låna pengar utan inkomst är svårare och förmodligen inte heller lämpligt. Den som inte har någon inkomst, kommer att få svårt att betala tillbaka pengarna, vilket kan leda till tråkigheter och betalningssvårigheter. Alla bör tänka efter noga innan de ansöker om att låna pengar, eftersom det gäller att låna ansvarsfullt och verkligen känna sig säker på att man kan betala tillbaka lånet inom överenskommen tidsram.
 

Hög ålder ger sämre lånevillkor?

Hög ålder kan i vissa fall leda till sämre lånevillkor. I många fall handlar det om kortare löptid på lånet och snabbare amorteringstakt som innebär att lånet kommer att utgöra en stor utgift varje månad. Så länge du inte har något emot att amortera av lånet lite snabbare, är det här inte ens ett problem men om du vill ha ett lån som löper under många år kan det bli värre med ökande ålder.

Dina räntekostnader behöver inte nödvändigtvis bli högre än för en yngre person. Allt beror på vilken bank du väljer att söka lån hos. Individuell ränta sätts oftast i förhållande till din kreditvärdighet och om din ålder påverkar den totala kreditvärdighetsbedömningen, kan även räntan påverkas förstås.
 

Lättast att låna om du äger din bostad

Pensionärer som äger sin bostad, borde i de flesta fall kunna låna med bostaden som säkerhet för lånet, men även personer som vill låna pengar utan krav på säkerhet, bör kunna hitta ett lån till rimligt pris.

De lån som inte anger några övre åldersgränser för att ansöka kommer att göra en individuell bedömning av din återbetalningsförmåga. Det går med andra ord inte att med säkerhet säga om du blir godkänd eller inte, oavsett inkomst men i många fall har pensionärer en ordnad ekonomi i sin helhet och därför bör lånemöjligheterna ändå finnas i många fall.

Vill du ta det säkra före det osäkra, bör du söka lån som redan från början anger att de tillåter äldre låntagare.
 

Låt dig inte luras på nätet

Du ska ALDRIG någonsin låta dig luras på nätet där det fullkomligen vimlar av oseriösa lurendrejare som skriver att du kan låna massor av pengar till nästan ingen ränta alls. Ofta kännetecknas de här bluffannonserna av att det är någon suspekt e-postadress som anges. Det är inget företag som ligger bakom dessa så kallade "annonser" utan det är ren bluff!

Vi har till och med sett sådana bluff-annonser som har en hemsida men där finns ingen information av värde och dessa sidor finns enbart för att det ska öka trovärdigheten.
Vänd dig alltid till seriösa långivare och banker och lockas inte av bluff-annonser där privatpersoner erbjuder sig att låna ut pengar nästan gratis till dig!
 

Säkert att låna pengar online

Det är tryggt och säkert att låna pengar online och om du signerar med BankID slipper du tvivla på att något är fel.
Att låna pengar bara genom att någon kanske ringer upp dig, är inte heller säkert utan du ska alltid göra din ansökan online hos en seriös bank eller långivare.

Att skaffa BankID är inte svårt, bara några enkla knapptryck på din internetbank, sedan är du igång. BankID kan du sedan använda i massor av olika sammanhang så det kan vara bra att ha det oavsett om du ska använda det för att ta ett lån eller något annat.
 

Läs hela inlägget »
Svensk midsommar 2019
Midsommar närmar sig med stormsteg och oavsett om du ska hitta på något särskilt eller inte, kanske du behöver snabba pengar innan midsommar 2019.

Att fira midsommar brukar vara förenligt med vissa kostnader då många vill köpa mat och dryck som de kanske inte brukar handla i vanliga fall. Kanske du tänker smita iväg på en resa till solen?

Med riktigt snabba lånelösningar där du får svar på ansökan direkt på skärmen och pengarna på ditt konto samma dag, kan du ha obegränsade möjligheter att fira midsommar på ditt eget sätt.
Genom att ansöka om snabblån kommer du att få en blixtsnabb behandling av din ansökan, vilket är det som karaktäriserar den här sortens snabba lån online.

Vill du inte ta ett lån, utan vill testa att skaffa snabba pengar utan att ta ett lån, finns det kanske fortfarande tid för det. Snabbast är dock att ta ett lån, eftersom det kräver minimal ansträngning från dig. Ett annat alternativ kan också vara att först ta ett snabblån för att sedan efter midsommarhelgen, skaffa pengar för att snabbt betala tillbaka lånet.
 

Fällorna du ska undvika vid snabba lån

Nästan alla snabblån online, kommer att ge dig pengarna på ditt konto samma dag eller senast dagen efter. Det finns undantag, där långivaren betalar ut dina pengar enbart på bankdagar (måndag - fredag) men det är ganska ovanligt numvera.

Det finns också lån som kan dröja upp till tre bankdagar tills du ser pengarna på ditt konto och det vill du undvika om du har bråttom att få pengarna.

Ansök om lån hos långivare med generösa öppettider och utbetalningar även på kvällar och helger om du vill vara helt säker. Var också observant på att dagen före midsommar, i vissa fall kanske inte räknas som en vanlig dag hos långivande företaget så kolla det innan om du vill vara helt säker. Allt beror på vilken dag du ansöker om lånet. Om det är senast på onsdagen, bör det inte vara några som helst problem att ha pengarna på kontot allra senast på torsdag förmiddag, oavsett vilken tid på dygnet du fyller i din ansökan.
 

Räntefällor för att du har bråttom?

Det finns allt från riktigt billiga snabblån till snabblån som utgör en form av högkostnadskredit. Högkostnadskrediter är ofta kortfristiga lån, där låntagaren förväntas ta ett lån på kort tid. Ett sådant lån blir faktiskt inte så dyrt som det kan verka eftersom du kommer att betala tillbaka lånet ganska snabbt.
Räntorna baseras och anges som årsräntor och då kan ett lån se jättedyrt ut medan det i verkligheten inte är så kostsamt om du betalar tillbaka det inom några månader.
Några bra alternativa lösningar till vanliga snabblån är kreditkonton online. Men den sortens krediter, betalar du bara ränta för de pengar du faktiskt använder och enbart för exakt det antal dagar du haft pengarna innan du betalar tillbaka dem.
 

Förstör inte din kreditvärdighet

Är ditt midsommarfirande värt att riskera din kreditvärdighet för? Om det inte spelar dig någon roll med förfrågning om kreditupplysning genom UC, kan du förmodligen få ett riktigt billigt midsommarlån. Men om det stör dig att det inhämtas en kontroll hos UC, ska du inte förstöra din kreditvärdighet bara för att du behöver lite extra pengar till midsommar.

Att låna pengar utan UC kontroll och med BankID, är det snabbast och minst skadliga sättet att låna på, när du inte vill sänka din kreditscoring. Den här sortens lån tillhör även de som det är lättast att bli godkänd för även om man inte har ett fläckfritt förflutet i sin kredithistoria. Många lån kan man till och med få trots betalningsanmärkningar. Men se upp, detta är oftast inte de absolut billigaste lånen.
 

Du bestämmer hur mycket det får kosta

Vad ett midsommarlån och snabba pengar till midsommar, är värt för just dig, kan bara du själv bestämma.
Att låna pengar till nöjen är ganska vanligt och huruvida det är lämpligt eller inte är många oenliga om. Att ta ett lån, innebär räntekostnader och du ska också amortera på lånet framöver men om det är värt det, måste den som lånar pengar själv få avgöra.

Är du osäker på hur det fungerar med kostnader för lånet när det handlar om hur ränta fungerar, bör du läsa lite om det innan du ansöker, så du är säker på att du förstår vad det innebär.

Om du tycker att det blir dyrt med ett snabblån, kanske du kan hitta andra snabba sätt att få mer pengar till midsommar på. Har du några dagar på dig kanske du hinner göra andra saker som bringar lite extra inkomster före midsommarhelgen.
 

Läs hela inlägget »
De allra flesta har lite ledighet på sommaren och då vill man ofta unna sig lite trevligheter under semestern och ledigheten.

Många har dock inte sparat ihop till en semesterkassa under vinterhalvåret, vilket kan kännas ganska tråkigt när väl sommarsemestern börjar närma sig. Eller så har du kanske sparat ihop en slant men behöver det där lilla extra för att känna dig trygg och säker på sommarens semesterresa.
 

Ute i god tid för att skaffa semesterpengar?

Är du ute i god tid för att skaffa semesterpengar till sommarens ledighet? Då finns det många valbara alternativ för att skaffa mer pengar till semestern. Att skaffa pengar snabbt och förhållandevis enkelt, kan du göra på fler sätt än att öka din skuldbörda.

Vill du ha mer pengar snabbt utan minsta ansträngning, återstår att ta ett lån för att få mer pengar till semestern. Det smartaste sättet för dig som har lite tid på dig och inte behöver pengarna exakt idag, utan kan vänta några dagar, är att samla ihop gamla lån och krediter samtidigt som du kanske lånar lite extra för att skaffa en reservkassa till semesterns njutningar.

Undvik att googla runt på en massa suspekta tips om spel, dobbel och pyramidspelsvarianter. Det kommer inte att ge dig de där extra pengarna som du är ute efter. Akta dig också för nätscam där privatpersoner påstår sig låna ut stora summor pengar. Att bli lurad är nämligen det sista du behöver när du egentligen är ute efter mer pengar, inte tvärtom.
 

Akut behov av pengar till sommaren 2019

Om det hänt något oförutsett eller för att du helt enkelt haft för lite tid på dig att förbereda dig för att skaffa pengar till semestern, är du kanske i akut behov av att skaffa pengar snabbt.

De flesta brukar börja med att tänka efter om de har några saker att sälja. Genom olika facebookgrupper är det ett snabbt och effektivt sätt att skaffa snabba extra pengar på.

Har du inga saker du vill eller kan göra dig av med, är det snabba och enkla lån som kan hjälpa dig med ett extra tillskott i plånboken i sommar. Det du måste tänka över innan är att de här pengarna ska betalas tillbaka förr eller senare och att du också i de allra flesta fall kommer att betala ränta på det lånade beloppet. Nog för att det finns räntefria lån men de är väldigt kortfristiga och då krävs att du återbetalar hela det lånade beloppet inom 14-30 dagar, vilket förmodligen inte är aktuellt om du behöver ett semesterlån.

Ett bra lån ska vara till rimlig ränta och du ska hitta ett lån där återbetalningsbeloppet per månad känns rimlig utifrån vad du kommer att klara av utan att få ekonomiska bekymmer. Att redan från början tänka på att ta ett lån med betalningsfria månader, kan vara klokt eftersom du kanske vill ha andra månader under året då du inte behöver betala något på lånet.

Om du har lite lägre kreditvärdighet, minskar urvalet av bra lånealternativ en aning. Kanske vill du inte heller få ännu sämre kreditvärdighet bara för att du tar ett sommarlån till semestern. De enda lånen som inte skadar din kreditscoring, är lån som inte använder UC kontroll.

Om du har riktigt låg kreditvärdighet med anledning av många förfrågningar hos UC, betalningsanmärkningar eller låg inkomst i förhållande till dina utgifter, finns det särskilda lån för personer som har låg kreditvärdighet. Tänk dock efter noga ifall inte skuldfinansieringslån är vad du egentligen borde fundera på i första hand. Du vill inte hamna i en ond cirkel av kortfristiga lån, kanske kan du lösa din situation på ett mer långsiktigt sätt genom att söka skuldfinansieringslösningar.

I akuta situationer är det lätt att välja första bästa lånelösning, vilket kan bli kostsamt i längden. Givet att du inte har något skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten, går det faktiskt att hitta prisvärda lånealternativ även med låg kreditvärdighet. Sådana finns både i form av stora lån utan krav på säkerhet men också mindre lån där du kanske inte behöver låna pengarna under så lång tid.
Att låna pengar med låg scoring, är en utmaning men om du väljer klokt, kan du hitta rimliga priser ändå. Genom att söka lån utan UC som kan medges trots låg kreditvärdighet, kan du få dina semesterpengar snabbt och enkelt bara inom några timmar.
 

Lån för alla tillfällen

Att låna pengar till semestern eller sommaren 2019, kan vara av många olika orsaker. Det finns bra lån för alla tillfällen oavsett om det handlar om en semesterresa, renovering av sommarstugan, köket, bilen, båten eller husvagnen.
Många vill också ha en buffert för oförutsedda händelser under själva semestern. En sådan buffert gör sig bäst i form av en onlinekredit eller kontokredit som du inte behöver använda förrän du absolut måste.

Fördelarna med kreditkonton online är att du inte betalar någon ränta förrän du använder krediten. Ändå har du pengarna där som en reservkassa och du kan överföra dem när du vill till ditt vanliga konto. För ett sådant konto, krävs bara en ansökan och den gör du i samband med att du ansöker om att få ha en kredit.

Det är nämligen onödigt att ta ett lån för att ha pengar på kontot bara "ifall att behov av extra pengar uppstår". När du tar ett vanligt lån får du ju betala ränta från dag ett, oavsett om du använder pengarna eller inte. Därför är det många gånger bättre att söka en onlinekredit att ha som buffert oavsett om det är inför sommaren eller att bara ha ligga där året runt.
 

Köpa resor på kredit via resebolag

Att köpa resor på kredit via resebolaget du ska åka med, är givetvis lockande. Särkilt som många marknadsför sina resekrediter som räntefria. Det är dock få sådana reselån som är gratis på riktigt eftersom det oftast tillkommer både uppläggningsavgifter och aviavgifter som då delvis blir som dolda kostnader.
Ofta kan man tycka att en aviavgift på exempelvis 49 kr per månad, kanske inte är så mycket att bråka om men om du till exempel köper en resa för 5000 kr och sedan betalar tillbaka under 1 år blir det 12 x 49 kronor i avgifter, vilket faktiskt utgör en ganska hög ränta när du räknar på det.

I många fall kan det med andra ord bli en billigare semester om du tar ett vanligt lån istället för en resekredit direkt hos researrangören. Se tidigare inlägg som handlar om delbetalningar i butiker och jämför själv med vad ett lån kostar, innan du väljer den snabba vägen där rakt över butiksdisken.
 

Läs hela inlägget »

Betalningsfri månad ska kunna utnyttjas utan tillkommande förlängningsavgifter och dylikt. Flera mindre snabblån kan skjutas upp i gengäld mot en förlängningsavgift, vilket inte ska betraktas som ett lån med betalningsfri månad.
 

Bli inte lurad av att tro att lån som kan förlängas är detsamma som lån med betalningsfria månader. Det är stor skillnad på de här två begreppen då det förekommer diverse olika varianter av förlängningsavgifter på många lånealternativ. Vi ska hjälpa till att förklara skillnaden och samtidigt tipsa dig om de bästa lånen med riktiga betalningsfria månader utan avgift.
 

Lån med många betalningsfria månader

Det enda lån som har väldigt många betalningsfria månader per år, är Bynk som verkligen sticker ut i mängden. Med 4 betalningsfria månader per år, innebär det att du i praktiken kan betala på lånet bara 8 månader per år om du skulle vilja.

Vanligast är nämligen att banker och långivare som erbjuder dig att hoppa över månadsbetalningar, bara gör det två gånger per år. Bynk har inte bara det unika erbjudandet att du kan hoppa över betalningar 4 gånger per år, du kan också ändra ditt lån på andra sätt, under lånets löptid.

Du kan ändra lånets löptid så att du får lägre månadskostnad eller betala in extra amortering för att bli skuldfri snabbare om du vill och kan.
 

Vad är haken med betalningsfria månader?

Att få eller bli erbjuden betalningsfria månader på ett lån innebär att du slipper betala på lånet helt och hållet en eller flera månader per år. För att räknas som betalningsfritt på riktigt, ska inga förlängningsavgifter eller annat liknande tillkomma.

De månader du väljer som betalningsfria ska du inte betala något alls, varken amortering eller ränta. Däremot kommer den ränta du skulle ha betalat, att läggas på din totala skuld, vilket i praktiken kan innebära att lånet i sin helhet blir lite dyrare än du hade räknat ut från allra första början. Men det behöver inte bli så, det kan du faktiskt påverka själv om du vill.
 

En trygghet för det oförutsedda

Många gör misstaget att vid själva valet av privatlån, förbise huruvida det är ett lån som senare kan erbjuda betalningsfritt eller inte. Det kanske inte är så konstigt då många just vid ansökningstillfället känner att det är en självklarhet att de ska kunna betala in det månatliga belopp som avtalas.

Men oförutsedda händelser kan drabba vem som helst! Det kan vara händelser i vardagen som att diskmaskinen går sönder eller att du måste reparera bilen eller vad som helst. Det är ganska få som lånar pengar som samtidigt har en rejäl buffert eller reservpengar på banken och därför är betalningsfria månader på lån en enorm trygghet, oavsett om man väljer att använda sig av möjligheten eller inte.

Det finns många olika typer av upplägg för betalningsfria månader på lån. Vi reder ut skillnaderna och vad vart och ett av de olika uppläggen egentligen innebär för dig.
 

Betalningsfria månader i vissa intervaller innebär att du har möjlighet att utnyttja betalningsfria månader med vissa förutbestämda mellanrum och inget annat. De vanligaste villkoren är att du först efter tre godkända betalningar på ditt lån, kan använda en betalningsfri månad. Det innebär att du inte kan använda dig av detta två månader i rad.

Den här modellen är den som flest banker som över huvud taget erbjuder betalningsfria lånemånader använder sig av. Modellen bygger på förtroende eftersom du först bevisar att du kan sköta dina lån i tre månader innan du kan få uppskov med betalningen en månad.

Ofta behöver du själv anmäla i god tid innan att du tänker använda dig av betalningsfri månad, vilket kan vara en nackdel ifall du upptäcker att det här behovet uppstår strax innan det är dags att betala på lånet.

Redan förutbestämda och fasta betalningsfria månader är också ganska vanligt. Speciellt för kontokrediter och kreditkort. Med fasta månader bestäms redan från början att betalningsfria månader ska ske under en eller flera specifika månader på året. Antingen bestämmer banken eller långivaren exakt vilka månader detta ska vara eller så får du själv välja dessa i samband med din ansökan.

Det här är praktiskt på flera sätt då du redan på förhand vet exakt vilka månader som du inte kommer att behöva betala ditt lån. Detta skapar trygghet och kontinuitet men om det händer något oförutsett som gör att du skulle behöva byta betalningsfri månad finns det stora begränsningar.

Låta bli att betala räkningen en månad
Att bara låta bli att betala räkningen en månad för att på så sätt meddela/informera långivaren om att du tänker använda dig av betalningsfri månad, är ett ganska ovanligt villkor men det förekommer faktiskt. I dina lånevillkor framgår om det finns restriktioner för hur ofta du kan göra det och med vilka mellanrum det är tillåtet.
 

Olika relevanta jämförelser

Egen makt genom enkla mobilappar är en möjlighet som Bynk kan erbjuda, vilket gör att du snabbt och enkelt kan lägga in och ändra dina betalningsfria månader. Genom att söka enkla lån hos Bynk får du dessutom många sådana möjligheter om du vill.

Innan du tar ställning till vilket av alla lån du kan skjuta fram gratis som är bäst för dig, kan du med stor fördel läsa på lite om övriga villkor som de olika bankerna har för sina lån. Du bör göra vissa jämförelser av lån innan du bestämmer sig för vilket av dem som innebär flest fördelar för just dig.

Det är ju trots allt inte enbart generöst antal betalningsfria månader som avgör vilket lån som är det bästa för just dig.
 

Snabblån med möjlighet till förlängning

Snabblån med möjlighet till förlängning, är ofta inte en särskilt lönsam affär för dig som låntagare. Visst kan det kännas bra att ha möjligheten att betala mindre pengar en månad men i längden kan det bli riktigt dyrt, om du väljer att göra det flera gånger.

Det är nämligen vanligt att snabblån erbjuder dig att istället för att betala in hela det belopp du vanligtvis betalar per månad, istället ger dig möjligheten att betala en förlängningsavgift. Den här förlängningsavgiften är ofta orimligt hög i förhållande till din totala skuld och om man räknar på räntan på sådana förlängningar blir den skyhög.

Med anledning av det här, är det väldigt mycket mer förmånligt att redan från början välja ett lån med avgiftsfria betalningsfria månader. Särskilt om man redan från början vet med sig att man har det lite sämre ställt i kassan under någon eller några månader på året.

Många Svenska hushåll har lite mindre pengar under januari månad och väldigt många vill också skapa ett större ekonomiskt utrymme under sommaren och semestern.
 

Läs hela inlägget »

Ser du fram emot en lugn semester hemma där du lever billigt och inte unnar dig något särskilt? Ja, då har du antingen lite lägre krav och förväntningar än många andra. Den som har dålig ekonomi kan antingen förlika sig med tanken på att inte göra det man vill under semestern eller välja att aktivt vilja göra något åt det hela.
 

Många som har dålig ekonomi, kan ha haft det under längre tid och därför vant sig med att inte ha varken för stora krav eller förväntningar på semestern. Men handen på hjärtat, hur roligt är det att nöja sig med att sitta hemma och leva billigt när sommaren och kanske en efterlängtad sommarsemester ändå kommer?

Visst går det att påstå att det går att njuta och ha roligt även utan pengar men en större ekonomisk frihet under sommarledigheten är ändå trevligt, inte sant?
 

Sommaren en tid att njuta av

Oavsett om du har ett arbete eller inte så är sommaren ändå ofta förknippad med att vara ledig och njuta av livet. Även den som inte är sommarledig, brukar ändå ofta känna att det är roligt att sätta lite guldkant på tillvaron.

Men vad gör man då om man lever under begränsade ekonomiska förhållanden större delen av året? Det är ju inte precis så att ekonomin blir bättre när man ska vara ledig. Kanske har du barn i skolåldern som helt plötsligt ska äta alla måltider hemma och alla pengar du har går åt till matkontot?

Oavsett vilket, är dålig ekonomi inget man önskar sig alls, särskilt inte till sommarsemestern men det finns lösningar. Antingen kan du ta ett snabbt semesterlån eller så kan du välja att satsa allt på att skaffa pengar snabbt utan att ta ett banklån.

Att låna pengar för att spendera på semestern, är inte så ovanligt som många tror. De som tycker om att moralpredika, skulle förmodligen säga att det är fel att låna pengar till semester men i så fall är väl de flesta lån som inte handlar om att köpa en bostad eller något annat socialt accepterat fel att ta?

Vad du lånar pengar till är din ensak och behöver du dryga ut kassan med ett sommarlån, finns det till och med lån som inte kostar något i ränta. Dessa räntefria lån är ofta mycket kortfristiga men de är ändå räntefria, vilket betyder att du bara betalar tillbaka exakt samma summa som du fick ut när du tog lånet. Det är sällsynt med den här sortens räntefria semesterlån men det finns ändå sådana att söka snabbt och enkelt online.
 

Större ekonomisk förändring

Vill du passa på att göra en större ekonomisk förändring som gör att du har mer pengar över varje månad är det hög tid att göra detta nu. Genom att exempelvis samla ihop gamla lån och krediter, kan du få massor med mer pengar i plånboken varje månad, inte bara till semestern.

För att hinna få ihop till en semesterkassa genom den här metoden kanske det krävs några månader. Såvida du inte väljer att låna lite mer än du har befintliga skulder och använda de överskjutande pengarna till din semester.
Det går nämligen att söka lån för skuldfinansiering och samtidigt lägga på ett ytterligare belopp som du kan göra precis vad du vill med. Se upp bara så att inte semestern blir till en mardröm av dyra räntor och avgifter.

Välj de bästa lånen för att både samla ihop gamla lån och söka extra pengar att göra vad du vill för. Många tar igen detta på ett par månader eftersom ett samlingslån ofta är billigare än de tidigare lånen och krediterna.

Ett populärt alternativ till traditionella lån, är onlinekrediter där du bara betalar ränta för det belopp som du har utnyttjat. På det sättet får du större kontroll på dina räntekostnader och frestas inte att ta ett för stort lån. Med en kontokredit online, bestämmer du själv hur mycket av din kredit du vill utnyttja och när. Du betalar bara ränta för de pengar du använt och kan göra flera uttag om det visar sig behövas.

En onlinekredit fungerar på det sättet att du själv för över pengar från din kontokredit online till ditt vanliga konto. Detta är den moderna typen av snabblån med den skillnaden att det väldigt ofta blir billigare i längden. En kontokredit kan också fungera som en reservkassa. Vill du inte utnyttja den så finns pengarna ändå där ifall något oförutsett skulle hända under semestern. Ansökan gör du bara en gång vid det tillfället då du söker krediten. Sedan nyttjar du den hur ofta du vill, utan att behöva göra en ny ansökan varje gång du vill ha tillgång till extra pengar.
 

Dåligt samvete för lån

Många känner skuldkänslor och dåligt samvete när de lägger lånade pengar på nöje och fritid. Andra aspekter såsom egna och familjens förväntningar inför sommaren är inte heller en rolig känsla.

Valet att låna pengar till semester och nöjen eller inte, är upp till varje enskild person att avgöra. Om du haft otur och är i en liten ekonomisk svacka av tillfällig karaktär, är det lättare att bestämma sig för att låna pengar. Vem vill slösa bort en hel semester bara för att det blev lite knapert i kassan under fel del av året?

Låna alltid pengar på ett moget och väl avvägt sätt. Att ta ansvar för de återbetalningar som ska göras är bara en av de självklara delar som följer med ett lån. Du behöver också fundera över huruvida du faktiskt har möjlighet att återbetala lånet enligt överenskommelse eller inte. Att låna pengar ansvarsfullt handlar alltså inte om vad du använder pengarna till eller hur mycket du lånar. Det är din privata ensak. Att du däremot inte lånar mer pengar än du klarar av att betala tillbaka, är dock ditt ansvar.

Att undvika en ond spiral av att leva på lånade pengar, är också upp till dig. Känner du att du är på väg att hamna i en skuldfälla, bör du tänka efter en extra gång innan du tar ett till lån.

Du är däremot inte en dålig människa bara för att du lånar pengar till semestern. Många människor lånar pengar utan säkerhet och det är upp till var och en vad man vill använda sina lånade pengar till. Snabba och enkla lån utan UC kontroll, är ofta ett bra alternativ när det handlar om semesterlån.
 

Läs hela inlägget »

Vem som helst kan hamna i en situation då man behöver ett snabbt lån på grund av akut behov av pengar. Det kan handla om att lönen inte räckte till en månad eller att något annat oförutsett hänt, som gör att du är i akut behov av pengar väldigt snabbt.

Många tror att det är krångligt att låna pengar men om du söker efter snabba lån vid akut behov av pengar, är onlinealternativen otroligt lätta och snabba att söka.

Du ska förstås alltid låna pengar med stort ansvarstagande och med siktet inställt på att betala tillbaka lånet i tid. Snabbheten och möjligheterna med onlinelån, innebär inte att du ska vara vårdslös med pengarna bara för den sakens skull.

Alla olika snabblån och krediter online, erbjuder olika sorters lånelösningar beroende på vilken situation du befinner dig i. En sak har de dock gemensamt och det är den extremt snabba hanteringen av din låneansökan.

Det finns de som tror att det bara är oseriösa banker och lurendrejeri på nätet men idag finns så gott som alla välkända banker även online. Däremot har de traditionella äldre landbaserade bankerna fortfarande ofta en lite längre handläggningstid än de snabblån man kan söka online och få svar direkt på.
 

Låna till räkningar - rätt eller fel?

Det kan vara svårt att inte ta åt sig när man hör människor prata föraktfullt om personer som behöver låna pengar till sina räkningar. Men vem har sagt att det är en sämre människa bara för att man råkat i lite ekonomiska svårigheter någon gång?

Det är vanligare än man tror att personer någon gång i livet behövt låna pengar "bara" för att betala sina månatliga räkningar. Om du däremot befinner dig i en situation då detta händer månad efter månad, kanske det är dags att fundera på andra sätt att få god ekonomi på. Kanske göra en budget och fundera på hur du kan få en bättre ekonomi på lite längre sikt.

Ingen ska komma och säga att det är rätt eller fel att ta ett snabblån för att betala räkningar för. Det är var och ens ensak och därför är det bara du själv som kan avgöra om det är det rätta sättet för just dig att komma till rätta med en pengabrist.
 

Slösa inte bort din kreditvärdighet

Handlar det bara om ett mindre snabblån är det onödigt att slösa bort din kreditvärdighet. Genom att ta ett lån utan UC kontroll, kommer din kreditvärdighet inte att ta skada för framtiden.

Givetvis finns det alla möjligheter att låna från olika banker som använder just UC i sina kreditupplysningar men det är ofta onödigt att dra på sig fler UC förfrågningar än de som genereras av de viktigaste och största ekonomiska åtagandena man har.
En UC kontroll är en form av kreditupplysning som tillhandahålls av företaget Upplysningscentralen AB. Det finns många olika kreditupplysningsföretag där UC är en av många olika aktörer i Sverige. Oftast räcker det med en annan upplysning så länge du ansöker om mindre lån. Du kan låna 50000 kronor utan UC.

Givetvis kan du låna mycket mer pengar utan UC kontroll men då krävs flera lån hos olika långivare, vilket sällan är det bästa och billigaste valet när det handlar om att ta snabblån.

Blanda aldrig ihop begreppen att låna pengar utan UC och att låna pengar utan kreditupplysning. Alla seriösa långivare ska nämligen inhämta en kreditupplysning från ett kreditupplysningsföretag. Vill du undvika kreditupplysning helt, är det enda alternativet att låna pengar av vänner och bekanta istället för av ett låneföretag.

Att låna pengar av släkt och vänner innebär ofta en lägre ränta än den du får hos banker och det är vanligt att man ger räntefria lån till sina anhöriga. Det finns även räntefria lån online men det handlar främst om mindre lånebelopp på några få tusenlappar.
 

Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar