Fastnat i skuldfällan Fastnat i skuldfällan

Allt fler svenska hushåll fastnar i skuldfällan. Visst kan man ha åsikter om eget ansvar i den här frågan men man kan också ställa sig frågan om det är rimligt att kunna ta hur mycket blancolån som helst som privatperson.

Det verkar nämligen som att många privatpersoner kan låna pengar så lätt att de inte själva hinner stanna upp och reflektera över om det är rätt eller fel situation att låna pengar i.

Det finns ett sätt att klara sig ur skuldfällan, så länge du inte har betalningsanmärkningar så kan det finnas bra lösningar på nätet för att låna pengar till lån och på så sätt ta sig ur en riskabel situation.
 

Inga fler lån tack!

Kanske känner du dig uppgiven när du läser att lån kan vara lösningen om du är hårt skuldsatt. Den första tanken är säkert - nej, inga fler lån för mig tack!

Men innan du helt utesluter den lösningen bör du ta dig en funderare på vad din alternativa lösning är. Såvida du inte vinner på lotto eller får tillgång till ett stort arv framöver så kanske det inte är ett så dumt alternativ att ta ett lån för skuldsatta ändå.
 

Lägre ränta och ändrad amorteringstakt

När du planerar din egen personliga skuldsanering, är det framför allt lägre ränta och förändrad amorteringstakt som är lösningen på dina ekonomiska problem.

Om du från månad till månad ändå löser dina ekonomiska åtaganden, har du förmodligen inte sjunkit så lågt i fällan att det inte går att hejda den nedåtgående spiralen. Det går nämligen att göra det så länge du inte fått betalningsanmärkningar ännu. Eller åtminstone inte har några anmärkningar på senare tid.

Att leta lån med låg ränta även som överskuldsatt är lättare sagt än gjort. Du får vara förberedd på att du inte kommer att erbjudas de lägsta räntorna eftersom din kreditvärdighet förmodligen är ganska skadad av de lån du har sedan tidigare.
Alla banker som ger lån med invididuell ränta, utgår från din kreditvärdighet när de ger dig låneerbjudande. Ju bättre/högre kreditvärdighet du har, desto lägre/billigar ränta kommer du att bli erbjuden. Det är så individuell räntesättning fungerar.

Har du dålig ekonomi, kan en lång amorteringsplan vara att föredra. Det gör att kalkylen ser lite bättre ut och du kommer att kunna göra extrainbetalningar när du vill om din ekonomi tillåter det.

Lån med lång återbetalningstid är populärast när det handlar om att samla ihop gamla lån och krediter. Dessa lån passar i princip alla storlekar på skulder sedan tidigare.
Det är dock nästan omöjligt att låna pengar om du har skuldsaldo hos Kronofogden. Ett fåtal lån går att söka men det krävs att du kan sätta säkerhet för lånet. Mest vanligt är att du sätter din bostadsrätt eller fastighet som säkerhet för lånet.
Två sådana långivare är Marginalen Bank och Svea Ekonomi.
 

Låna trots många och stora tidigare lån

Att medel- och höginkomsttagare också hamnar i skuldfällor, kan ha flera orsaker. Det som är en klar fördel är förstås att det är lättare att bli godkänd för lån trots tidigare skulder, om du har en god inkomst.

En bank som verkligen gjort sig känd för att ge lån trots tidigare skulder är Bank Norwegian. De är en nischbank som inte är lika hårda i sin kreditbedömning som andra. Många som har medelgod eller god inkomst och mycket lån och skulder sedan tidigare, blir godkända för nya lån hos den här banken.

Många förfråganingar hos UC behöver inte heller vara ett hinder då vi känner till fall där låntagare haft väldigt många UC förfrågningar och ändå blivit godkända för lån.
 

Samla ihop små krediter utan UC

Om du håller på och jobbar på att förbättra din kreditvärdighet, kanske det är aktuellt att ta ett mindre lån utan UC för att ändå samla ihop ett antal små lån eller mindre krediter.

Du kan enkelt fylla i en ansökan om att låna 50000 kr utan UC kontroll om du vill värna om din kreditscoring för framtida ekonomiska åtaganden. Såklart är den här sortens lån inte kända för att vara de billigaste lånealternativen men de kan ändå fylla sitt syfte om du lyckas få ner dina månatliga kostnader.
 

Bli av med mindre skulder till vänner och familj

Tillhör du dem som inte tycker att det är särskilt behagligt att ha skulder till vänner och familj? Du är inte ensam om det. Många av oss tycker att känslan är jättejobbig och det är dessutom svårt att känna att man kan unna sig något med gott samvete, om man är skyldig vänner och familj pengar.

Du kan göra din ekonomi till din privata angelägenhet genom att ta ett enkelt lån istället för att vara skyldig familj och vänner pengar. Det ökar ofta känslan av självständighet men räntan är i princip alltid dyrare.

De flesta får ju låna till ingen eller väldigt låg ränta när de lånar av vänner och familj. Att ta ett lån av en kreditgivare online kommer i de flesta fall bli dyrare men du slipper känna dig beroende och i tacksamhetsskuld till dina privata fordringsägare.

Långa pengar utan UC kontroll för att inte skada din privatekonomiska kreditvärdighet. Det finns allt från små lån på några tusenlappar till större lån utan UC.
 

Läs hela inlägget »

Har du sökt många lån på senare tid och fått nej till svar på din ansökan? Kanske har du prövat igen hos en annan bank och fått nej från dem också?

Det kan ibland vara svårt att veta varför man får nej till svar på sin låneansökan, även om många banker faktiskt uppger varför de ger avslag på ansökan. Ofta är svaren eller förklaringarna ganska luddiga och kanske det leder till att du bara fortsatt att fylla i låneansökningar hos andra banker utan att riktigt fatta varför du får avslag.

En sak är säker, många UC förfrågningar gör bara saken värre och värre för varje lån du söker. Vi ska förklara vad du kan göra istället för att fortsätta att sänka din kreditscoring ännu mer.
 

En ond cirkel av UC kontroller

Många långivare börjar bli vaksamma redan när du har 3-4 UC förfrågningar det senaste året. Andra banker kanske är mer toleranta. Resultatet av dina låneansökningar syns inte direkt utan det är en viss eftersläpning på den informationen. Det kan göra att även om du sökte, blev godkänd men tackade nej till ett lån, är din kreditscoring belastad.

Det är därför det är viktigt att hålla nere på antalet UC kontroller om du vill bevara en hyfsat god kreditvärdighet.

Många väljer att ansöka om lån utan UC kontroll för att sedan vid ett senare skede när UC förfrågningarna försvinner med tiden, söka nytt och kanske billigare lån igen.
Att låna utan kreditupplysning genom UC, är ett enkelt sätt att undvika dålig kreditscoring och det är också snabba enkla lånelösningar som finns i den kategorin av lån och krediter.
Det finns bra och billiga lån utan UC, även om det är lite svårare att hitta de riktigt billag lånealternativen just inom den lånenischen.

Det går att låna stora belopp utan kreditupplysning genom UC. Når du lånegränsen hos en långivare kan du utan problem söka flera lån samtidigt hos fler än en långivare. Var dock alltid noga med att inte hamna i en skuldfälla som innebär att du kanske får betalningssvårigheter.

Genom att exemelvis ta två lån utan UC på 50 000 kr vardera, går det att till rimligt pris, låna 100000 utan UC kontroll.
 

Låg kreditvärdighet - en segdragen process

Att jobba sig upp till en bra kreditvärdighet igen om man av olika anledningar fått sänkt sådan, kan ta tid.
Det är de bakomliggande skälen till din låga kreditvärdighet som kommer att avgöra om det blir lätt eller svårt att förbättra den. Likaså är det samma skäl som kommer att avgöra hur lång tid det kommer att ta.

Det går att få lån ändå, även om det ärligt talat inte är de billigaste lånen på marknaden. Ju lägre kreditvärdighet du har, desto dyrare ränta tenderar du att få när du erbjuds lån.
Kanske kan du inte ens söka alla lån med anledning av din kreditscoring. Det gäller framför allt om du har färska betalningsanmärkningar.

Har du skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten kommer du inte att få något lån om du inte har en bostad att sätta som säkerhet för lånet. Det krävs som regel också att det första du gör när du får det nya lånet, är att du löser hela din skuld hos Kronofogden.
Långivare som kan ge den här sortens nystartslån är bland annat Svea Ekonomi.
 

Många förfrågningar hos UC men bra lön

Har du många förfrågningar hos UC men en bra lön kan du pröva att göra en låneansökan hos Bank Norwegian. Det är en bank som gjort sig känd för att vara lite mer tolerant gällande kreditvärdighet med anledning av många UC förfrågningar eller mycket tidigare skulder.
Lån till hårt skuldsatta, behöver inte vara ett problem så länge du har bra lön och visar ambitioner att sänka dina lånekostnader.

Att ansöka om lån eller kreditkort hos Bank Norwegian går snabbt och enkelt och om du blir godkänd kommer du att signera lånet med BankID och därmed snabba på hela utbetalningsprocessen.
 

Gör din egen skuldsanering

Att själv sanera upp och städa sin ekonomi är ganska enkelt så länge du inte har betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogden. Många människor ansöker varje år om samlingslån för att reda upp en dålig ekonomisk situation som kan ha uppstått av flera olika skäl.

Andra gör det årligen för att försäkra sig om att de alltid har den lägsta och bästa räntan. Att få några UC kontroller per år är ingen fara för kreditscoringen. Det är när det blir ett mönster som ser dåligt ut som det sänker din kreditvärdighet.

Att få lån när alla banker redan sagt nej, är däremot en svårighet. En sista utväg kan alltid vara att pröva en låneförmedlare innan du ger upp. Får du inte lån genom en låneförmedlare heller, är det definitivt dags att ta en rejäl paus från att söka fler lån.
UC-förfrågningar ligger sparade hos Upplysningscentralen AB i 12 månader från det att förfrågningen gjordes så det är helt enkelt bara att vänta.
Om du ändå behöver ett mindre snabblån för att lösa en akut situation, kan du leta bland lån som man kan få med dålig kreditscoring.
 

Läs hela inlägget »
Låna pengar till räkningar Låna pengar till räkningar
Många är oense om huruvida det är okej att låna pengar till räkningar eller inte.
Det enkla och helt individuella svaret på om det är rätt eller fel att låna till räkningar är helt enkelt att det beror på din situation.
Det är du själv som gör bedömningen om det är värt att ta ett lån för att betala dina fakturor och räkningar eller inte. Priset du i de allra flesta fallen kommer att få betala är i form av ränta, vilken i sin tur innebär att räkningen du betalar kostar dig lite mer än det belopp den är på.
 

Alla kan ha en ekonomisk svacka

Vem som helst kan vid ett eller flera tillfällen hamna i en ekonomisk svacka av någon anledning. Det vanligaste är att man fått en eller flera oförutsedda utgifter som man helt enkelt inte kan lösa utan att låna pengar. Att låna pengar till lyxkonsumtion anses av många som fel medan andra gör det hela tiden. Till lyxkonsumtion kan man exempelvis räkna resor och annat som man egentligen kan avvara.

Den som har hamnat i en ekonomisk svacka som man inte kan lösa genom att skaffa pengar snabbt på andra sätt än att ta ett lån, kan mycket väl låna pengar för att betala månadens räkningar med. Det viktigaste att komma ihåg är att man räknar ut att man faktiskt kommer att kunna betala tillbaka lånet också.

Tänk på att ett lån för att betala räkningar är bättre än att låta dem förfalla och drabbas av dyra förseningsavgifter, inkasso eller kanske i värsta fall Kronofogdemyndigheten.

Det finns lån med så pass låg ränta att det är billigare att söka ett sådant för att kunna klara månadens räkningar, än att låta påminnelseavgifter läggas på ursprungsbeloppet. Det är inte heller bra att missköta sina räkningar då det säker din trovärdighet hos till exempel hyresvärdar och andra.
 

Kortvariga svackor kan lösas på flera sätt

Om du har en mycket kortvarig svacka i din ekonomi, kanske du kan lösa det utan att låna. Att kontakta den som du ska betala pengar till och fråga om du kan få lite uppskov med betalningen brukar gå ganska bra i många fall. Särskilt om du tidigare skött dina betalningar punktligt och varit noggrann. De mycket kortvariga svackorna kan uppstå om du väntar pengar inom 1-2 veckor och vet att du ändå kommer att "komma ikapp" när du väl får de pengar du väntar på.

Det du behöver tänka på är att det kommer en ny månad med nya räkningar och att du planerar så att du kan betala räkningarna även nästkommande månad.
 

Att tänka på vid enkla korta lån

Det är ganska lätt att låna pengar och det du bör tänka på i ett sånt här läge är framför allt din framtida kreditvärdighet. Att ta lån som använder UC kontroll är ganska onödigt om det handlar om ett enkelt kort lån för ett akut behov.

Det finns många lån som är lätta att bli godkänd för men som inte heller lämnar några spår efter sig hos UC.
Varför det är bra med lån utan UC kontroll, är framför allt ifall du inom det närmsta året skulle behöva ett större lån till något annat. Att ha för många förfrågningar hos UC skadar helt enkelt din kreditvärdighet, vilket gör det svårare att låna pengar.

Enkla lån för att betala räkningar med, faller allt som oftast inom kategorin snabblån som inte ska förväxlas med de så kallade smslånen. Numera är smslån på väg ut från den Svenska lånemarknaden eftersom villkor och lagar förändras på ett sätt som gör att den sortens lån kommer att få svårigheter att överleva i framtiden.

Bra korttidslån för att betala räkningar med, är också lån som är utan ränta i upp till 3o dagar. Det förutsätter förstås att du löser din situation snabbt. Många har ett behov av att låna pengar lite längre än så och då gäller det att hitta ett bra och billigt korttidslån utan UC kontroll.
 

Långsiktiga lösningar för att få bättre ekonomi

Det finns förstås lägen då det är "fel" att låna pengar till räkningar. Ett sånt exempel är om du månad efter månad halkar efter med fler och fler räkningar som du har svårt att betala.
Antingen har du helt enkelt för låg inkomst och kanske till och med bör söka bidrag av något slag för att klara ditt boende och din försörjning eller så har du hamnat i en ond spiral.

Bostadsbidrag och försörjningsstöd är vanliga bidrag om man hamnat i en dålig situation. Det finns också andra saker du bör göra för att få bättre ekonomi så snabbt som möjligt. Bostadsbidrag ansökan man om hos Försäkringskassan och försörjningsstöd ansöker man om hos sin kommun.

Om du upplever att du nästan alltid har svårt att få pengarna att räcka till för att du redan har dyra lån att betala på varje månad, finns det andra bättre lösningar än att ta små enkla lån.
Att samla ihop lån och krediter till ett enda lån, är något som väldigt många gör. Tanken med att söka ett skuldfinansieringslån, är att få lägre månadskostnad för lån och på så sätt få bättre ekonomi.

Det finns människor som kan tjäna flera tusenlappar i månaden genom att samla ihop sina små lån till ett större lån hos en och samma bank.
 

Hellre ett lån än betalningsanmärkning

Misskötta räkningar kan i värsta fall leda till betalningsanmärkningar. Att få betalningsanmärkning kan liknas med att du får en "prick" i din kredithistorik. Det är inkassoföretagen som utfärdar betalningsanmärkningar och det får allvarliga konsekvenser för dig och din privatekonomi under flera år från det att den uppstod.

Om du redan har en eller flera betalningsanmärkningar, känner du redan till att det är svårt att få bra och billiga lån. Visst finns det ett antal lån med rimliga priser även för den som har låg kreditvärdighet med anledning av betalningsanmärkningar men urvalet är minst sagt begränsat.

Det är också alltid bättre att ta ett lån än att få ännu fler anmärkningar, då varje anmärkning i sig är mycket dålig för din kreditvärdighet i minst 3 år framöver.

Sammanfattningsvis kan man säga att det i de allra flesta fall är bättre att låna pengar till räkningar än att låta dem förfalla till inkasso. I första hand ska du förstås försöka att låna så lite som möjligt men om alternativet är att inte betala alls, är det nästan alltid bättre med ett tillfälligt lån.

Har du däremot varaktiga problem med ekonomin på grund av att du redan har för många lån och krediter, bör du i första hand försöka samla ihop lånen och krediterna till ett enda lite större lån.

Allra billigast är det alltid att låta bli att låna pengar. Om du nu inte lånar pengar räntefritt förstås.
 

Läs hela inlägget »

Sommaren 2018 har varit fantastisk ur vädersynpunkt. Det har märkts att många stannat hemma och njutit av sommarvärmen snarare än att låna pengar för att resa utomlands. Helt underbart!

En annan positiv sak som hänt under sommaren är att många lån uppdaterat sina lånevillkor och framför allt handlar det om att de anpassar sina villkor till ny lagstiftning. Det har inte kommit några nya lån värda att nämna just nu men däremot har många lån förändrat sina villkor.

I princip innebär detta att små korta mikrolån är på väg att försvinna ut från den Svenska lånemarknaden och fler och fler kontokrediter tar över. Detta är något vi varit tidiga med att rapportera om men nu händer det alltså på riktigt.
 

För dig som låntagare innebär detta flera "nygamla" lån med mer flexibla villkor och bättre räntor. Det är inget annat än positivt för konsumenterna. Eftersom det hänt så väldigt mycket nu under sommaren, ligger vi tyvärr lite efter i vår rapportering. Det är till och med så att många ändrat sina villkor nu till den 1 Sep. Vissa har till och med sina hemsidor ligger nere för att göra stora förändringar i sina lånevillkor.

Inom den närmsta veckan hoppas vi på att kunna bjuda på nya uppdaterade villkor överallt på vår webbplats men eftersom det kräver en hel del research får det hellre ta lite tid så vi hinner kvalitetssäkra vår information innan vi uppdaterar.

En av de sidor som är rykande färskt uppdaterad är sidan där många söker efter bra lån utan UC kontroll. Att den sidan var en av de första som stod på tur för en rejäl genomgång av nya lånevillkor, är inte så konstigt eftersom det är den kategorin av lån som väldigt många av våra besökare använder sig av när de ska välja ett enkelt snabblån som inte påverkar kreditvärdigheten negativt. Även sidan med information om vart du kan vända dig för att låna trots låg scoring, är uppdaterad.

Förutom att det är populärt att låna pengar utan UC kontroll, är det många som är ute efter lite större lån på 50000 kr eller mer. Vi försöker så gott det går att uppdatera alla våra sidor och just den sidan står högt på vår prioriteringslista.
Det som har hänt under sommaren när det gäller lite större lån är att det är mycket lättare att hitta möjligheter att låna 50000 kr utan UC numera. Det beror på att flera långivare anpassar sig efter nya marknadsvillkor och den nya lagen.

Vi ber att få återkomma med rykande färsk information på hela webbplatsen inom den närmsta tiden framöver! Många nya lån sommaren 2018, väntar på att utforskas!
 

Läs hela inlägget »

Att söka efter enkla lån utan UC kan vara lite förvirrande. Särskilt som många webbplatser inte har den senaste aktuella informationen om olika låns villkor och deras eventuella nyttjande av UC eller inte.

Det kan ofta vara otydligt och svårt för dig som lånekonsument, att veta om ett lån verkligen använder sig av UC eller inte. Därtill sker det ofta förväxlingar gällande UC kontroll och kreditupplysning i största allmänhet.

Vi har en av de allra bästa sidorna för att jämföra lån utan UC kontroll och det framgår inte bara om de använder UC eller inte. Du kan också genom vårt enkla och unika jämförelsesystem, se om lånet är dyrt/billigt/prisvärt eller inte. Priset på räntan och långivarens tolerans gentemot låg kreditvärdighet, hänger ofta samman. Det innebär i korthet och ganska generaliserande ordalag att de billigaste lånen ofta (inte alltid) kräver lite mer av dig i frågan om kreditvärdighet.

Genom vårt unika flaggsystem kan du enkelt välja det lån som passar dina förutsättningar bäst och samtidigt ha en klar och tydlig bild av om lånet du väljer är prisvärt i jämförelse med andra lån i samma kategori. Det kan inte bli enklare än så. Du behöver inte själv vara ekonom eller förstå exakt hur priserna räknas fram för varje lån. Testa vårt sätt att enkelt jämföra lån utan UC redan idag!
 

Jämför enkla lån utan UC snabbt

Jämför enkla lån utan UC Jämför enkla lån utan UC

Förutom en rad olika krav och villkor som skiljer sig mellan olika lån är priset och prisvärdheten en viktig del när du jämför olika lån utan UC.

Det är många gånger lite för lätt att förhasta sig för att sedan i efterhand, kanske upptäcka att man valt ett av de mindre prisvärda alternativen fastän man kanske kunde ha blivit godkänd för ett billigare lån.

Vårt flaggsystem bygger på de enkla principerna att grön flagga betyder att det är mest prisvärt och kan mätas bland de billigaste lånen inom kategorin.
Gul flagga betyder att lånet kanske inte är precis lika prisvärt som de med grön flagga men de är ofta något lättare att bli godkänd för.
Röd flagga är de lån som i de flesta fall är lättare att bli godkänd för men som inte kan mäta sig med de billigaste (gröna) alternativen gällande pris.

Den här sortens prisjämförelser på enkla lån är inte så detaljerad men ger en snabb och bra överblick i frågan om vilka som är de billigaste lånen.

Priset på ett lån mäts i ränta och avgifter och det är få lån som är helt kostnadsfria. Det finns räntefria lån men de är väldigt kortfristiga och det krävs att du kan återbetala snabbt.
 

De billigaste lånen är ofta med UC

De riktigt billiga lånen är oftast sådana som använder sig av UC. Man ska inte tro att det är omöjligt att få sådana, bara för att man kanske har låg eller dålig kreditvärdighet för det är inte hela sanningen.

Det finns ett antal lån som använder UC men trots det, kan godkänna personer som har många förfrågningar eller till och med betalningsanmärkningar. Åter igen vill vi understryka att det kanske inte är de allra billigaste alternativen men om man har låg kreditvärdighet är det kanske de enda lånen som finns att välja mellan.

Se över listan på lån för dem med låg kreditvärdighet och bedöm själv om det är värt att göra ett försök, även om du redan fått avslag på låneansökan hos andra banker och låneinstitut. Det kan vara värt att pröva!
 

Är alla enkla lån dyra?

Nej, alla enkla lån behöver inte vara dyra. Om vi med enkla lån menar lån som är lätta att ansöka om med svar direkt och snabb utbetalning, finns det gott om riktigt billiga enkla lån att söka.

I största allmänhet är de enkla lånen som är större och med lång återbetalningstid, ofta billigare än andra lån på nätet. Stora lån finns på belopp upp till 600 000 kr men det finns inget som säger att det bara är de som vill låna mycket pengar som kan/ska söka just de lånen.

Dessa lån lämpar sig ofta bra att söka på belopp från 10000 kr och uppåt men många missar de lånen för att de tänker att de ändå ska låna så lite pengar. Att läsa lite om och överväga möjligheten att söka stora billiga lån är ofta väldigt lönsamt.
 

Läs hela inlägget »

Tillhör du en av alla dem som av olika olyckliga omständigheter fått ett skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten?
Då vet du säkert redan att dina möjligheter att få ett banklån är mycket begränsade.

Kanske letar du efter en mölighet att få låna pengar trots att du har betalningsanmärkningar och skulder hos Kronofogden, då kanske vi kan ge dig värdefulla tips på vägen.
 

Låna trots skuldsaldo hos Kronofogden är inte så lätt
Låna trots skuldsaldo hos Kronofogden är inte så lätt

Att låna pengar med skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten är inte så lätt men det är inte omöjligt. Det krävs dock ganska speciella omständigheter för att du ska lyckas få ett lån.

De bästa möjligheterna till lån trots överskuldsättning och tidigare betalningssvårigheter, har du om du söker lån hos Svea Ekonomi eller hos Marginalen Bank. Vid större lån kan det krävas någon form av säkerhet för lånet och då avses främst en bostad eller något annat som har ett större värde.
 

Tidigare skuldsaldo men inte nu

Betalningsanmärkningar och tidigare skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten syns i dina kreditupplysningar under en ganska lång tid framåt. Även efter det att du betalat dina skulder, kommer du att få lida av låg kreditvärdighet med anledning av detta.

Lite beroende på vad det är för sorts skulder du haft hos Kronofogden, kommer du att straffas under flera år framåt, för dina betalningsanmärkningar. Om du exempelvis har fått betalningsanmärkning med anledning av missbruk av krediter, kan det kännas helt omöjligt att få låna pengar.

Det finns dock möjlighet att söka lån även om du har tidigare betalningsanmärkningar. Det är väldigt olika mellan de kreditföretag som sysslar med sådan utlåning, vilka villkor och krav som gäller. Därför är det ofta synd att ge upp redan efter första försöker. Även om du fått avslag på en låneansökan hos en långivare, är det fullt tänkbart att du kanske blir godkänd för lån hos en annan.

Att låna pengar med låg kreditvärdighet bör ses som en absolut sista nödlösning om du absolut inte har förmåga att lösa din ekonomiska situation på något annat sätt. Att låna av vänner och bekanta kan kännas mycket främmande för många men det är faktiskt ett alternativ att överväga om du blir nekad lån av banken.

Fastna inte i en skuldfälla med massor av små dyra lån som sakta men säkert kommer att fräta sönder din hushållsekonomi på sikt. Då är det bättre att kanske få låna till väldigt låg eller rent av ingen ränta av en familjemedlem.

Många känner skam över att be om att få låna pengar av vänner och familj men att låna pengar privat kan ofta ändå vara den enda lösningen. Akta dig för att googla på nätet efter privatpersoner som lånar ut pengar. Det handlar i de allra flesta fall (för att inte säga alltid) om bedrägerier och det är inte vad du behöver just nu.

Det finns säkra sätt att låna pengar av privatpersoner genom så kallade P2P lån som fungerar alldeles utmärkt. Däremot är det oftast ingen större skillnad mellan P2P lån och andra lån du kan hitta på nätet.
 

Blir du nekad lån som använder UC?

Med låg kreditvärdighet följer massor av obehagliga överraskningar. En av dem kan vara att du blir nekad den sortens lån som använder sig av UC i sina kreditupplysningar.

Många drar helt felaktigt slutsatsen att det inte går att få lån med betalningsanmärkningar om det är hos en långivare som använder UC. Det finns många lån som har hög tolerans gällande låg kreditvärdighet.
 

På väg att tappa kontrollen?

Om du inte redan tappat kontrollen över din ekonomi och därmed hamnat hos Kronofogdemyndigheten, finns det hopp om räddning.
Överskuldsättning är vanligt numera och det finns lånelösningar för överskuldsatta att söka.

Har du ännu inte fått någon anmärkning så ökar dina möjligheter att lösa din situation på egen hand utan att du hinner hamna hos Kronofogden. Många ger upp och tror inte att det finns någon hjälp att få, vilket inte är sant. Det finns många bra och prisvärda lån för att samla ihop sina tidigare lån och krediter på ett kostnadseffektivt sätt.

Självklart är det viktigt att du tar tag i situationen som helhet om du börjar känna att du är på väg att tappa kontrollen över dina utgifter. Du är inte en sämre människa för att du av någon anledning blivit överskuldsatt. Det är många helt vanliga människor som råkar ut för detta.

Att göra dåliga val i livet eller kanske drabbas av oförutsedda händelser som ställer allt på sin spets, gör dig inte till en dålig människa. Det finns hjälp att få för de allra flesta och det gäller att inte ge upp när det handlar om att få ordning på pengarna.
 

Läs hela inlägget »
Smslån med lång återbetalningstid Smslån med lång återbetalningstid
Tillhör du dem som söker efter enkla smslån med lång återbetalningstid och billig ränta?
Du och många andra kanske bör börja titta på alternativa lånelösningar som går lika snabbt och enkelt som de tidigare så kallade smslånen.

De nya låneformer som finns numera, är bättre och billigare än de "traditionella smslånen" som fanns förr. Lång återbetalningstid ersätter i allt större omfattning de gamla kortfristiga smslån som har funnits i många år.

Moderna låntagare föredrar i allt större utsträckning olika former av kontokrediter online, vilket ger lång återbetalningstid och flexibla villkor för den som vill kunna göra uttag när som helst. Ofta är räntan också väsentligt billigare och därför är detta den nya sortens snabblån.
 

Viktiga skillnader mellan låneformer

Den största och viktigaste skillnaden mellan smslån och kontokrediter är att den gamla typen av lån som kallades smslån, ofta var kortfristiga och att du kunde söka dem genom att skicka ett sms till kreditföretaget.

Numera uträttar de flesta sina ärenden genom smartphones och BankID, vilket öppnar upp nya möjligheter som är enklare, smartare, billigare och mer flexibla.

Om du söker och får ett vanligt lån eller snabblån, får du på förhand ett bestämt belopp som utbetalas till ditt konto. Därefter ska du amortera enligt en fastställd amorteringsplan och betala ränta för hela det belopp som överförts till ditt konto i samband med att du tog lånet.

I många fall tar man kanske i lite för mycket och lånar några tusenlappar mer än vad man egentligen behöver när man tar den här sortens vanliga lån. Om du istället gör en ansökan om en kontokredit online, betalar du bara ränta för det belopp du för tillfället har utnyttjat när avräkning görs inför din månadsbetalning. Oftast är villkoren också att du ska amortera en viss procentuell andel av den aktuella skulden, vilket gör att beloppen varierar beroende på hur mycket av din kredit du har använt.

Det medför alltså enbart fördelar med att söka en kontokredit online istället för ett vanligt lån. Det finns många olika krediter att söka och villkoren som du främst ska koncentrera dig på är räntan och hur många procent du minst måste amortera varje månad. Därutöver är det din egen personliga kreditvärdighet som avgör vilket lån du kan bli godkänd för.

Krediter av det här slaget utgör alltså ett väldigt bra alternativ för den som letar efter smslån med lång återbetalningstid. Även andra årslån utan UC kontroll, är mycket populärt för den som är intresserad av både större och mindre lån med lång återbetalningstid.
 

Att låna utan UC kontroll är vanligt

Att låna utan UC kontroll är mycket vanligt och något som väldigt många privatpersoner vill göra. De fördelar som lån som inte använder UC i sina kreditupplysningar, är många men det går bara att låna en viss summa pengar hos en och samma långivare om du vill söka lån utan UC. Ett vanligt sökbegrepp är att söka efter att låna 50000 kr utan UC, vilket tyvärr inte är möjligt hos en och samma bank i skrivandets stund.

Däremot kan man ta flera olika lån och då låna mycket pengar utan UC kontroll. De bästa alternativen om man vill låna mycket pengar utan att det görs någon förfrågan hos UC är att söka så stora lån som möjligt utan UC och söka så många som du har råd att betala sedan varje månad.

Även den som har betalningsanmärkningar, kommer att finna att det finns lån att söka trots detta. Det är bara en fråga om att hitta den rätta långivaren som har hög tillit till sina blivande lånekunder, oavsett om de har en sämre kreditscoring.

Det är ofta lite trixigt att hitta lån om man drabbats av låg kreditscoring men det är fullt möjligt för de allra flesta. Har du däremot av olika anledningar hamnat i en sits där du har skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten, begränsas dina lånealternativ till några få långivare.
En av de bästa i just det sammanhanget är Svea Ekonomi men även Marginalen Bank kan vara till hjälp om du vill söka lån med skuldsaldo hos Kronofogden.
 

Dryga ut semesterkassan utan att ta lån

Många ser lån som den första utvägen när det närmar sig semester och och semesterkassan behöver drygas ut.
Faktum är att det även finns ganska många sätt att skaffa pengar utan att ta ett banklån.

Den som ändå måste ta ett lån, bör definitivt hellre söka en kontokredit än ett annat kortfristigt lån om så är möjligt. Skälen har vi redan nämt och det är också skönt att veta att man har ett kreditutrymme som en buffert ifall något oväntat skulle inträffa medan man är på semester.

Andra alternativ är förstås att ta ett enkelt kort lån utan ränta. Det förutsätter dock att du vet att du kommer kunna betala tillbaka lånet ganska snabbt, annars kommer ränta att tillkomma precis som för andra lån och det kanske inte ens är de billigaste alternativet i så fall.
 

Låna utifrån vad situationen kräver

Att låna utifrån vad din situation kräver är det viktigaste av allt. Låna aldrig mer än du behöver om du inte absolut måste eller vill för att skapa ekonomiskt utrymme att konsumera.

Att aldrig låna mer än man kan betala tillbaka varje månad är också en självklarhet. Se alltid till att låna ansvarsfullt så att du inte hamnar i ekonomisk knipa senare. Att hamna hos Kronofogden är inget vi önskar att någon gör.
 

Läs hela inlägget »
Skaffa pengar till semester 2018 Skaffa pengar till semester 2018

Det är snart sommar och för många innebär det att längtan efter att göra något extra trevligt blir stark.

Allt som är trevligt behöver givetvis inte kosta pengar men det är många som inte sparat undan till en semesterkassa och då kan även billiga nöjen bli ett problem att unna sig.

Genom att först och främst försöka skaffa pengar utan att ta ett lån, kan du förmodligen få ihop en liten semesterslant att göra trevliga saker för. Om det är bråttom eller om inget av alla tips där passar dig, är det kanske dags att ändå titta på möjligheter till ett kostnadsfritt semesterlån utan ränta.

Ett tredje alternativ är att genom egen skuld- och kreditsanering, skaffa mer pengar snabbt och enkelt. Att låna pengar går snabbt och du kommer att kunna sanera dina skulder på bara några få dagar allt som allt.

Genom att ta ett eller max ett par lån får du pengar till att förtidsinlösa dina gamla skulder och krediter. Meningen är att dina nya lån ska kosta väsentligt mycket mindre pengar varje månad och på så sätt får du mer pengar över till semestern 2018.

Det finns personer som kan spara väldigt många tusenlappar per månad på den här metoden att samla ihop gamla lån och krediter. Känner du dig osäker på hur mycket pengar du behöver få ner dina månadskostnader med varje månad, är det bara att kavla upp ärmarna och sätta igång att räkna.

Det går snabbare och enklare än du tror att både räkna ihop hur mycket du betalar idag och hur stort lån du behöver söka för att bara få ett enda lån kvar att betala på. Detta är vad många privatpersoner gör minst en gång per år, för att på så sätt försäkra sig om att de har billigaste möjliga lån.

Om du har svårt att få lån, med anledning av överskuldsättning, finns det ändå en chans att bli godkänd eftersom det är många långivare som kan godkänna dig ändå. Långivare och banker med hög tolerans i fråga om att ge lån trots låg kreditscoring, finns det ganska gott om.

Glöm inte bort att vara kreativ när du undersöker möjligheter till att skaffa extra pengar till semestern. Det finns många lagliga sätt att skapa ett ekonomiskt utrymme för semester på.

Vill du sedan vara bättre förberedd inför nästa sommarsemester, kan det vara en god idé att redan nu försöka städa och få ordning på ekonomin. Genom några enkla små tips kan du spara många tusenlappar som du kan använda till vad du vill. Nöjen av olika slag, en semeserresa eller bara vardagslyx i största allmänhet.

Även den som har en mycket låg inkomst eller rent av osäker inkomst kan både spara in pengar på att leva smartare men också ansöka om lån trots osäker inkomst.
 

Låna utan UC om du har svårt att få lån

Har du svårt att få lån kan det i vissa fall vara mer fördelaktigt att söka lån utan UC kontroll. Skälet till detta är att den kategorin av långivare som ger sådana lån, ofta har en lite högre toleransnivå i sin syn på kreditvärdighet.

Till och med den som har betalningsanmärkningar, kan få enkla lån. Det man ska ha i åtanke är att ju lägre kreditvärdighet man har, desto mindre chans att få de riktigt billiga lånen med allra lägst ränta, vilket är priset du betalar för att låna pengar.
Har du god kreditvärdighet finns många bra och billiga lån att söka.

Ett annat skäl till att du bör söka lån utan UC om du har svårt att få lån, är att för många UC kontroller saboterar din kreditvärdighet i ett år framåt. För många förfrågningar, kommer att ge en dålig kreditscoring när någon inhämtar en UC kontroll på dig.
Däremot är det en felaktig uppfattning att det är helt omöjligt att få lån med många förfrågningar, eftersom finns banker som inte använder UC.

Tänk också på att ett vanligt lån, ofta kan vara billigare än att köpa din semesterresa på avbetalning direkt hos researrangören. Även om de lockar med räntefri avbetalning, tillkommer ofta olika kostnader som kan göra det ganska dyrt i slutändan. Mer om dyra avbetalningar kan du läsa i vårt tidigare inlägg.
 

Läs hela inlägget »
Nu har Cash2you upphört som varumärke och istället är vi alla istället hänvisade till "systerprodukten" CashBuddy.

Egentligen har det under en längre tid funnits en del frågetecken kring företagets båda varumärken som var precis identiska med varandra. Det vi kommer att sakna är dock möjligheten att ta lån hos båda samtidigt och därmed möjliggöra att låna 50000 kr sammanlagt, till bra villkor även för personer med låg kreditvärdighet.

Alternativen för personer med låg kreditvärdighet är dock fortsatt hyfsat goda gällande utbud. Den som vill låna 50000 kr trots låg kreditvärdighet, har fortfarande många olika lån att välja mellan.
 

Möjligheten att låna 25000 kr

Att Cash2You försvinner som varumärke får inte så mycket påverkan på marknaden. Det är många företag som har flera varumärken som liknar varandra mycket eller som är nästan identiska med varandra.

Det som kan skilja sig åt är att vissa företag bara medger att du har lån genom en av varumärkena och inte kan söka flera olika lån samtidigt om de är inom det företaget eller den koncernen.

Ett talande exempel är exempelvis företaget som står bakom den förmånliga krediten Tryggkredit, som är en av de bästa och billigaste krediterna på svensk snabblånemarknad. Det som många inte känner till är dock att man inom det företaget kan ha både en kredit och ett snabblån samtidigt, vilket öppnar upp möjligheten att låna 50000 kr utan UC kontroll hos en och samma långivare.

Är du beredd att ta lån som använder sig av UC finns det näst intill oändligt många olika alternativ att välja mellan. De billigaste lånen hittar du som regel bland de lån som egentligen är av större karaktär men där du inte nödvändigtvis måste söka ett stort lån för att använda just de lånen.

Stora lån är i princip nästan alltid uteslutande de billigaste lånen som du kan söka och de använder också oftast individuell räntesättning. Individuell ränta betyder att du blir erbjuden den ränta som långivaren anser är skälig utifrån din personliga kreditvärdighet.
Det du kan ha i åtanke är att dessa stora och billiga lån nästan alltid använder sig av UC i sina kreditupplysningar så om du vill låna pengar utan att det görs en UC kontroll, är det inte det bästa valet för dig.
 

Betala inte mer ränta än du måste

Att inte betala mer ränta än nödvändigt är självklart för de flesta. Det du ska tänka på när du lånar pengar är att inte låna mer än du behöver. Det är en onödig kostnad att betala ränta för pengar du egentligen inte behövde låna och därför ska du försöka låna exakt så mycket du verkligen behöver.

Ett bra alternativ för att få billigaste möjliga ränta i just detta avseende att låna lagom belopp, är att ansöka om en kontokredit online som du kan använda flexibelt. Har du en kontokredit innebär det att du ansöker om ett belopp att förfoga över men du betalar bara ränta för det belopp du faktiskt har utnyttjat från månad till månad.

Kreditkonton online är den låneformen som ökar mest i populäritet sedan en tid tillbaka. Det är sannolikt att en kombination av ändrade lagar och regler för snabblån kommer att träda i kraft framöver och att människor i största allmänhet blir mer medvetna.
Om du är medveten om att du kanske behöver en mer flexibel lånelösning än ett vanligt lån med ett förutbestämt lånebelopp, kan kreditkonto online vara den perfekta lösningen för dig.

Söker du ett mindre lån på kort sikt med upp till 30 dagars återbetalningstid, går det faktiskt till och med att låna helt räntefritt. Detta är en möjlighet som ganska få känner till. Kanske är det för att det verkar för bra för att vara sant som människor inte ens bryr sig om att ta reda på mer om räntefria lån. Sanningen är den att det inte finns några hakar med den här sortens lån utan avgifter och ränta. Det är istället ett sätt för företagen att marknadsföra sig, i hopp om att du kanske kommer tillbaka vid senare tillfälle och lånar pengar igen fast då med räntekostnader.

Oavsett ränta är det alltid obligatoriskt att amortera på sina snabblån. I detta avseende kallar vi alla lån som inte är kopplade till bostadsköp med bostaden som säkerhet, för snabblån. Det finns olika amorteringsmodeller och vilken sorts amortering ditt lån har kommer både att påverka din månadsinbetalning men också lånets totala löptid m.m. Även den totala räntekostnaden för hela lånets löptid, påverkas av vilken amorteringsmodell du har. Självklart påverkas lånets kostnader också av hur lång återbetalningstid du väljer på ditt lån.

 

Läs hela inlägget »

Att få kvarskatt är ganska dyrt i ränta men det beror på hur mycket kvarskatt du fick. Kvarskatt brukar också kallas för restskatt och är det belopp som du kommer att betala in i resterande skatt för föregående inkomstår. I många fall lönar det sig att ta ett lån för att betala kvarskatten med.

Nu har de flesta deklarerat och vet om de kommer att få kvarskatt eller inte. Om du fick kvarskatt på stora summor, kan det löna sig att ta ett lån för att betala kvarskatten med istället för att låta den stå och ticka ränta hos Skatteverket.
 

Ränta på kvarskatt 2018

Om du efter deklarationen, ser att din kvarskatt/restskatt kommer att bli högst 30 000 kronor slipper du betala kostnadsränta under förutsättning att du gör en inbetalning tidig inbetalning, som är bokförd senast dagen efter inkomstdeklarationen (i början av maj) året efter beskattningsåret.

Märker du att din kvarskatt kommer att bli mer än 30 000 kronor, kommer du att behöva göra två inbetalningar för att undvika kostnadsränta. Den första ska vara bokförd senast den 12 feb (2018) och då ska du (minst) betala in det belopp som överstigen 30 000 kr. Sedan kan du vänta med att göra nästa inbetalning så att den är bokförd senast dagen efter inkomstdeklarationen (i början av maj) året efter beskattningsåret (2018) på resterande 30 000 kronor.

Det finns en låg och en högre ränta för kvarskatt och det är framför allt den höga räntan på kvarskatt som är dyrare än ett banklån i många fall.

Den höga räntan är nämligen 16.25%, vilket är högre än många vanliga banklån. Dessutom måste du betala in hela ditt kvarstående belopp på förfallodagen. Om du tar ett vanligt banklån för att betala restskatten, har du längre återbetalningstid på dig.
Det är till och med så att många snabblån har lägre ränta än 16,25% och det finns också lån utan UC med låg ränta.
 

Hamnat i dålig ekonomiskt läge?

Har du hamnat i ett dåligt ekonomiskt läge på grund av kvarskatt, kan det vara klokt att samla ihop alla gamla skulder och även låna till kvarskatten när du ändå är i farten.

Att samla ihop lån och komplettera med en summa som täcker kvarskatten är en bra lösning istället för att låta kvarskatten stå och ticka dyr ränta på 16,25%.
 

Beroende av lån Beroende av lån

Visst kan det kännas tungt att upptäcka att man är beroende av lån för att klara sin ekonomi men det är ändå en bättre lösning än att låta skulder förfalla till betalningsanmärkningar och indrivning från Kronofogdemyndigheten.

Att hamna i en skuldfälla kan hända vem som helst som råkat ut för något oförutsett. Att av någon anledning få kvarskatt som man inte räknat med kan definitivt i många fall, räknas som oförutsett.

Så klart är den idealiska situationen, att redan tidigt under året upptäcka att du betalar för lite i skatt och korrigera det under det inkomståret men har du inte märkt detta förrän du deklarerar, kan det vara förödande för din ekonomi.
 

Lån till restskatt är inget konstigt

Att ta ett lån för att betala restskatten med är vanligare än många tror. Det är inget att skämmas över och eftersom det är pengar som du förmodligen redan har förbrukat trots att du egentligen skulle ha betalat in dem i skatt, kan man säga att du redan har lånat dem av dig själv.

Nu när det är dags att betala kvarskatten så är det i många fall mer förmånligt att betala räntan för ett banklån.
 

Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar