Fler än du tror har någon gång suttit i en sits där pengarna inte räckte till räkningarna en specifik månad. Låt dig inte drabbas av panik, det finns lösningar som gör att du kan slappna av och betala räkningarna i tid och därmed slippa obehagliga betalningspåminnelser.

Betalingspåminnelser kan göra vem som helst stressad och eftersom vi alla har en inbyggd drivkraft att göra rätt för oss, kan det vara mycket obehagligt att riskera att få en betalningspåminnelse.

En betalningspåminnelse kostar extra pengar i form av påminnelseavgift och om du inte betalar den kan du riskera att få en betalningsanmärkning, även om de allra flesta låter dig få ännu en påminnelse innan de skickar iväg ärendet vidare.

Genom att helt enkelt ta ett snabblån som hjälper dig att lösa din akuta situation, får du en ny chans att komma på banan igen. Om det däremot är ett ständigt återkommande problem för dig, att pengarna inte räcker till räkningarna, krävs lite fler åtgärder.
 

Bakomliggande skäl - ganska ointressant

Att behöva ett tillfälligt lån mellan lönerna, är inget ovanligt och de bakomliggande skälen till varför det blivit så är helt ointressant. Givet att detta inte är ett återkommande mönster, kan du slappna av och låna dig ur din jobbiga situation.

Den som vill kan förstås avstå från att låna i första skedet och istället försöka ringa runt till dem som skickat fakturorna i ett försök att skjuta fram betalningsdatumet. I de fallen krävs ofta en ömmande anledning till varför du inte kan betala din räkning. Om du inte väntar stora inkomster kan det också vara väldigt svårt att komma ur den här sitsen om du inte får ett större tillskott i kassan som gör att du kommer i bättre balans igen.

Ofta är det lättare att få ordning på ekonomin med hjälp av att låna pengar snabbt och enkelt istället för att hamna i samma situation varje månad. Men var noga med att se till att lånet verkligen löser din situation på sikt så att du inte måste ta ett nytt lån även nästkommande månad.
 

Skaffa mer pengar tillfälligt utan att låna

Ett lån medför i de allra flesta fall en kostnad för dig. Ett fåtal lån är helt kostnads- och räntefria men de är ovanligt att kunna låna pengar räntefritt. Några få långivare ger dig räntefria lån mer än en gång.

Det de flesta borde göra i första hand, är att se över om det går att komma i fas med hushållsekonomin genom att både sänka sina utgifter, samtidigt som de tillfälligt ökar sina inkomster. Att skaffa pengar utan att låna är en bedrift som kanske är enklare än du tror om du läser tips för att skaffa pengar utan att ta lån.
 

Är lånebehovet återkommande?

Om det inte är första gången inom loppet av ett år tillbaka, som du måste låna pengar för att komma ikapp med din ekonomi, kanske du behöver vidta lite mer kraftfulla åtgärder.
Undvik att hamna i en skuldfälla som kanske bara tar dig längre och längre ner i ett låneträsk som du inte vill vara i.
För många är lösningen på det här problemet att kraftigt sänka sina utgifter och kanske genom att samla ihop gamla lån och dyra krediter.

Har du lånat pengar eller ansökt om att låna pengar  många gånger på senare tid, kan du även ha drabbats av låg kreditvärdighet. Det kan inträffa om man får för många förfrågningar hos UC under en 12-månadersperiod.
Att ha låg kreditvärdighet kommer att göra att du får svårare att få ett vanligt banklån oavsett om du fullföljt ansökan genom att ta lånet du sökte eller om du slutligen ändå avstod. Har du låg kreditscoring, finns det en kategori av lån man kan få med låg kreditvärdighet.
 

Tips för framtiden

Så om du löser den här månadens ekonomiska åtaganden men är trött på att vända och vrida på kronorna varje månad, kanske du ska ta tag i saken på allvar och få ordning på privatekonomin.
Att dålig ekonomi skapar stress, är bevisat och livet blir ju ofta lite tristare om man aldrig känner att man har tillräckligt med pengar.

Att få ordning på sin ekonomi kan för övrigt vara lättare än man tror, särskilt om man följer de rekommenderade stegen för att ta tillbaka kontrollen över pengarna.

Underskatta inte heller möjligheten att låna pengar av familj och vänner. Många tycker att det är förenat med allt för mycket skamkänslor, att be sina nära och kära om hjälp med pengar. Om du vill låna pengar av familj och vänner så är det viktigt att du gör upp om att räntan måste vara obefintlig eller åtminstone billigare än om du tar ett banklån. Annars står du där med lån hos familj och vänner utan att det fanns någon vits med det mer än att du slapp ta ett banklån.

Om du har uttömt alla möjligheter till att låna pengar på bank så kanske du helt enkelt är tvungen att vända dig till familj och vänner men undersök gärna lånemöjligheter trots låg kreditscoring först.
 

Läs hela inlägget »

SMS-lånens glansdagar är förbi, det har nog inte indgått någon som är lite insatt i olika låneformer. Visst finns det fortfarande chans att ta ett smslån men det är inte på något sätt förknippat med de moderna onlinelån som numera finns i Sverige.

SMS-lån SMS-lån
Den gamla sortens sms-lån som fanns en gång i tiden, är på väg att försvinna helt från lånemarknaden i Sverige. SMS-lån som en gång kunde sökas genom att skicka ett sms till en långivare med önskat lånebelopp och personnummer, är i princip helt utdöda nu.

I takt med att smartphones gjort sitt inträde i våra liv, har också många sms-tjänster passerat ut. Däribland de omstridda sms-lånen så som de en gång var. Visst finns det fortfarande snabblån i form av sms men då handlar det om lån där du är återkommande kund. Numera kan det varken betraktas som särkilt smidigt eller ens säkert, att låna pengar genom att skriva ett sms. Många skriver knappt ens sms längre i takt med att andra typer av meddelandeappar kommit.
 

Moderna snabblån online

Moderna snabblån online, söker man vanligtvis genom att fylla i ett enkelt webbformulär på dator, mobil eller surfplatta. Det är säkert, snabbt och mycket lätt att göra en låneansökan online. Det är de fakto enklare än att först leta upp ett lån, ett sms-nummer och en instruktion hur du ska göra för att söka sms-lånet.

Det finns snabblån online i alla storlekar och det som de alla har gemensamt är att du normalt sett får ett svar på ansökan direkt på skärmen. Därefter varierar tiden från att din ansökan blivit godkänd till att du har pengarna på ditt konto men de flesta snabblån med utbetalning varje dag, gör att du oftast har pengarna på ditt konto redan samma dag eller senast dagen efter. Det går till och med att låna pengar på kvällar och helger för den som har akuta behov.

Snabblån i olika storlekar är ofta förknippade med dåliga vibbar just för att ordet "snabb" finns med i benämningen. Att blanda ihop dagens snabblån med dåtidens smslån med skyhöga räntor och dåliga villkor, är direkt felaktigt. Det finns bra och seriösa snabblån i alla storlekar och prisklasser.

De dyra lånen är ofta de väldigt kortfristiga då många helt orättvist jämför dem med vanliga traditionella banklån med bara ett par procent i ränta. Skulle låneföretag låna ut pengar i en månad eller två för bara ett par procents ränta, finns där ingen affärsidé. Det kan nog de allra flesta räkna ut när de tänker efter.

Den som söker efter snabblån kan idag låna allt från 500 kr till 600 000 kr allt beroende på behov. Givetvis varierar priserna mycket beroende på vilket lån man väljer men det finns inga lån som ligger i paritet med den gamla sortens sms-lån längre när det handlar om pris.

Man planerar också att lagstifta bort den gamla sortens dyra lån och därför kan man se en helt annan utveckling på låneprodukterna som numera lanseras. Det är olika kreditkonton online som tar plats på lånemarknaden. Ett kreditkonto online är ett mer modernt sätt att låna pengar på, då du bara betalar ränta för det belopp du verkligen använt.

Till skillnad mot ett kreditkort, för du över pengar från ditt kreditkonto online till ditt vanliga bankkonto för att sedan förfoga över pengarna precis som du vill.
 

Allt fler ogillar UC kontroller

Tillhör du dem som vill värna om din integritet? Du är inte ensam om det. Många har insett vidden av UC kontroller och vad det egentligen lämnar för avtryck efter sig. Genom en UC kontroll påverkas din kreditvärdighet och det skickas mängder av privat information till din långivare.

Helt rätt och inga konstigheter kan många tänka. Javisst, det kan vara väl befogat om det handlar om stora lånebelopp och stora ekonomiska åtaganden men vid mindre snabblån, är det en onödigt omfattande information som sänds iväg till beställaren av UC kontrollen.

Alla seriösa långivare är ålagda att inhämta en kreditupplysning om dig när de godkänner dig som låntagare. Detta kan göras på flera sätt och kreditupplysningarna är mer eller mindre omfattande. En kreditupplysning hos UC är i grunden mer omfattande än en hos exempelvis Bisnode eller Creditsafe.

Den som inte är beredd att låta en förfrågan gå iväg till Upplysningscentralen AB (UC) kan enkelt slippa det genom att låna pengar utan UC kontroll istället. Att ta ett snabblån utan UC, är enkelt och mindre integritetskränkande än att ta ett lån som nyttjar UC's tjänster.
 

Var beredd att signera med BankID

Kraven på att använda BankID, ökar i stort i samhället. Många myndigheter använder sig av BankID och banker och låneinstitut är inte sena att hänga på den utvecklingen.
Det finns fortfarande långivare som skickar hem papper för underskrift men de flesta går över till signering via BankID.

I vissa fall kan man också identifiera sig genom att logga in genom sin egen internetbank men allra vanligast är att du förväntas kunna signera med BankID.

Om du inte har BankID, kan du alltså inte ansöka om precis alla lån online då vissa har det som ett krav för att kunna söka. Det är knappast lönsamt att ta kontakt med låneföretaget för att försöka hävda din rätt att söka lån hos dem utan BankID, då de som verkligen kräver den identifieringsmetoden faktiskt har med det i sina villkor för att kunna kvalificera sig för att ansöka om lån hos dem.

Att smslån inte var ett säkert sätt att identifiera sig på, kan vi väl alla vara överens om. Det enda som krävdes var att innehavaren av telefonen hade ett registrerat mobilnummer samt att det stämde överens med det personnummer man skickade iväg. På så sätt har utvecklingen gått åt det bättre hållet och vi får nog alla acceptera att smslån är ett minne blott.

Sök istället moderna snabblån online när du vill på dygnet och från vilken mobil enhet du själv önskar.
 

Läs hela inlägget »

Det är lättare att låna pengar billigt om man är stadd i kassan, har god inkomst och gärna en flott bostad att sätta som säkerhet för lånet. Personer med god kreditvärdighet, tillgångar på banken eller tillgångar i form av bostad som de äger kan med andra ord låna pengar billigt.
Men vad gäller för oss vanliga dödliga med normal inkomst, flera lån sedan tidigare och utan någon säkerhet för lånet?

 

Onlinelån riktar sig till alla

Den som har god till medelgod kreditvärdighet kan ofta låna pengar snabbt och billigt på de vanligaste onlinebankerna. Skälen till att inte välja sin vanliga bank för ett lån, kan vara många. Oftast handlar det om ren bekvämlighet då ett onlinelån går snabbare och enklare att få godkänt utan att behöva boka tid på banken.

Det är först när en person med låg eller dålig kreditvärdighet behöver ett lån, som det börjar krångla till sig litegrann. Om du tillhör en av dem som kanske har svårt att få lån, ska du följa några enkla råd innan du tar dig an utmaningen att hitta ett billigt lån trots dålig kreditvärdighet.

 1. Börja med att fundera över hur stort lån du behöver. Låna inte mer än du måste.
 2. Kan din kreditvärdighet "tåla" en kreditupplysning hos upplysningsföretaget UC eller inte? Om du inte sökt många lån på sistone, kan du mycket väl välja bland alla onlinelån då de ofta är billigare än lån utan UC kontroll är.
 3. Vill du till varje pris undvika UC kontroll är du helt enkelt hänvisad till att söka efter billigast möjliga lån utan UC.
 4. Korttidslån är ofta benämningen på lån med kort återbetalningstid. Det är skönt att bli fri från lånet så snabbt som möjligt men tänk på att du ska ha råd med oförutsedda händelser också. Tryggast brukar de flesta vara med att ta ett lån med lång återbetalningstid, då det alltid går att betala av lånet i förtid om man har det ekonomiska utrymmet. Är du osäker på hur din ekonomi kommer att utvecklas bör du välja ett årslån utan UC kontroll.
 5. Jaga alltid den lägsta möjliga räntan men se upp för andra dolda kostnader såsom fakturaavgifter och uppläggningsavgifter. Undvik helst att köpa saker på avbetalning i butiker, det kan i längden bli dyrare än ett enkelt lån.
 6. Om du lånar av en tillfällighet med anledning av ett ökat behov av pengar för stunden, är det ingen fara med att ta ett snabblån med lite dyrare ränta än andra lån. Om du däremot har mer varaktigt dålig ekonomi, bör du i första hand försöka få ordning och reda på hushållsekonomin. Att skaffa mer pengar varje månad, är en konst som handlar om bra självdisciplin och koll på vad du lägger pengarna på.
 7. Många lån går att få trots låg kreditvärdighet och betalningsanmärkningar. Detta är något som många missar när de tror att de inte kan få lån alls. Den som har svårt att få lån kan söka på lån för personer med låg kreditvärdighet.

Fem bra tips för dig med låg kreditvärdighet

Om du har konstaterat att du har låg kreditvärdighet och inte har så bråttom att låna pengar, kan du göra några saker för att få bättre kreditvärdighet. Det går att låna pengar med låg kreditvärdighet men att förbättra den lite skadar inte ändå.

 1. Undvik alla åtaganden som kräver att det görs en kreditupplysning hos UC. Varje förfrågning hos UC sparas i 12 månader och sedan försvinner de "bakifrån". Detta betyder att om du hade många förfrågningar under en begränsad period, kan det hjälpa att låta tiden gå litegrann. Läs mer om skillnader mellan UC och andra kreditupplysningar.
 2. Säg upp gamla krediter som du ändå inte använder. Att ha färre kreditåtaganden ser bättre ut för din kreditscoring, även om de är outnyttjade. Exempel på krediter som många har "liggandes" är kortkrediter hos olika butiker. IKEA-kort, Coop, ICA, Stadium m.m. m.m. listan kan göras lång.
 3. Se till att inte få några betalningsanmärkningar. Du kan få lån trots att du har gamla betalningsanmärkningar men se till att inte få några nya. En betalningsanmärkning finns kvar i kreditupplysningsföretagens register under flera år efter att den är betald.
 4. Försök att skaffa pengar på annat sätt än att ta ett lån. Genom att i första hand göra det kanske du kan slippa ta ett lån. Om inte annat kan du kanske få ihop lite pengar så att du kan ta ett mindre lån. Mindre lån ger mindre räntekostnader och det är bra om du vill lägga pengarna på annat än att betala ränta. Att skaffa pengar utan att ta lån kan vara enklare än många tror. Många tycker också det är skönt att slippa ta så stort lån när de ändå kunde skaffa pengar på annat sätt än att låna.
 5. När du slutligen ska välja lån att ansöka om. Tänk efter innan om du verkligen måste söka ett lån som använder UC eller om det räcker med ett mindre lån. "Mindre lån" kan ändå vara tillräckligt stora. Det är en ytterst individuell fråga, vad som är ett stort och vad som är ett litet lån. Om du väljer ett lån på max 50 000 kr, kan du undvika att försämra din kreditvärdighet, eftersom det finns gott om bra lån som inte använder UC kontroll.

Lån ökar klasskillnaderna i samhället?

I dagens läge är de flesta hushåll mer eller mindre skuldsatta. De allra flesta har olika kreditkort som de använder varje månad, oavsett hur mycket pengar de har på banken.

Många tar också lån så snart de ska investera i hushållsmaskiner eller hemelektronik. Kanske köper man en telefon på avbetalning bara för att det är fördelaktigt. De allra flesta har någon form av kreditåtagande, även om det inte handlar om miljonbelopp.

Däremot ökar problemen med överskuldsättning kraftigt. Många hushåll har tappat kontrollen över sina lån och blir överskuldsatta med anledning av överskonsumtion eller helt enkelt av olyckliga omständigheter i övrigt. Lån till skuldsatta är ofta inga problem, så länge man har någorlunda koll på läget.

Klasskillnaderna i samhället visar på att det är alla typer av normala hushåll som lånar pengar. Lånandet i sig kan bidra till att öka klasskillnaderna då de med dålig ekonomi ofta får sämre lånevillkor, medn de med god ekonomi får bra och billiga lån. Detta leder i sin tur till att de som har sämre ekonomi får dyra lån och de som redan har bra ekonomi får billiga lån. I det långa loppet kan detta förstås öka klyftorna ännu mer men det är förmodligen på marginalen.
 

Läs hela inlägget »

Många har suttit i situationen då man behöver skaffa extra pengar snabbt och akut för att inte lönen räcker till en månad.
Tillhör du en av dem som behöver ett snabbt och enkelt lån för att lönen inte räckte?

Genom ett enkelt snabblån slipper du oroa dig för att pengarna inte ska räcka hela månaden. Du kan känna dig lugn och trygg utan att känna dig stressad över att ha dåliga marginaler.

 

Till dig som INTE har en reservkassa på banken

Alla kan drabbas av akuta händelser som gör att lönen inte räcker till en viss månad. Det kan ge konsekvenser för flera månader framåt om man har otur.

En trasig tvättmaskin, influensan eller för många VAB-dagar..... oavsett vad som ligger bakom just ditt behov av extra pengar, finns det möjliga utvägar. Det finns gott om billiga akutlån som inte förstör kreditvärdigheten framöver.

Det man ska göra skillnad på är ett tillfälligt behov med anledning av oförutsedda händelser och behov som sträcker sig längre på grund av utebliven eller försämrad lön i flera månader. Det är färre än man tror som har en buffert på banken att plocka ut i händelse av en försämrad inkomst i flera månader i rad.

Visserligen säger alla ekonomiska rådgivare att man bör ha en buffert på banken i reserv för oförutsedda händelser men det är ändå få som har det. Den rekommenderade reservkassan är att ha motsvarande tre månadslöner på ett reservkonto på banken.
 

Akutlån ska helst vara utan UC kontroll

Om vi pratar om ett tillfälligt akutlån med anledning av en oförutsedd händelse av något slag, är det väldigt onödigt att ta ett lån som använder UC kontroll. Sådana lån sänker nämligen din kreditvärdighet, vilket du kanske inte vill ska hända.

Har du knappt några UC förfrågningar det senaste året, spelar det kanske inte någon större roll om vi talar om ett mindre lån men om du har större ekonomisla åtaganden inplanerade det närmsta året, är det bättre att ta ett lån som inte skadar kreditvärdigheten.

Om du ska ta ett större lån på över 50 000 kronor, handlar det förmodligen inte längre om ett tillfälligt akutlån för att lönen inte räckte till en månad. Större lån använder alltid UC som kreditupplysningsföretag. Det finns förvisso inga hinder att ta flera olika små lån utan UC men det kan bli en dyr låneaffär i längden. Allt detta är det du själv som avgör.
 

Lån till sjukskrivna

Om du exempelvis blivit sjukskriven några månader på grund av en bruten fot eller liknande, skiver du förstås inte att du är sjukskriven i din låneansökan. Detta en en väldigt tillfällig sjukskrivning som du förväntas bli frisk från så snart foten läkt. Fältet för sysselsättning är arbete så länge du har ett jobb, oavsett om du är tillfälligt sjukskriven.

Likaså gäller om du är föräldraledig och har ett jobb att komma tillbaka till. Det finns ingen anledning att ange något annat än arbete om du faktiskt har ett jobb.

Om du däremot är arbetslös i botten och därutöver är sjukskriven, blir det mer problematiskt vad du ska ange. Bedöm läget utifrån hur länge du är sjukskriven.

Vi har tidigare publicerat ett inlägg som handlar om att ljuga om sina uppgifter när man söker lån.

Den som har en lång sjukskrivningsperiod, drabbas ofta av låg kreditvärdighet eftersom nivån på inkomsten kan vara osäker för en längre tid. Det finns dock många långivare som utan att tveka särskilt mycket, ger lån till sjukskrivna. Allt handlar om din ekonomiska situation i övrig. Genom att välja ett lån som passar din kreditvärdighet, kan de flesta få ett enkelt akutlån.

Hos i princip alla långivare räknas sjukpenning och arbetslöshetsersättning som inkomst. Att uppbära sjukpenning är en skattepliktig inkomst och i dina inkomstuppgifter som finns hos kreditupplysningsföretagen, framgår som regel inte om du fått dina inkomster från arbete eller sjukpenning. När långivaren frågar om dina deklarerade inkomster, räknas alltså både sjukpenning, sjukersättning och arbetslöshetsersättning.
 

Akutlån är ofta förenade med skam

Att inte ha ekonomiska marginaler så att det räcker för att klara sig en tid med lägre eller ingen inkomst är ofta förenat med skamkänslor. Många vill därför inte fråga vänner och anhöriga om att låna pengar, vilket är helt förståeligt.
De flesta vill ju klara sig själva, även om det innebär ett banklån som kostar en slant i ränta.

Ingen behöver skämmas för att låna pengar i en akut situation. Varför skulle man skämmas för det, när många lånar pengar helt hejdlöst till all möjlig annan konsumtion. Att ta ett snabblån till räkningar och mat någon eller några enstaka månader är inget att skämmas för.

Har du därmot hamnat i en ond cirkel av återkommande lån varje månad för att lönen inte räcker till dina tidigare lån, är det dags att dra i handbromsen. Du kan vara på väg in i en skuldfälla som inte går att ta sig ur utan att ett väldigt stort tillskott i kassan kommer.
Att ta sig ur en skuldfälla kan vara knepigt men det är definitivt inte omöjligt. Det kräver förstås en hel del hårt arbete och millimeterdisciplin från dig själv under en kortare eller längre tid men det är fullt möjligt att få ordning på ekonomin igen.
 

Läs hela inlägget »

Har du lån tillsammans med någon annan? Kanske undrar du över om ni får ut högsta möjliga avdrag för räntan på lånet. Här reder vi ut begreppen så att du och den du har lån tillsammans med, kan maximera ränteavdragen för lån, helt lagligt.

Oavsett vem av er som är huvudlåntagare, är ett gemensamt lån också ett åtagande som ger möjligheter till olika räntefördelningar. Om du har ett lån tillsammans med en medsökande, kan det ändå i praktiken råda olika betalningsförhållanden som banken varken bryr sig om eller lägger sig i, så länge återbetalningen sker enligt plan.

Ett exempel på en sådan situation kan vara om ni tagit ett lån tillsammans för att en av er inte kunde få lånet ensam eller om ni sökte lånet tillsammans för att få bättre ränta och övriga villkor men att det ändå är en av er som är den som betalar själva lånet och räntan.

Ett annat exempel kan vara att ni kanske har en egen intern uppgörelse om att ni ska betala olika stora delar på lånet av olika skäl. Kanske har en av er högre inkomst och därför har råd att lägga mer pengar på återbetalningen än den andra.

Oavsett hur er privata uppgörelse kring betalning till banken ser ut, kan ni fördela räntan som ni vill mellan er. Det finns tusenlappar att tjäna på att planera detta noga istället för att bara fylla i att ni godkänner era deklarationer och trycker på sänd-knappen. Det är inte ens svårt eller kräver några särskilda förkunskaper. Enkelt, lagligt och mer pengar i plånboken helt enkelt.
 

Ränteavdrag i deklarationen 2019

Om ni inte meddelat banken ni lånat pengar av något annat, kommer de att fördela räntan lika på låntagarna. Detta är oavsett om den ena av er står som huvudlåntagare och den andra som medsökande till lånet. Det är också helt oavsett hur ni fördelat lånekostnaderna mellan er i praktiken.

Genom att säga till banken kan räntan redan från början fördelas på annat sätt än 50/50. Om ni inte gjort detta eller inkomstförhållandena har förändrats så att ni vill ändra räntefördelningen mellan er, går det utmärkt att fixa det i deklarationen.

Det är helt lagligt att fördela om räntan och från i år, har skatteverket till och med en ny tjänst där ni enkelt kan räkna ut vilket det mest lönsamma sättet att fördela er ränta på är.

Skatteverkets information och uträkningstjänst för att fördela ränta är enkel att använda och det går lätt att laborera fram och tillbaka för att komma fram till vad som lönar sig bäst för er.
 

Högst inkomst betalar mest i skatt

I Sverige har vi olika skattenivåer, beroende på hur hög inkomst man har. Den som har hög inkomst betalar som regel mer i skatt, åtminstone om det handlar om att man har en lön som man betalar statilig inkomstskatt på. Den som har en hög inkomst betalar i dagläget upp till 25% extra skatt på det belopp som överstiger gränsen för statlig skatt.

I praktiken innebär det att ett par som har ett gemensamt lån, ska försöka maximera ränteavdragen på den person som har passerat gränsen för statlig skatt, då avdraget får störst effekt.

Genom att planera hur ni ska fördela räntan på det här sättet, kan ni enkelt och lagligt skaffa extra pengar utan kostnad. Det blir nästan som att få pengar gratis. Eller rättare sagt, ni avstår från att betala mer skatt än ni behöver.
 

Läs hela inlägget »

Helgen innan lön eller inte, det finns alltid massor av människor som behöver ett snabbt tillskott i kassan av olika anledningar. Lös detta snabbt och enkelt för att slippa en tråkig tillvaro där du knappt har råd att köpa mat eller annat du bara måste ha NU.

Att pengarna är slut innan den nya lönen kommit är det många som varit med om en eller flera gånger i sitt liv. Kanske du drabbats av något oförutsett eller bara måste gå på den där festen som du egentligen inte har råd med förrän om några dagar. Du måste inte vänta in lönen om du inte vill. Det finns nämligen lån som du kan både söka och få utbetalda på helger och kvällar.

Att ta ett enkelt och snabbt lån på kvällar och helger är det egentligen inga konstigheter med. Du behöver bara vara lite uppmärksam på vilka lån man kan söka på andra tider än traditionella bankers öppettider. Är du riktigt smart kan du till och med låna pengar gratis utan ränta och avgifter. Bättre än så kan det knappast bli så länge du kan återbetala lånet i tid.
 

Unika lån på kvällar och helger, bara på nätet

Den som tidigare enbart har erfarenhet av att låna pengar på en vanlig bank, är säkert väl medveten om att det är lite av en utmaning om man behöver ett riktigt snabbt tillskott i kassan.

Det är mer eller mindre omöjligt att få ett lån på en vanlig bank samma dag som man inser behovet av det. I de flesta fall är det helt i sin ordning att kunna vänta lite. Kanske bokar du en tid hos en lånehandläggare på din vanliga bank och några dagar eller en vecka senare, sitter du öga mot öga med en banktjänsteman som ska fråga dig om vad du ska ha pengarna till och andra obehagliga privata frågor. Har du tur och din UC kontroll är i sin ordning, kan du gå därifrån med ett signerat låneavtal och pengarna kommer till ditt konto någon dag senare.

Så här behöver det inte alls vara! Genom att låna pengar på nätet, slipper du väntetid på att få träffa en handläggare på banken och dessutom behöver du bara svara på några enkla frågor om din ekonomi, via ett webbformulär. Svar på låneansökan får du direkt på skärmen och i många fall kan du ha pengarna på ditt konto bara några minuter efter godkänt lån! Du kan låna pengar på kvällar, helger eller nätter om du så önskar!

Du kan söka både stora och små lån på nätet, utan att ens behöva prata med någon på låneföretaget. Snabbt, smidigt och enkelt. Förutsättningen för snabb lånehantering är att du har möjlighet att signera lånet elektroniskt. Det kan ske antingen genom BankID eller genom att du helt enkelt loggar in via din internetbank för att intyga din identitet.

För extra snabba lånelösningar som inte ens påverkar din kreditvärdighet, kan du med fördel ansöka om att låna pengar utan UC med BankID.
 

Lika seriösa banker som de traditionella

Banker som du har kontakt med på nätet är minst lika seriösa som de traditionella storbankerna med fysiska lokaler runt om i landet. Alla seriösa låneföretag står under finansinspektionens tillsyn och följer samma regler för utlåning som en "vanlig bank".

När det handlar om att låna pengar online, behöver du bara fylla i ett antal uppgifter i ett formulär och sedan är du klar med din ansökan. Ofta ska du signera din ansökan elektroniskt och behöver inte signera något låneavtal efter det. Själva ansökan utgör då din signering.

Det som är unikt med att låna pengar på nätet, är att du kan ta lån utan kreditupplysning genom UC. Det är inte ett alternativ som finns att tillgå om du besöker ett bankkontor.
Många tycker att fördelarna med att kunna låna pengar snabbt utan UC kontroll, är så pass stora så de helt övergivit den gamla sortens banklån.

En annan fördel är att inte ens betalningsanmärkningar eller låg kreditvärdighet behöver vara ett hinder för att få lån online. Det är fullt förståeligt om det känns pinsamt att gå till ett bankkontor och be om ett lån för att sedan behöva uppge att man har betalningsanmärkningar. Det brukar dessutom innebära ett mer eller mindre automatiskt avslag om du går till någon av storbankerna.

Att gamla betalningsanmärkningar gör att du får stämpeln som icke kreditvärdig, är inte en särskilt rolig känsla och då kan det vara skönare att ansöka om olika lån trots anmärkning online. Om inte annat så slipper du åtminste sitta öga mot öga med en främmande människa för att berätta om dina anmärkningar och varför de uppstått. Den typen av frågor behöver du inte ens besvara när du vill söka lån trots anmärkning online.
 

Samma återbetalningsansvar

Återbetalningsansvaret skiljer sig inte mellan om du lånar pengar på en landbaserad bank eller om du tar ett lån på nätet. Du ska alltid låna pengar med stor ansvarsfullhet. Att låna ansvarsfullt innebär att du ska kunna betala tillbaka det lån du tar.

Kostnaderna för ett lån är i praktiken ränta och kanske även uppläggningsavgifter. Ränta och övriga avgifter kommer i förekommande fall att läggas på ditt lån, medan amorteringsdelen består av det faktiska återbetalningsbeloppet som minskar din skuld. Ränta är något som de allra flesta långivare vill ha i ersättning för att du får låna pengar av dem. Det är låneföretagens grundläggande affärsidé och ganska lätt att förstå. Detta till trots, finns det faktiskt räntefria lån där det inte kostar dig ett öre mer än att du givetvis behöver betala tillbaka själva lånebeloppet.

Ränta på lån kan du göra avdrag för i din deklaration så egentligen kan du räkna ner räntan litegrann i förhållande till det du från början ska betala. Detta är dock något som du gör avdrag för i efterskott såvida du inte begär jämkning av din skatt redan på förhand. Att begära jämkning är inget man kan göra för kortfristiga lån, utan är snarare något som ofta är mer aktuellt för stora lån tagna på många års sikt.
 

Samlingslån behöver väljas med omsorg

Är du ute efter att göra en sanering av din ekonomi, kanske inte helglån och kvällslån är den rätta kategorin av lån för dig. Många privatpersoner ser över och samlar ihop lån och krediter med jämna mellanrum. Allt i syfte att sänka sina räntekostnader och kanske också det totala månadbeloppet att betala på sina lån.

Du kan så klart ansöka även om större lån på kvällar och helger och få svar på ansökan direkt på skärmen men du får räkna med att utbetalningen sker först när det är vardag igen. Detta kan i praktiken innebära att du ändå inom det närmsta dygnet kan få stora lånebelopp utbetalda på ditt konto, vilket är snabbt nog.

Behöver du samla dyra lån, är det förmodligen ett bra och billigt lån för skuldfinansiering du behöver. Om detta finns en hel del läsning som säkert är till nytta för dig om du vill få bättre ekonomi varje månad framöver.
 

Läs hela inlägget »

Svenska folket lånar pengar i allt större utsträckning. Det är till och med så att våra politiska makthavare reagerar med målsättningar att få ner Svenska hushålls skuldbördor.

Frågan är dock huruvida det är ett samhällsproblem eller om det är en enskild ensak för var och en. Att låna pengar behöver inte vara riskfyllt så länge det sker med full medvetenhet om vad ett banklån för med sig, både i form av kostnader och kreditvärdighet.
 

Snabba lån kan har fördelar och nackdelar

Under många år, har vi i Sverige kunnat låna pengar online. Hanteringen av låneansökningar går snabbare och snabbare, vilket många långivare använder som en konkurrensfördel i förhållande till banker som inte är lika aktiva när det handlar om att marknadsföra sina onlinelånetjänster.

Att kunna låna pengar snabbt online är definitivt en fördel för oss som konsumenter då det handlar om valfrihet och snabb hantering. För den som faktiskt är i behov av att låna pengar snabbt, innebär en ansökan online vanligtvis en mycket kortare handläggningstid än att besöka en bank för att låna pengar.

Även om själva ansökan är likvärdig om du besöker en bank för att söka lån, är det tidsbokning och tajming för att kunna gå på ett fysiskt besök som gör att processen kan dra ut på tiden. Det är inte ens säkert att du får en tid hos en lånehandläggare på banken, inom de närmsta dagarna. Om du ansöker om lån online däremot, behövs inget besök och möte med en banktjänsteman. Detta gör att processen kortas ner och i många fall kan du har dina lånade pengar på kontot samma dag som du ansöker eller senast inom ett par bankdagar.

Nackdelen med snabba lån online kan möjligen vara att den som tenderar att göra felköp i stundens ingivelse, kan låna pengar snabbt och sedan göra affärer som de kanske inte kan ångra i efterhand. Ett onlinelån däremot kan mycket väl ångras genom att du helt enkelt återbetalar lånesumman och ränta för de dagar du haft pengarna. Har du däremot redan hunnit konsumera dem, kan det vara en nackdel om hela företeelsen och det du köpt är något du i efterhand ångrar.

När det gäller det mesta i övrigt i samhället idag, är det en fördel om vi som konsumenter får snabb service och kan uträtta det vi vill på nätet. Varför skulle banklån vara ett undantag? Många skulle säkert säga att det är en nackdel men med en tro på att människor själva kan avgöra vad som är bäst för dem, borde inte heller snabba lån online vara ett undantag. Visst vill vi kunna fortsätta låna pengar snabbt och säkert om det passar oss bäst att göra det i lugn och ro framför datorn, när som helst på dygnet.
 

Vissa lån kan vara en nackdel att det går snabbt

Om man bortser från helt vanliga privatlån utan säkerhet med rimliga villkor och hyfsat låga räntor så kan det finnas personer som är i riskzonen för ekonomiska problem när det kommer till snabblånen. Nu avser vi de dyra snabblån som man kan få på bara några minuter och som kanske går till lyxkonsumtion som man egentligen inte har råd med.

Personer som har den här problematiken, kan förmodligen inte skyddas av att det inte ska gå att låna pengar snabbt online. De har troligtvis andra problem som behöver omhändertas och sannolikt finns det ingen koppling till själva lånet, utan till andra beteenden. Många har sett program på TV såsom lyxfällan och liknande.
Visst kan man fundera på hur människor lyckas hamna i sådana situationer men om man ska försöka att inte döma på osäkra grunder, finns säkert en problematik som ligger bakom själva beteendet att låna mer pengar än man har råd att betala tillbaka.

Att hamna i en skuldfälla är verkligen inte roligt. Detta i princip helt oberoende på vad man har för inkomst. Den som har god inkomst kan förmodligen ta stora lån och därmed finns risken att hamna i en skuldfälla oavsett inkomst.
Ibland kan man höra om människor som finansierar olika typer av missbruk med lånade pengar men det är ett ansvar som är orimligt att lägga på bankerna och låneinsituten, då det är ett individuellt ansvar som ligger på varje person.
 

Vad kan man göra om man fått problem

Om man fått problem på grund av att man lånat för mycket pengar snabbt, är det dags att dra i handbromsen. De flesta som ännu inte fått betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten, kan mycket väl reda upp sin ekonomi på egen hand.
Genom att själva sanera sin ekonomi på onödiga och dyra lån och krediter, kan de flesta komma på fötter igen.

Det viktigaste är själva insikten om att man är på väg att hamna i en ond cirkel av lån och sedan också viljan, motivationen och förmågan att förstå att det är dags att ta sig ur skuldfällan.

Den som inte på egen hand kan förmå sig att sätta igång med att få ordning på ekonomin, kan ofta vända sig till en ekonomisk rådgivare i sin hemkommun. Det är inte alla som har en lättillgänglig sådan rådgivare men de flesta större kommuner tillhandahåller detta till sina kommuninvånare.

Det finns många saker man själv kan göra för att vända en nedåtgående spiral i fråga om hushållsekonomi. Att göra en budget kan vara en av de snabba och lätta åtgärder man själv kan ta till.

Viktigast av allt är själva insikten om att något måste göras. Det är väldigt vanligt att man tar lån för att betala andra lån med. När man gör det är det i syfte att få ner sina lånekostnader. Det kan man göra både genom att söka nya lån som har lägre ränta än de lån och krediter man redan har men också genom att förlänga själva amorteringstiden så att summan man betalar varje månad blir lägre.

Många tror att det är bäst att betala av lånen så snabbt som möjligt och att göra det till varje pris. Det är dock en metod som kan vara ganska dåligt överensstämmande med verkligheten om man börjar tappa greppet om sin ekonomi och upplever en ständig brist på pengar i hushållskassan.

Tänk efter om det är en framkomlig väg att månad efter månad kanske betala på många dyra lån och ändå minska den totala skuldbördan i ganska långsam takt.

Ett alternativ som många väljer är att ta ett lån för skuldfinansiering, vilket ofta är en framkomlig väg till en bättre ekonomi på ett mer hållbart sätt.
 

Sammanfattningsvis kan man säga att det kan finnas risker med snabba lån online. Riskerna begränsas dock till personer som redan tappat kontrollen över sin ekonomi och som inte heller har förmågan att själva se sina ekonomiska bekymmer.

För de allra flesta, är snabba lån online en fördel och genom en egenmakt att själva bestämma när, hur, av vem och hur snabbt vi vill få låneprocessen avklarad.
Det måste ändå vara var och ens ansvar att låna pengar ansvarsfullt utan att bli överskuldsatt.
 

Läs hela inlägget »
Pank i januari Pank i januari
Januari är en månad så många lider brist på pengar att röra sig med. För många hänger den ansträngda privatekonomin med ända in till lönen i februari, vilket resulterar i ett par trista och fattiga månader som start på året.

Att vilja ha mer pengar att röra sig med i början av det nya året är kanske inget du är ensam om. Du vill slippa starta året med att vända på varenda krona och kanske till och med oroa dig för pengar och hur de ska räcka till nästa lön. Att ansöka om ett snabbt och enkelt lån online, är det enkla sättet att skaffa pengar fort på men det finns alternativa lösningar.

Att skaffa pengar utan att ta ett lån, är ett alternativ som alla bör titta på i första hand, innan de ansöker om ett lån online. Det är nämligen snabbt gjort att ta ett lån och om du gör det i onödan, är det att kasta räntepengar i sjön.
 

Lönen i januari kommer inte att räcka

Som många redan bittert fått erfara, är januari ofta den fattigaste månaden på året. Har man inte en bra lön och goda inkomster, är det vanligt att det även ger avtryck på ekonomin både i februari och kanske till och med under mars.
En riktigt tråkig start på året kan många tycka men det finns saker du kan göra för att förbättra din ekonomi på ett lite mer hållbart sätt. På det sättet slipper du kanske hamna i den här trista sitsen igen.

Att få ordning och reda på sina privatekonomiska åtaganden kan vara befriande på många sätt och om du bestämt dig för att själv göra en sanering av din ekonomi, är läget kanske här nu?
 

Utnyttja "begagnat-trenden"

En trend som verkar hålla i sig, är "begagnat-trenden" som råder i flera delar av Europa. I Sverige blev till och med årets julklapp, begagnade plagg. Bakom den här trenden ligger förmodligen många olika saker men den största enskilda drivkraften är förmodligen ett ökat miljötänkande.

Oavsett vilket, kan du utnyttja den här trenden för att skaffa snabba pengar helt utan kostnad. Genom att göra en ordentlig garderobsrensning och förrådsrensning, kan många sälja begagnade kläder och prylar för flera tusenlappar. Billigast är att "annonsera" genom inlägg på olika facebooksidor som är gratis att vara med i.

Här kan du få massor av tips på hur du kan skaffa pengar snabbt och utan kostnad.
 

Minska utgifter och/eller öka inkomster?

Att minska sina utgifter är den snabbaste vägen till att få mer pengar över. För väldigt många, räcker det att dra ner på diverse utgifter för att få en mycket bättre ekonomi.
Kombinationen att samtidigt öka sina inkomstkällor, gör det roligare och ökar motivationen men det kan för många vara svårt att veta hur man ska göra för att få mer inkomster.

Många tror att lösningen på ekonomiska problem enbart handlar om att öka inkomster men i kombination med sänkta utgifter, blir det du bestämmer dig för att göra, mer effektfullt.

Den som vill få ännu snabbare effekt på sina åtgärder, kan göra allt det här samtidigt som man själv ser över sina gamla lån och krediter för att maxa effekten av de andra åtgärderna. Genom att sänka lånekostnader kan man få en ännu snabbare övergång från dålig ekonomi till att få bra ekonomi.
Att samla ihop lån och krediter är ett bra sätt att starta på, vilket ökar motivationen till allt annat man också tänkt göra.

 

Läs hela inlägget »

Har du tagit ett eller flera smslån som du ångrar så här i efterhand? Det kan hända vem som helst. Så här gör du för att ångra ett smslån som du tagit de senaste månaderna.

Att i en dålig ekonomisk situation, söka ett snabblån i form av de gamla traditionella smslånen, är det många som gör.
Den som betalar av lånet snabbt, har inget att bekymra sig över då det är själva vitsen med just smslån. Om du däremot tog lånet och sedan ångrar dig efter någon månad, finns det lösningar.
 

Förtidsinlösa smslån och mindre snabblån

Du har all rätt i världen att förtidsinlösa ditt smslån eller snabblån. Vad lånet kommer att kosta dig i ränta är dock lite olika, beroende på vilka lånevillkor du signerat.

Det enda som är säkert är att du inte ska betala ränta för den period du inte har pengarna längre så det är alltid lönsamt att förtidsinlösa dyra lån om du har möjligheten. Frihetskänslan när lånet är återbetalt är väl värt mödan att försöka förtidsinlösa dyra lån.
 

Skaffa pengar för att lösa lån i förtid

Den som är lite påhittig, kan säkert föreställa sig flera olika sätt att skaffa pengar snabbt på, utan att ta nya lån.
Ofta handlar det om en kombination av att öka inkomsterna och minska utgifterna under en period. Det allra lättaste är förstås att minska utgifterna, då den makten ligger helt och hållet i dina egna händer.

Att leva snålt och skaffa extra pengar för att förtidinlösa smslån, kan tyckas vara lite jobbigt men de flesta tycker att det är väl värt det efteråt.
 

Gyllene tillfälle att sälja grejor du inte vill ha

Just nu är det ett gyllene tillfälle att sälja grejor du har men inte behöver. Det är mycket populärt att tänka miljövänligt genom att sälja och köpa begagnade saker och kläder så det har aldrig varit lättare att göra affärer med gamla saker.

Även oanvända saker och kläder kan lätt säljas på olika forum på nätet. Genom att hitta en passande facebookgrupp som vänder sig till personer som bor i samma stad som du själv, kommer hela affären oftast bli helt utan omkostnader. Dessutom får du oftast pengarna snabbt direkt när du hittat en köpare.

Kanske har du fått något i julklapp som du faktiskt inte tänkt behålla? Var inte orolig för vad folk som köper dina grejor ska tänka, det struntar de oftast helt och hållet i.

Läs mer om smarta tips för att skaffa pengar snabbt.
 

Ta ett billigare lån för att lösa ett dyrt

Att ta ett nytt och billigare lån för att förtidslösa ett gammalt dyrt lån, är mycket vanligt.
Kanske tog du ett dyrt lån i rena stressen över att snabbt låna pengar. Då kanske du inte övervägde alla olika lånealternativ som fanns.

Tog du ett lån lite förhastat så kan det finnas många bättre och billigare lånelösningar om du letar efter samlingslån med billig ränta.
De allra billigaste samlingslånen har individuell ränta och många använder UC kontroll men vill du undvika UC av nån anledning, finns det faktiskt billiga lån utan UC också.
 

Läs hela inlägget »

Känner du att du vill starta det nya året med en bättre ekonomi och mer pengar över till annat? Med en enkel plan för att lösa dina nuvarande skulder genom ett annat bättre lån, kan de flesta få mycket bättre ekonomi än tidigare.

Du får mer pengar över till annat och slipper oroa dig för att pengarna inte ska räcka till varje månad.

 

Skuldfinansieringslån hjälper många

Skuldfinansieringslån är till för helt vanliga privatpesoner som av en eller annan anledning råkat dra på sig för många eller för dyra lån och krediter. Genom att göra sig av med dyra lån kan många spara flera tusenlappar i månaden!

Kanske har du hört talas om att man inte bör låna pengar till lån? Det som avses då är vanligtvis att låna pengar till månatliga löpande utgifter. Det vill säga dina månadsavbetalningar på andra lån. Att söka skuldfinansieringslån är något helt annat.

Det handlar om att du själv tar ansvar för att låna dig ur en besvärlig situation innan du får ekonomiska problem eller när du anar att du skulle kunna få problem. 
Däremot är det är inte bara personer som står inför risken att få dålig ekonomi som söker lån för skuldfinansiering. Även andra personer söker den här typen av lån. Det är nämligen ett smart och effektivt sätt att sänka sina lånekostnader på, vilket alla borde se över möjligheten att göra med jämna mellanrum.

Det finns knappast någon som vill kasta pengar i sjön genom att betala mer än de behöver för sina lån och krediter, eller hur?!? Vill du helt enkelt få mer pengar utan att behöva skaffa mer inkomster och jobba mer, så är detta det enkla och kostnadsfria sättet.
 

Några få förberedelser att göra

Du behöver ingen privat bankman för att lösa dina lån och krediter på ett klokt och välplanerat sätt. Det enda du behöver ha någorlunda koll på, är hur mycket du betalar i dagsläget för lån och krediter.

Att söka ett lån för att samla ihop gamla skulder kan egentligen ha tre användningsområden:

 • Att sänka räntan på lånen
 • Att sänka det totala beloppet du betalar för dina nuvarande lån och krediter varje månad
 • Båda av ovanstående

Den första punkten att enbart få bättre (lägre) ränta på dina lån och krediter är en av de minst komplicerade målsättningarna. Du letar helt enkelt fram dina låneavier och tittar vad du har för ränta på dina lån och krediter och söker ett billigare lån.

Den andra punkten är det absolut enklaste eftersom du inte behöver räkna ihop dina sammanlagda räntekostnader för olika lån och krediter. Du kanske inte bryr dig så mycket om räntan i nuläget utan är i första hand ute efter att betala en mindre summa per månad, än du gör nu. Det enda du behöver göra är att räkna ihop summan av dina totala skulder och summan av dina avbetalningar inklusive ränta varje månad. Sedan söker du ett större och billigare lån.

Det är först om du har kraven att både sänka räntekostnaderna och dina totala månadskostnader i sin helhet som du behöver räkna lite mer utförligt på hur du på smartast möjliga sätt får ner dina kostnader. Läs mer om dina möjligheter till skuldfinansiering utan säkerhet för privatpersoner innan du väljer vilken bank du ska vända dig till.
 

Skilj på ränta och amortering när du räknar

Många känner sig lite förvirrade när det handlar om att räkna på vad som är avbetalning av själva skulden och vad som är ränta.
Avbetalningen på skulden kallas för amortering och kan vara upplagd på lite olika sätt. Hur just ditt lån eller kredit är upplagt, behöver du leta fram ditt låneavtal för att kolla. Läs mer om olika amorteringsplaner om du känner dig osäker.

Amortering är alltså det du betalar av på din skuld varje inbetalningstillfälle, medan räntan är priset du får betala för att ha de lånade pengarna. Det är framför allt räntan som ofta utgör den onödiga kostnaden eftersom det är en form av avgift som inte minskar din skuldbörda. Att få en lägre ränta på befintliga lån är verkligen lönsamt eftersom det antingen ger dig mer pengar att amortera för eller ger dig mer pengar över i hushållskassan.
Räntan är ofta dyrare än många tror och det lönar sig alltid att sänka sina räntekostnader.
 

Sitter du fast i skuldfällan redan?

Om du vet att du redan är fast i en ond cirkel av lån och krediter, har du förmodligen redan hamnat i en skuldfälla.
Det viktiga i det läget är att återta kontrollen över situationen för att sedan på ett metodiskt sätt betala av skulderna utan att hamna i ekonomiska problem som får allvarliga konsekvenser.
Så länge du inte har skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten, går det ofta att lösa den uppkomna situationen.

Kanske är det så allvarligt att du både måste planera för att skaffa mer pengar samtidigt som du sänker dina lånekostnader. Det viktigaste är att du har bestämt dig för att göra något åt situationen innan den spårar ut helt.
 

Svårigheter att bli godkänd för nya lån

Det är inte helt ovanligt att personer som redan är skuldsatta, får erfara att det inte är det lättaste att bli godkänd för nya lån. Det beror på att kreditvärdigheten tar skada av många lån och överskuldsättning. Många kreditupplysningar hos UC är också en faktor som kan vara avgörande hos vissa banker.

Det du måste göra om du vet att du har svårt att få lån, är att välja låneansökan med omsorg då du behöver uppfylla kraven hos respektive bank så att du inte skickar iväg en låneansökan helt slentrianmässigt och drar på dig onödiga UC kontroller för lån du ändå inte kommer att få.

Att välja lån för att finansiera sina gamla skulder, ses ofta som positivt i den bemärkelsen att du signalerar att du har för avsikt att ta tag i situationen. En av de banker som kan överraska dig i positiv bemärkelse är BankNorwegian. De är förhållandevis toleranta när det handlar om att ge lån till skuldsatta.

Lycka till med din egen personliga skuldsanering!
 

Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar