Har du tagit ett eller flera smslån som du ångrar så här i efterhand? Det kan hända vem som helst. Så här gör du för att ångra ett smslån som du tagit de senaste månaderna.

Att i en dålig ekonomisk situation, söka ett snabblån i form av de gamla traditionella smslånen, är det många som gör.
Den som betalar av lånet snabbt, har inget att bekymra sig över då det är själva vitsen med just smslån. Om du däremot tog lånet och sedan ångrar dig efter någon månad, finns det lösningar.
 

Förtidsinlösa smslån och mindre snabblån

Du har all rätt i världen att förtidsinlösa ditt smslån eller snabblån. Vad lånet kommer att kosta dig i ränta är dock lite olika, beroende på vilka lånevillkor du signerat.

Det enda som är säkert är att du inte ska betala ränta för den period du inte har pengarna längre så det är alltid lönsamt att förtidsinlösa dyra lån om du har möjligheten. Frihetskänslan när lånet är återbetalt är väl värt mödan att försöka förtidsinlösa dyra lån.
 

Skaffa pengar för att lösa lån i förtid

Den som är lite påhittig, kan säkert föreställa sig flera olika sätt att skaffa pengar snabbt på, utan att ta nya lån.
Ofta handlar det om en kombination av att öka inkomsterna och minska utgifterna under en period. Det allra lättaste är förstås att minska utgifterna, då den makten ligger helt och hållet i dina egna händer.

Att leva snålt och skaffa extra pengar för att förtidinlösa smslån, kan tyckas vara lite jobbigt men de flesta tycker att det är väl värt det efteråt.
 

Gyllene tillfälle att sälja grejor du inte vill ha

Just nu är det ett gyllene tillfälle att sälja grejor du har men inte behöver. Det är mycket populärt att tänka miljövänligt genom att sälja och köpa begagnade saker och kläder så det har aldrig varit lättare att göra affärer med gamla saker.

Även oanvända saker och kläder kan lätt säljas på olika forum på nätet. Genom att hitta en passande facebookgrupp som vänder sig till personer som bor i samma stad som du själv, kommer hela affären oftast bli helt utan omkostnader. Dessutom får du oftast pengarna snabbt direkt när du hittat en köpare.

Kanske har du fått något i julklapp som du faktiskt inte tänkt behålla? Var inte orolig för vad folk som köper dina grejor ska tänka, det struntar de oftast helt och hållet i.

Läs mer om smarta tips för att skaffa pengar snabbt.
 

Ta ett billigare lån för att lösa ett dyrt

Att ta ett nytt och billigare lån för att förtidslösa ett gammalt dyrt lån, är mycket vanligt.
Kanske tog du ett dyrt lån i rena stressen över att snabbt låna pengar. Då kanske du inte övervägde alla olika lånealternativ som fanns.

Tog du ett lån lite förhastat så kan det finnas många bättre och billigare lånelösningar om du letar efter samlingslån med billig ränta.
De allra billigaste samlingslånen har individuell ränta och många använder UC kontroll men vill du undvika UC av nån anledning, finns det faktiskt billiga lån utan UC också.
 

Läs hela inlägget »

Känner du att du vill starta det nya året med en bättre ekonomi och mer pengar över till annat? Med en enkel plan för att lösa dina nuvarande skulder genom ett annat bättre lån, kan de flesta få mycket bättre ekonomi än tidigare.

Du får mer pengar över till annat och slipper oroa dig för att pengarna inte ska räcka till varje månad.

 

Skuldfinansieringslån hjälper många

Skuldfinansieringslån är till för helt vanliga privatpesoner som av en eller annan anledning råkat dra på sig för många eller för dyra lån och krediter. Genom att göra sig av med dyra lån kan många spara flera tusenlappar i månaden!

Kanske har du hört talas om att man inte bör låna pengar till lån? Det som avses då är vanligtvis att låna pengar till månatliga löpande utgifter. Det vill säga dina månadsavbetalningar på andra lån. Att söka skuldfinansieringslån är något helt annat.

Det handlar om att du själv tar ansvar för att låna dig ur en besvärlig situation innan du får ekonomiska problem eller när du anar att du skulle kunna få problem. 
Däremot är det är inte bara personer som står inför risken att få dålig ekonomi som söker lån för skuldfinansiering. Även andra personer söker den här typen av lån. Det är nämligen ett smart och effektivt sätt att sänka sina lånekostnader på, vilket alla borde se över möjligheten att göra med jämna mellanrum.

Det finns knappast någon som vill kasta pengar i sjön genom att betala mer än de behöver för sina lån och krediter, eller hur?!? Vill du helt enkelt få mer pengar utan att behöva skaffa mer inkomster och jobba mer, så är detta det enkla och kostnadsfria sättet.
 

Några få förberedelser att göra

Du behöver ingen privat bankman för att lösa dina lån och krediter på ett klokt och välplanerat sätt. Det enda du behöver ha någorlunda koll på, är hur mycket du betalar i dagsläget för lån och krediter.

Att söka ett lån för att samla ihop gamla skulder kan egentligen ha tre användningsområden:

  • Att sänka räntan på lånen
  • Att sänka det totala beloppet du betalar för dina nuvarande lån och krediter varje månad
  • Båda av ovanstående

Den första punkten att enbart få bättre (lägre) ränta på dina lån och krediter är en av de minst komplicerade målsättningarna. Du letar helt enkelt fram dina låneavier och tittar vad du har för ränta på dina lån och krediter och söker ett billigare lån.

Den andra punkten är det absolut enklaste eftersom du inte behöver räkna ihop dina sammanlagda räntekostnader för olika lån och krediter. Du kanske inte bryr dig så mycket om räntan i nuläget utan är i första hand ute efter att betala en mindre summa per månad, än du gör nu. Det enda du behöver göra är att räkna ihop summan av dina totala skulder och summan av dina avbetalningar inklusive ränta varje månad. Sedan söker du ett större och billigare lån.

Det är först om du har kraven att både sänka räntekostnaderna och dina totala månadskostnader i sin helhet som du behöver räkna lite mer utförligt på hur du på smartast möjliga sätt får ner dina kostnader. Läs mer om dina möjligheter till skuldfinansiering utan säkerhet för privatpersoner innan du väljer vilken bank du ska vända dig till.
 

Skilj på ränta och amortering när du räknar

Många känner sig lite förvirrade när det handlar om att räkna på vad som är avbetalning av själva skulden och vad som är ränta.
Avbetalningen på skulden kallas för amortering och kan vara upplagd på lite olika sätt. Hur just ditt lån eller kredit är upplagt, behöver du leta fram ditt låneavtal för att kolla. Läs mer om olika amorteringsplaner om du känner dig osäker.

Amortering är alltså det du betalar av på din skuld varje inbetalningstillfälle, medan räntan är priset du får betala för att ha de lånade pengarna. Det är framför allt räntan som ofta utgör den onödiga kostnaden eftersom det är en form av avgift som inte minskar din skuldbörda. Att få en lägre ränta på befintliga lån är verkligen lönsamt eftersom det antingen ger dig mer pengar att amortera för eller ger dig mer pengar över i hushållskassan.
Räntan är ofta dyrare än många tror och det lönar sig alltid att sänka sina räntekostnader.
 

Sitter du fast i skuldfällan redan?

Om du vet att du redan är fast i en ond cirkel av lån och krediter, har du förmodligen redan hamnat i en skuldfälla.
Det viktiga i det läget är att återta kontrollen över situationen för att sedan på ett metodiskt sätt betala av skulderna utan att hamna i ekonomiska problem som får allvarliga konsekvenser.
Så länge du inte har skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten, går det ofta att lösa den uppkomna situationen.

Kanske är det så allvarligt att du både måste planera för att skaffa mer pengar samtidigt som du sänker dina lånekostnader. Det viktigaste är att du har bestämt dig för att göra något åt situationen innan den spårar ut helt.
 

Svårigheter att bli godkänd för nya lån

Det är inte helt ovanligt att personer som redan är skuldsatta, får erfara att det inte är det lättaste att bli godkänd för nya lån. Det beror på att kreditvärdigheten tar skada av många lån och överskuldsättning. Många kreditupplysningar hos UC är också en faktor som kan vara avgörande hos vissa banker.

Det du måste göra om du vet att du har svårt att få lån, är att välja låneansökan med omsorg då du behöver uppfylla kraven hos respektive bank så att du inte skickar iväg en låneansökan helt slentrianmässigt och drar på dig onödiga UC kontroller för lån du ändå inte kommer att få.

Att välja lån för att finansiera sina gamla skulder, ses ofta som positivt i den bemärkelsen att du signalerar att du har för avsikt att ta tag i situationen. En av de banker som kan överraska dig i positiv bemärkelse är BankNorwegian. De är förhållandevis toleranta när det handlar om att ge lån till skuldsatta.

Lycka till med din egen personliga skuldsanering!
 

Läs hela inlägget »

Är du i akut behov av pengar men redan skuldsatt? Du kanske vill slippa leva på vatten och bröd i januari men ändå ha en skön och avkopplande jul då du kan unna dig själv och din familj det lilla extra.

Det finns snabba lösningar och lån för skuldsatta personer men var alltid väl medveten om att lån ska betalas tillbaka förr eller senare. Därför är det viktigt att du väljer ett lån som har återbetalningsvillkor som passar din plånbok!

Att låna pengar "mellan lönerna" är kanske allra mest vanligt när det är någon form av långledighet på gång. Till semester, julhelg, nyårshelg och midsommar är det många som behöver hjälpa sig själva lite med ett snabbt och enkelt lån.

Vet du på ett ungefär vad det är du söker efter kan du direkt kasta dig på listorna med snabba enkla lån utan särkilda krav på säkerhet. Mest lämpligt är det att söka bland lån som inte använder UC kontroll, i synnerhet om det bara handlar om ett kortare lån.
 

Lån på helger och kvällar

Lån med utbetalning även på kvällar och helger, är särkilt efterfrågade dagarna kring stora helger då det kanske är bråttom att skaffa pengar. Kanske hela din planering kan räddas genom att slippa vänta in lönen som kommer i allra sista stund före helgen.

Vill du inte bara hitta en kortsiktig lösning, utan tänker att det är lika bra att få ordning och reda på hushållsekonomin en gång för alla, är det förmodligen någon form av samlingslån du bör söka efter.

Akuta lån behöver inte vara dyra lån, det finns stora lån som kanske också är tillräckligt snabba med sina utbetalningar. Genom att göra ett bra och övertänkt val av vilket lån som passar dig bäst, kanske du löser det genom att först söka ett snabblån för akut behov och sedan väljer att i lugn och ro fundera över vilka långsiktiga lösningar du kan skapa.
 

Flexibel kredit kan vara en bra lösning

Det blir allt mer förekommande med flexibla krediter som ett alternativ till ett vanligt traditionellt banklån. En flexibel kredit bär med sig fördelar i jämförelse med snabblån av andra typer.

Det som utmärker en kredit online är att du sparar pengar på räntekostnaderna eftersom du bara betalar ränta exakt för det belopp du tagit ut från krediten. Ett lån utbetalas ju som regel i sin helhet och räntan betalas för hela lånet med en gång.

Det kan bli stora skillnader i dina räntekostnader om du istället väljer att ta en kontokredit online av något slag.
 

Svårt att få lån som skuldsatt

Den som är skuldsatt sedan tidigare kan många gånger uppleva att det är svårt att få billiga lån. Ofta erbjuds du kanske högre individuell ränta än du anser är rimligt.
Förklaringen till detta ligger i att personer med hög kreditvärdighet får bättre räntevillkor, medan personer med lägre kreditscoring får lite dyrare ränta.

Om detta förfarande kan man tycka vad man vill, det är ändå bankerna som bestämmer själva till vem de vill låna ut pengar. Det är ju inte direkt en rättighet att få låna pengar. Dina möjligheter att låna pengar som skuldsatt finns dock, så länge du inte har skuldsaldo hos Kronofogden.

Ett bra val som många missar är exempelvis BankNorwegian privatlån utan säkerhet. De tenderar faktiskt att vara mer generösa i sina kreditbedömningar än många andra. Särskilt om du har ordnad ekonomi i övrigt och en hyfsad månadslön. Läs mer om lån till skuldsatta hos BankNorwegian.
 

Pengar till överskuldsatta

Är du överskuldsatt och ser ut att ha mycket dåliga förutsättningar för att betala tillbaka dina lån, kommer det förstås att bli svårt att få lån. Även de dyraste och mest ofördelaktiga lånen kan bli svåra att bli godkänd för.

Innan du ger dig in i en desperat jakt på smslån och dylikt, kanske du kan ha nytta av att läsa lite mer om hur man kan skaffa mer pengar utan att ta lån.

Det finns både snabba pengar att hämta utan att ta lån men också mer långsiktiga strategier för att få ordning på ekonomin.

Att hamna i en ond cirkel av lån är inget man vill göra. En nedåtgående spiral som är svår att ta sig ur, kan sluta mycket illa om du inte ser upp. Överskuldsatthet ökar i Sverige och du är inte ensam om du misstänker att du är en av dem som trillat i skuldfällan.
Det är fullt möjligt att med hårt arbete och disciplin, ta sig ur skuldfällan men det kommer inte att vara helt smärtfritt.

Tror du att du hamnat i skuldfällan redan, ska du absolut försöka undvika att ta fler lån. Det enda rätta är att sluta låna pengar och istället försöka göra upp med dina fordringsägare om hur du ska bli av med dina befintliga skulder. Ett alternativ som är väldigt tilltalande för många är exempelvis att först försöka samla sina lån och krediter genom skuldfinansieringslån. Och först om det inte går, ta kontakt med var och en av sina fordringsägare för att försöka förhandla om villkoren på de befintliga lånen.

 

Läs hela inlägget »

Ser du redan nu att din ekonomi kommer att begränsa dina möjligheter att fira jul och nyår på det sätt du själv vill?
Tillhör du en av alla dem som får lön på fredag och vill göra din julhandel redan nu? Låna pengar av dig själv genom ett snabblån som du betalar tillbaka så snart du kan under nästa år.

Att vara ute i sista stunden med att handla julklappar och julmat vet alla hur det kan vara. Extrem trängsel och långa köer till kassorna i alla typer av butiker. Genom att ta ett snabblån nu för att sedan betala tillbaka det när det passar dig, kan du tidigarelägga din julhandel och börja handla innan alla andra också gör det när lönen kommer på fredag.
 

Korttidslån innan lönen kommer

Låna pengar till julklappar innan lönen hunnit komma Låna pengar till julklappar innan lönen hunnit komma
Att ta ett korttidslån i väntan på att lönen ska komma, kommer att ge dig friheten att handla innan den värsta rusningen sätter igång på fredag.

Det är nämligen väldigt många som får sin lön fredagen den 21 dec och givetvis kommer affärerna att bli fulla av människor som ska ut och handla i sista stund. Om du istället tar ett snabblån utan krav på säkerhet och utan UC kontroll, kommer du själv kunna bestämma när du ska handla.
 

Lån med betalningsfria månader

Om du vill passa på att ordna till din privatekonomi samtidigt som du skapar dina egna förutsättningar inför julen 2018, kanske du ska välja ett mer långsiktigt alternativ.

Att ta ett större lån för att rensa upp bland gamla krediter och mindre lån, är ofta otroligt lönsamt. Många vill hitta lån som har betalningsfria månader och det vanligaste sättet att hitta dem är att söka bland större lån.

Bäst i klassen "många betalningsfria månader" är Bynk. Hos dem kan du få så många som fyra betalningsfria månader per år, vilket knappast går att hitta hos någon annan långivare. Visst finns det andra lån som har betalningsfria månader men än så länge har vi inte hittat någon bank som ger stora lån med många betalningsfria månader på det sätt som Bynk ger.
 

Räntefria avbetalningar i butik

Att ta ett snabbt och enkelt lån istället för att köpa julklappar på avbetalning direkt i butik är oftast både smartare och billigare. Även om många butikskedjor lockar med "räntefria avbetalningar" så är det tyvärr ofta inte hela sanningen.

Visst kan det vara avbetalningar utan "ränta" men istället tillkommer ofta uppläggningsavgifter och/eller fakturaavgifter så när man väl räknar på det, är det långt ifrån "kostnadsfritt" att göra köpen på avbetalning. Läs mer om dyra avbetalningar vid butiksköp.
 

Svårt att få lån?

Har du redan prövat att söka lån och fått avslag på din låneansökan? Kanske misstänker du att det är för att du har för många lån sedan tidigare eller för att du har många UC förfrågningar den senaste 12-månadersperioden.

Det kan förstås finnas tusen anledningar till varför du fått avslag på lån du sökt men ofta finns det en lösning. I alla fall så länge du inte har skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten.

Eftersom det faktiskt finns lån man kan få med betalningsanmärkning, är det många som blir positivt överraskade när de inser att möjligheten till lån ändå finns.
 

Låna till julklappar - rätt eller fel?

Som du kanske redan uppmärksammat är årets trend att köpa begagnade saker till julklapp. Svenska folket har gjort det till en innegrej att köpa second-hand prylar i julklapp.
Detta är positivt då det är billigare och kostar mindre pengar, samtidigt som det bidrar till en bättre miljö.

Oavsett nytt eller begagnat kostar det ändå pengar att köpa julklappar. Det är ju inte gratis bara för att det är begagnat men billigare blir det ändå!

Om det är rätt eller fel att låna pengar till julklappar, måste du själv avgöra. Många kan säkert tänka att det är fel medan andra tycker att det är helt rimligt att dryga ut kassan lite innan jul. Lånet ska ju förstås betalas tillbaka förr eller senare men eftersom lönen kommer så sent, är det inte säkert att det är något konstigt med att ta ett lån.

De billigaste lånen är hos de större bankerna men om du inte vill belasta din kreditscorin med en UC kontroll bara för att du behöver mer pengar till julen, så är mindre lån det smartaste valet.

Det finns gott om snabblån som är både bra och prisvärda.

Lycka till med julhandeln!
 

Läs hela inlägget »

Börjar du redan inse att du inte kommer att kunna unna dig det du vill i jul? Vill du slippa en ekonomisk katastrof i januari 2019?
Då kanske det är läge att vara väl förberedd och planera din ekonomi redan nu, för att behålla kontrollen över din hushållsekonomi när jul- och nyårshelgen 2018 väl är över.

Många faktorer spelar roll när du ska planera din ekonomi för större helger där du kanske liksom många andra, vill ha lite större rörelsefrihet gällande ekonomi och pengar.

Väldigt många personer vill så klart kunna unna sig en trevlig långhelg oavsett om du firar jul och nyår eller inte. Du kommer kanske att ha ett antal lediga dagar som du vill göra något trevligt utav.

Lösningen kan se olika ut för olika personer men om du inte kan ordna extra pengar på annat sätt än att ta ett lån, kan ett lån hjälpa dig att på ett planerat och kontrollerat sätt faktiskt få bättre ekonomi på lite sikt.

Att låna pengar snabbt utan krav på säkerhet, är väldigt enkelt när du gör din ansökan online. De bästa och billigaste stora lånen hittar du ofta online och det är väldigt vanligt att du får svar bara inom några minuter.

Testa stora lån för skulfinansiering eller leta bland alla lån, allt beroende på dina individuella behov och önskemål.
 

Vilka är dina specifika krav?

Det är inte bara långivarna som ska ställa krav, du har själv möjlighet att välja eller välja bort lån som inte passar dina egna krav och önskemål. Fördelen med att ta lån online är att du enkelt kan jämföra de olika lånen för att sedan välja att söka det lån som matchar dina egna krav.

Exempelvis kanske du är helt emot att långivaren använder sig av UC kontroll, då kan du leta efter många olika sorters lån som inte tar UC.

Är låg ränta och flexibel återbetalningstid dina viktigaste personliga krav på ett bra lån, kanske du ska ta dig tiden att jämföra alla lån man kan söka online utan krångel. Handläggningstiden för lån du tar online är oftast mycket kortare än om du besöker din vanliga bank.

Vill du slippa betala på ditt lån 12 månader per år, är det lån som erbjuder många betalningsfria månader som du söker efter.
 

Att tänka på i övrigt - tips

Vissa lån har individuell ränta, vilket i praktiken betyder att ju bättre kreditvärdighet du har, desto billigare lån kommer du att kunna få. Det behöver förstås inte betyda att du inte kan få bra och billiga lån ändå men det kan vara det som avgör skillnaden mellan olika personers erbjudna ränta.

Har du låg kreditvärdighet är det alltid en fördel att ha en medsökande till lånet. På så sätt räknas er sammanlagda kreditvärdighet upp och ni får ett bättre erbjudande.

Alla vill förstås ha både så billigt lån som möjlig och att lånet uppfyller övriga krav. I vissa situationer kan det dock vara svårt att bli godkänd för de allra billigaste lånealternativen. Ett sådant exempel är om du har låg kreditvärdighet på grund av att du har en eller flera betalningsanmärkningar. Lån till personer med betalningsanmärkning finns det gott om men priserna varierar mycket.
 

Att samla ihop lån - ett smart drag

Att samla ihop sina tidigare lån och krediter är inte bara smart, det ger även en mycket bättre ordning och reda i din privatekonomi.
Ju färre lån och krediter du har, desto lättare att hålla reda på dem!

Att samla lån brukar ofta kallas för skuldfinansiering och det är verkligen inga konstigheter med det. Var och varannan person som har lån och skulder, gör det med jämna mellanrum. Att sänka sina lånekostnader är ofta ganska lätt!

Den som inte har allt för många förfrågningar hos UC, kan utan problem spara en hel del pengar på att omförhandla lånen genom att helt enkelt samla alla lån på ett ställe. Att läsa mer om vad denn skuldfinansieringstaktik går ut på kan vara extremt lönsamt.
 

Läs hela inlägget »
Fastnat i skuldfällan Fastnat i skuldfällan

Allt fler svenska hushåll fastnar i skuldfällan. Visst kan man ha åsikter om eget ansvar i den här frågan men man kan också ställa sig frågan om det är rimligt att kunna ta hur mycket blancolån som helst som privatperson.

Det verkar nämligen som att många privatpersoner kan låna pengar så lätt att de inte själva hinner stanna upp och reflektera över om det är rätt eller fel situation att låna pengar i.

Det finns ett sätt att klara sig ur skuldfällan, så länge du inte har betalningsanmärkningar så kan det finnas bra lösningar på nätet för att låna pengar till lån och på så sätt ta sig ur en riskabel situation.
 

Inga fler lån tack!

Kanske känner du dig uppgiven när du läser att lån kan vara lösningen om du är hårt skuldsatt. Den första tanken är säkert - nej, inga fler lån för mig tack!

Men innan du helt utesluter den lösningen bör du ta dig en funderare på vad din alternativa lösning är. Såvida du inte vinner på lotto eller får tillgång till ett stort arv framöver så kanske det inte är ett så dumt alternativ att ta ett lån för skuldsatta ändå.
 

Lägre ränta och ändrad amorteringstakt

När du planerar din egen personliga skuldsanering, är det framför allt lägre ränta och förändrad amorteringstakt som är lösningen på dina ekonomiska problem.

Om du från månad till månad ändå löser dina ekonomiska åtaganden, har du förmodligen inte sjunkit så lågt i fällan att det inte går att hejda den nedåtgående spiralen. Det går nämligen att göra det så länge du inte fått betalningsanmärkningar ännu. Eller åtminstone inte har några anmärkningar på senare tid.

Att leta lån med låg ränta även som överskuldsatt är lättare sagt än gjort. Du får vara förberedd på att du inte kommer att erbjudas de lägsta räntorna eftersom din kreditvärdighet förmodligen är ganska skadad av de lån du har sedan tidigare.
Alla banker som ger lån med invididuell ränta, utgår från din kreditvärdighet när de ger dig låneerbjudande. Ju bättre/högre kreditvärdighet du har, desto lägre/billigar ränta kommer du att bli erbjuden. Det är så individuell räntesättning fungerar.

Har du dålig ekonomi, kan en lång amorteringsplan vara att föredra. Det gör att kalkylen ser lite bättre ut och du kommer att kunna göra extrainbetalningar när du vill om din ekonomi tillåter det.

Lån med lång återbetalningstid är populärast när det handlar om att samla ihop gamla lån och krediter. Dessa lån passar i princip alla storlekar på skulder sedan tidigare.
Det är dock nästan omöjligt att låna pengar om du har skuldsaldo hos Kronofogden. Ett fåtal lån går att söka men det krävs att du kan sätta säkerhet för lånet. Mest vanligt är att du sätter din bostadsrätt eller fastighet som säkerhet för lånet.
Två sådana långivare är Marginalen Bank och Svea Ekonomi.
 

Låna trots många och stora tidigare lån

Att medel- och höginkomsttagare också hamnar i skuldfällor, kan ha flera orsaker. Det som är en klar fördel är förstås att det är lättare att bli godkänd för lån trots tidigare skulder, om du har en god inkomst.

En bank som verkligen gjort sig känd för att ge lån trots tidigare skulder är Bank Norwegian. De är en nischbank som inte är lika hårda i sin kreditbedömning som andra. Många som har medelgod eller god inkomst och mycket lån och skulder sedan tidigare, blir godkända för nya lån hos den här banken.

Många förfråganingar hos UC behöver inte heller vara ett hinder då vi känner till fall där låntagare haft väldigt många UC förfrågningar och ändå blivit godkända för lån.
 

Samla ihop små krediter utan UC

Om du håller på och jobbar på att förbättra din kreditvärdighet, kanske det är aktuellt att ta ett mindre lån utan UC för att ändå samla ihop ett antal små lån eller mindre krediter.

Du kan enkelt fylla i en ansökan om att låna 50000 kr utan UC kontroll om du vill värna om din kreditscoring för framtida ekonomiska åtaganden. Såklart är den här sortens lån inte kända för att vara de billigaste lånealternativen men de kan ändå fylla sitt syfte om du lyckas få ner dina månatliga kostnader.
 

Bli av med mindre skulder till vänner och familj

Tillhör du dem som inte tycker att det är särskilt behagligt att ha skulder till vänner och familj? Du är inte ensam om det. Många av oss tycker att känslan är jättejobbig och det är dessutom svårt att känna att man kan unna sig något med gott samvete, om man är skyldig vänner och familj pengar.

Du kan göra din ekonomi till din privata angelägenhet genom att ta ett enkelt lån istället för att vara skyldig familj och vänner pengar. Det ökar ofta känslan av självständighet men räntan är i princip alltid dyrare.

De flesta får ju låna till ingen eller väldigt låg ränta när de lånar av vänner och familj. Att ta ett lån av en kreditgivare online kommer i de flesta fall bli dyrare men du slipper känna dig beroende och i tacksamhetsskuld till dina privata fordringsägare.

Långa pengar utan UC kontroll för att inte skada din privatekonomiska kreditvärdighet. Det finns allt från små lån på några tusenlappar till större lån utan UC.
 

Läs hela inlägget »

Har du sökt många lån på senare tid och fått nej till svar på din ansökan? Kanske har du prövat igen hos en annan bank och fått nej från dem också?

Det kan ibland vara svårt att veta varför man får nej till svar på sin låneansökan, även om många banker faktiskt uppger varför de ger avslag på ansökan. Ofta är svaren eller förklaringarna ganska luddiga och kanske det leder till att du bara fortsatt att fylla i låneansökningar hos andra banker utan att riktigt fatta varför du får avslag.

En sak är säker, många UC förfrågningar gör bara saken värre och värre för varje lån du söker. Vi ska förklara vad du kan göra istället för att fortsätta att sänka din kreditscoring ännu mer.
 

En ond cirkel av UC kontroller

Många långivare börjar bli vaksamma redan när du har 3-4 UC förfrågningar det senaste året. Andra banker kanske är mer toleranta. Resultatet av dina låneansökningar syns inte direkt utan det är en viss eftersläpning på den informationen. Det kan göra att även om du sökte, blev godkänd men tackade nej till ett lån, är din kreditscoring belastad.

Det är därför det är viktigt att hålla nere på antalet UC kontroller om du vill bevara en hyfsat god kreditvärdighet.

Många väljer att ansöka om lån utan UC kontroll för att sedan vid ett senare skede när UC förfrågningarna försvinner med tiden, söka nytt och kanske billigare lån igen.
Att låna utan kreditupplysning genom UC, är ett enkelt sätt att undvika dålig kreditscoring och det är också snabba enkla lånelösningar som finns i den kategorin av lån och krediter.
Det finns bra och billiga lån utan UC, även om det är lite svårare att hitta de riktigt billag lånealternativen just inom den lånenischen.

Det går att låna stora belopp utan kreditupplysning genom UC. Når du lånegränsen hos en långivare kan du utan problem söka flera lån samtidigt hos fler än en långivare. Var dock alltid noga med att inte hamna i en skuldfälla som innebär att du kanske får betalningssvårigheter.

Genom att exemelvis ta två lån utan UC på 50 000 kr vardera, går det att till rimligt pris, låna 100000 utan UC kontroll.
 

Låg kreditvärdighet - en segdragen process

Att jobba sig upp till en bra kreditvärdighet igen om man av olika anledningar fått sänkt sådan, kan ta tid.
Det är de bakomliggande skälen till din låga kreditvärdighet som kommer att avgöra om det blir lätt eller svårt att förbättra den. Likaså är det samma skäl som kommer att avgöra hur lång tid det kommer att ta.

Det går att få lån ändå, även om det ärligt talat inte är de billigaste lånen på marknaden. Ju lägre kreditvärdighet du har, desto dyrare ränta tenderar du att få när du erbjuds lån.
Kanske kan du inte ens söka alla lån med anledning av din kreditscoring. Det gäller framför allt om du har färska betalningsanmärkningar.

Har du skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten kommer du inte att få något lån om du inte har en bostad att sätta som säkerhet för lånet. Det krävs som regel också att det första du gör när du får det nya lånet, är att du löser hela din skuld hos Kronofogden.
Långivare som kan ge den här sortens nystartslån är bland annat Svea Ekonomi.
 

Många förfrågningar hos UC men bra lön

Har du många förfrågningar hos UC men en bra lön kan du pröva att göra en låneansökan hos Bank Norwegian. Det är en bank som gjort sig känd för att vara lite mer tolerant gällande kreditvärdighet med anledning av många UC förfrågningar eller mycket tidigare skulder.
Lån till hårt skuldsatta, behöver inte vara ett problem så länge du har bra lön och visar ambitioner att sänka dina lånekostnader.

Att ansöka om lån eller kreditkort hos Bank Norwegian går snabbt och enkelt och om du blir godkänd kommer du att signera lånet med BankID och därmed snabba på hela utbetalningsprocessen.
 

Gör din egen skuldsanering

Att själv sanera upp och städa sin ekonomi är ganska enkelt så länge du inte har betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogden. Många människor ansöker varje år om samlingslån för att reda upp en dålig ekonomisk situation som kan ha uppstått av flera olika skäl.

Andra gör det årligen för att försäkra sig om att de alltid har den lägsta och bästa räntan. Att få några UC kontroller per år är ingen fara för kreditscoringen. Det är när det blir ett mönster som ser dåligt ut som det sänker din kreditvärdighet.

Att få lån när alla banker redan sagt nej, är däremot en svårighet. En sista utväg kan alltid vara att pröva en låneförmedlare innan du ger upp. Får du inte lån genom en låneförmedlare heller, är det definitivt dags att ta en rejäl paus från att söka fler lån.
UC-förfrågningar ligger sparade hos Upplysningscentralen AB i 12 månader från det att förfrågningen gjordes så det är helt enkelt bara att vänta.
Om du ändå behöver ett mindre snabblån för att lösa en akut situation, kan du leta bland lån som man kan få med dålig kreditscoring.
 

Läs hela inlägget »
Låna pengar till räkningar Låna pengar till räkningar
Många är oense om huruvida det är okej att låna pengar till räkningar eller inte.
Det enkla och helt individuella svaret på om det är rätt eller fel att låna till räkningar är helt enkelt att det beror på din situation.
Det är du själv som gör bedömningen om det är värt att ta ett lån för att betala dina fakturor och räkningar eller inte. Priset du i de allra flesta fallen kommer att få betala är i form av ränta, vilken i sin tur innebär att räkningen du betalar kostar dig lite mer än det belopp den är på.
 

Alla kan ha en ekonomisk svacka

Vem som helst kan vid ett eller flera tillfällen hamna i en ekonomisk svacka av någon anledning. Det vanligaste är att man fått en eller flera oförutsedda utgifter som man helt enkelt inte kan lösa utan att låna pengar. Att låna pengar till lyxkonsumtion anses av många som fel medan andra gör det hela tiden. Till lyxkonsumtion kan man exempelvis räkna resor och annat som man egentligen kan avvara.

Den som har hamnat i en ekonomisk svacka som man inte kan lösa genom att skaffa pengar snabbt på andra sätt än att ta ett lån, kan mycket väl låna pengar för att betala månadens räkningar med. Det viktigaste att komma ihåg är att man räknar ut att man faktiskt kommer att kunna betala tillbaka lånet också.

Tänk på att ett lån för att betala räkningar är bättre än att låta dem förfalla och drabbas av dyra förseningsavgifter, inkasso eller kanske i värsta fall Kronofogdemyndigheten.

Det finns lån med så pass låg ränta att det är billigare att söka ett sådant för att kunna klara månadens räkningar, än att låta påminnelseavgifter läggas på ursprungsbeloppet. Det är inte heller bra att missköta sina räkningar då det säker din trovärdighet hos till exempel hyresvärdar och andra.
 

Kortvariga svackor kan lösas på flera sätt

Om du har en mycket kortvarig svacka i din ekonomi, kanske du kan lösa det utan att låna. Att kontakta den som du ska betala pengar till och fråga om du kan få lite uppskov med betalningen brukar gå ganska bra i många fall. Särskilt om du tidigare skött dina betalningar punktligt och varit noggrann. De mycket kortvariga svackorna kan uppstå om du väntar pengar inom 1-2 veckor och vet att du ändå kommer att "komma ikapp" när du väl får de pengar du väntar på.

Det du behöver tänka på är att det kommer en ny månad med nya räkningar och att du planerar så att du kan betala räkningarna även nästkommande månad.
 

Att tänka på vid enkla korta lån

Det är ganska lätt att låna pengar och det du bör tänka på i ett sånt här läge är framför allt din framtida kreditvärdighet. Att ta lån som använder UC kontroll är ganska onödigt om det handlar om ett enkelt kort lån för ett akut behov.

Det finns många lån som är lätta att bli godkänd för men som inte heller lämnar några spår efter sig hos UC.
Varför det är bra med lån utan UC kontroll, är framför allt ifall du inom det närmsta året skulle behöva ett större lån till något annat. Att ha för många förfrågningar hos UC skadar helt enkelt din kreditvärdighet, vilket gör det svårare att låna pengar.

Enkla lån för att betala räkningar med, faller allt som oftast inom kategorin snabblån som inte ska förväxlas med de så kallade smslånen. Numera är smslån på väg ut från den Svenska lånemarknaden eftersom villkor och lagar förändras på ett sätt som gör att den sortens lån kommer att få svårigheter att överleva i framtiden.

Bra korttidslån för att betala räkningar med, är också lån som är utan ränta i upp till 3o dagar. Det förutsätter förstås att du löser din situation snabbt. Många har ett behov av att låna pengar lite längre än så och då gäller det att hitta ett bra och billigt korttidslån utan UC kontroll.
 

Långsiktiga lösningar för att få bättre ekonomi

Det finns förstås lägen då det är "fel" att låna pengar till räkningar. Ett sånt exempel är om du månad efter månad halkar efter med fler och fler räkningar som du har svårt att betala.
Antingen har du helt enkelt för låg inkomst och kanske till och med bör söka bidrag av något slag för att klara ditt boende och din försörjning eller så har du hamnat i en ond spiral.

Bostadsbidrag och försörjningsstöd är vanliga bidrag om man hamnat i en dålig situation. Det finns också andra saker du bör göra för att få bättre ekonomi så snabbt som möjligt. Bostadsbidrag ansökan man om hos Försäkringskassan och försörjningsstöd ansöker man om hos sin kommun.

Om du upplever att du nästan alltid har svårt att få pengarna att räcka till för att du redan har dyra lån att betala på varje månad, finns det andra bättre lösningar än att ta små enkla lån.
Att samla ihop lån och krediter till ett enda lån, är något som väldigt många gör. Tanken med att söka ett skuldfinansieringslån, är att få lägre månadskostnad för lån och på så sätt få bättre ekonomi.

Det finns människor som kan tjäna flera tusenlappar i månaden genom att samla ihop sina små lån till ett större lån hos en och samma bank.
 

Hellre ett lån än betalningsanmärkning

Misskötta räkningar kan i värsta fall leda till betalningsanmärkningar. Att få betalningsanmärkning kan liknas med att du får en "prick" i din kredithistorik. Det är inkassoföretagen som utfärdar betalningsanmärkningar och det får allvarliga konsekvenser för dig och din privatekonomi under flera år från det att den uppstod.

Om du redan har en eller flera betalningsanmärkningar, känner du redan till att det är svårt att få bra och billiga lån. Visst finns det ett antal lån med rimliga priser även för den som har låg kreditvärdighet med anledning av betalningsanmärkningar men urvalet är minst sagt begränsat.

Det är också alltid bättre att ta ett lån än att få ännu fler anmärkningar, då varje anmärkning i sig är mycket dålig för din kreditvärdighet i minst 3 år framöver.

Sammanfattningsvis kan man säga att det i de allra flesta fall är bättre att låna pengar till räkningar än att låta dem förfalla till inkasso. I första hand ska du förstås försöka att låna så lite som möjligt men om alternativet är att inte betala alls, är det nästan alltid bättre med ett tillfälligt lån.

Har du däremot varaktiga problem med ekonomin på grund av att du redan har för många lån och krediter, bör du i första hand försöka samla ihop lånen och krediterna till ett enda lite större lån.

Allra billigast är det alltid att låta bli att låna pengar. Om du nu inte lånar pengar räntefritt förstås.
 

Läs hela inlägget »

Sommaren 2018 har varit fantastisk ur vädersynpunkt. Det har märkts att många stannat hemma och njutit av sommarvärmen snarare än att låna pengar för att resa utomlands. Helt underbart!

En annan positiv sak som hänt under sommaren är att många lån uppdaterat sina lånevillkor och framför allt handlar det om att de anpassar sina villkor till ny lagstiftning. Det har inte kommit några nya lån värda att nämna just nu men däremot har många lån förändrat sina villkor.

I princip innebär detta att små korta mikrolån är på väg att försvinna ut från den Svenska lånemarknaden och fler och fler kontokrediter tar över. Detta är något vi varit tidiga med att rapportera om men nu händer det alltså på riktigt.
 

För dig som låntagare innebär detta flera "nygamla" lån med mer flexibla villkor och bättre räntor. Det är inget annat än positivt för konsumenterna. Eftersom det hänt så väldigt mycket nu under sommaren, ligger vi tyvärr lite efter i vår rapportering. Det är till och med så att många ändrat sina villkor nu till den 1 Sep. Vissa har till och med sina hemsidor ligger nere för att göra stora förändringar i sina lånevillkor.

Inom den närmsta veckan hoppas vi på att kunna bjuda på nya uppdaterade villkor överallt på vår webbplats men eftersom det kräver en hel del research får det hellre ta lite tid så vi hinner kvalitetssäkra vår information innan vi uppdaterar.

En av de sidor som är rykande färskt uppdaterad är sidan där många söker efter bra lån utan UC kontroll. Att den sidan var en av de första som stod på tur för en rejäl genomgång av nya lånevillkor, är inte så konstigt eftersom det är den kategorin av lån som väldigt många av våra besökare använder sig av när de ska välja ett enkelt snabblån som inte påverkar kreditvärdigheten negativt. Även sidan med information om vart du kan vända dig för att låna trots låg scoring, är uppdaterad.

Förutom att det är populärt att låna pengar utan UC kontroll, är det många som är ute efter lite större lån på 50000 kr eller mer. Vi försöker så gott det går att uppdatera alla våra sidor och just den sidan står högt på vår prioriteringslista.
Det som har hänt under sommaren när det gäller lite större lån är att det är mycket lättare att hitta möjligheter att låna 50000 kr utan UC numera. Det beror på att flera långivare anpassar sig efter nya marknadsvillkor och den nya lagen.

Vi ber att få återkomma med rykande färsk information på hela webbplatsen inom den närmsta tiden framöver! Många nya lån sommaren 2018, väntar på att utforskas!
 

Läs hela inlägget »

Att söka efter enkla lån utan UC kan vara lite förvirrande. Särskilt som många webbplatser inte har den senaste aktuella informationen om olika låns villkor och deras eventuella nyttjande av UC eller inte.

Det kan ofta vara otydligt och svårt för dig som lånekonsument, att veta om ett lån verkligen använder sig av UC eller inte. Därtill sker det ofta förväxlingar gällande UC kontroll och kreditupplysning i största allmänhet.

Vi har en av de allra bästa sidorna för att jämföra lån utan UC kontroll och det framgår inte bara om de använder UC eller inte. Du kan också genom vårt enkla och unika jämförelsesystem, se om lånet är dyrt/billigt/prisvärt eller inte. Priset på räntan och långivarens tolerans gentemot låg kreditvärdighet, hänger ofta samman. Det innebär i korthet och ganska generaliserande ordalag att de billigaste lånen ofta (inte alltid) kräver lite mer av dig i frågan om kreditvärdighet.

Genom vårt unika flaggsystem kan du enkelt välja det lån som passar dina förutsättningar bäst och samtidigt ha en klar och tydlig bild av om lånet du väljer är prisvärt i jämförelse med andra lån i samma kategori. Det kan inte bli enklare än så. Du behöver inte själv vara ekonom eller förstå exakt hur priserna räknas fram för varje lån. Testa vårt sätt att enkelt jämföra lån utan UC redan idag!
 

Jämför enkla lån utan UC snabbt

Jämför enkla lån utan UC Jämför enkla lån utan UC

Förutom en rad olika krav och villkor som skiljer sig mellan olika lån är priset och prisvärdheten en viktig del när du jämför olika lån utan UC.

Det är många gånger lite för lätt att förhasta sig för att sedan i efterhand, kanske upptäcka att man valt ett av de mindre prisvärda alternativen fastän man kanske kunde ha blivit godkänd för ett billigare lån.

Vårt flaggsystem bygger på de enkla principerna att grön flagga betyder att det är mest prisvärt och kan mätas bland de billigaste lånen inom kategorin.
Gul flagga betyder att lånet kanske inte är precis lika prisvärt som de med grön flagga men de är ofta något lättare att bli godkänd för.
Röd flagga är de lån som i de flesta fall är lättare att bli godkänd för men som inte kan mäta sig med de billigaste (gröna) alternativen gällande pris.

Den här sortens prisjämförelser på enkla lån är inte så detaljerad men ger en snabb och bra överblick i frågan om vilka som är de billigaste lånen.

Priset på ett lån mäts i ränta och avgifter och det är få lån som är helt kostnadsfria. Det finns räntefria lån men de är väldigt kortfristiga och det krävs att du kan återbetala snabbt.
 

De billigaste lånen är ofta med UC

De riktigt billiga lånen är oftast sådana som använder sig av UC. Man ska inte tro att det är omöjligt att få sådana, bara för att man kanske har låg eller dålig kreditvärdighet för det är inte hela sanningen.

Det finns ett antal lån som använder UC men trots det, kan godkänna personer som har många förfrågningar eller till och med betalningsanmärkningar. Åter igen vill vi understryka att det kanske inte är de allra billigaste alternativen men om man har låg kreditvärdighet är det kanske de enda lånen som finns att välja mellan.

Se över listan på lån för dem med låg kreditvärdighet och bedöm själv om det är värt att göra ett försök, även om du redan fått avslag på låneansökan hos andra banker och låneinstitut. Det kan vara värt att pröva!
 

Är alla enkla lån dyra?

Nej, alla enkla lån behöver inte vara dyra. Om vi med enkla lån menar lån som är lätta att ansöka om med svar direkt och snabb utbetalning, finns det gott om riktigt billiga enkla lån att söka.

I största allmänhet är de enkla lånen som är större och med lång återbetalningstid, ofta billigare än andra lån på nätet. Stora lån finns på belopp upp till 600 000 kr men det finns inget som säger att det bara är de som vill låna mycket pengar som kan/ska söka just de lånen.

Dessa lån lämpar sig ofta bra att söka på belopp från 10000 kr och uppåt men många missar de lånen för att de tänker att de ändå ska låna så lite pengar. Att läsa lite om och överväga möjligheten att söka stora billiga lån är ofta väldigt lönsamt.
 

Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar