Svensk midsommar 2019
Midsommar närmar sig med stormsteg och oavsett om du ska hitta på något särskilt eller inte, kanske du behöver snabba pengar innan midsommar 2019.

Att fira midsommar brukar vara förenligt med vissa kostnader då många vill köpa mat och dryck som de kanske inte brukar handla i vanliga fall. Kanske du tänker smita iväg på en resa till solen?

Med riktigt snabba lånelösningar där du får svar på ansökan direkt på skärmen och pengarna på ditt konto samma dag, kan du ha obegränsade möjligheter att fira midsommar på ditt eget sätt.
Genom att ansöka om snabblån kommer du att få en blixtsnabb behandling av din ansökan, vilket är det som karaktäriserar den här sortens snabba lån online.

Vill du inte ta ett lån, utan vill testa att skaffa snabba pengar utan att ta ett lån, finns det kanske fortfarande tid för det. Snabbast är dock att ta ett lån, eftersom det kräver minimal ansträngning från dig. Ett annat alternativ kan också vara att först ta ett snabblån för att sedan efter midsommarhelgen, skaffa pengar för att snabbt betala tillbaka lånet.
 

Fällorna du ska undvika vid snabba lån

Nästan alla snabblån online, kommer att ge dig pengarna på ditt konto samma dag eller senast dagen efter. Det finns undantag, där långivaren betalar ut dina pengar enbart på bankdagar (måndag - fredag) men det är ganska ovanligt numvera.

Det finns också lån som kan dröja upp till tre bankdagar tills du ser pengarna på ditt konto och det vill du undvika om du har bråttom att få pengarna.

Ansök om lån hos långivare med generösa öppettider och utbetalningar även på kvällar och helger om du vill vara helt säker. Var också observant på att dagen före midsommar, i vissa fall kanske inte räknas som en vanlig dag hos långivande företaget så kolla det innan om du vill vara helt säker. Allt beror på vilken dag du ansöker om lånet. Om det är senast på onsdagen, bör det inte vara några som helst problem att ha pengarna på kontot allra senast på torsdag förmiddag, oavsett vilken tid på dygnet du fyller i din ansökan.
 

Räntefällor för att du har bråttom?

Det finns allt från riktigt billiga snabblån till snabblån som utgör en form av högkostnadskredit. Högkostnadskrediter är ofta kortfristiga lån, där låntagaren förväntas ta ett lån på kort tid. Ett sådant lån blir faktiskt inte så dyrt som det kan verka eftersom du kommer att betala tillbaka lånet ganska snabbt.
Räntorna baseras och anges som årsräntor och då kan ett lån se jättedyrt ut medan det i verkligheten inte är så kostsamt om du betalar tillbaka det inom några månader.
Några bra alternativa lösningar till vanliga snabblån är kreditkonton online. Men den sortens krediter, betalar du bara ränta för de pengar du faktiskt använder och enbart för exakt det antal dagar du haft pengarna innan du betalar tillbaka dem.
 

Förstör inte din kreditvärdighet

Är ditt midsommarfirande värt att riskera din kreditvärdighet för? Om det inte spelar dig någon roll med förfrågning om kreditupplysning genom UC, kan du förmodligen få ett riktigt billigt midsommarlån. Men om det stör dig att det inhämtas en kontroll hos UC, ska du inte förstöra din kreditvärdighet bara för att du behöver lite extra pengar till midsommar.

Att låna pengar utan UC kontroll och med BankID, är det snabbast och minst skadliga sättet att låna på, när du inte vill sänka din kreditscoring. Den här sortens lån tillhör även de som det är lättast att bli godkänd för även om man inte har ett fläckfritt förflutet i sin kredithistoria. Många lån kan man till och med få trots betalningsanmärkningar. Men se upp, detta är oftast inte de absolut billigaste lånen.
 

Du bestämmer hur mycket det får kosta

Vad ett midsommarlån och snabba pengar till midsommar, är värt för just dig, kan bara du själv bestämma.
Att låna pengar till nöjen är ganska vanligt och huruvida det är lämpligt eller inte är många oenliga om. Att ta ett lån, innebär räntekostnader och du ska också amortera på lånet framöver men om det är värt det, måste den som lånar pengar själv få avgöra.

Är du osäker på hur det fungerar med kostnader för lånet när det handlar om hur ränta fungerar, bör du läsa lite om det innan du ansöker, så du är säker på att du förstår vad det innebär.

Om du tycker att det blir dyrt med ett snabblån, kanske du kan hitta andra snabba sätt att få mer pengar till midsommar på. Har du några dagar på dig kanske du hinner göra andra saker som bringar lite extra inkomster före midsommarhelgen.
 

Läs hela inlägget »
De allra flesta har lite ledighet på sommaren och då vill man ofta unna sig lite trevligheter under semestern och ledigheten.

Många har dock inte sparat ihop till en semesterkassa under vinterhalvåret, vilket kan kännas ganska tråkigt när väl sommarsemestern börjar närma sig. Eller så har du kanske sparat ihop en slant men behöver det där lilla extra för att känna dig trygg och säker på sommarens semesterresa.
 

Ute i god tid för att skaffa semesterpengar?

Är du ute i god tid för att skaffa semesterpengar till sommarens ledighet? Då finns det många valbara alternativ för att skaffa mer pengar till semestern. Att skaffa pengar snabbt och förhållandevis enkelt, kan du göra på fler sätt än att öka din skuldbörda.

Vill du ha mer pengar snabbt utan minsta ansträngning, återstår att ta ett lån för att få mer pengar till semestern. Det smartaste sättet för dig som har lite tid på dig och inte behöver pengarna exakt idag, utan kan vänta några dagar, är att samla ihop gamla lån och krediter samtidigt som du kanske lånar lite extra för att skaffa en reservkassa till semesterns njutningar.

Undvik att googla runt på en massa suspekta tips om spel, dobbel och pyramidspelsvarianter. Det kommer inte att ge dig de där extra pengarna som du är ute efter. Akta dig också för nätscam där privatpersoner påstår sig låna ut stora summor pengar. Att bli lurad är nämligen det sista du behöver när du egentligen är ute efter mer pengar, inte tvärtom.
 

Akut behov av pengar till sommaren 2019

Om det hänt något oförutsett eller för att du helt enkelt haft för lite tid på dig att förbereda dig för att skaffa pengar till semestern, är du kanske i akut behov av att skaffa pengar snabbt.

De flesta brukar börja med att tänka efter om de har några saker att sälja. Genom olika facebookgrupper är det ett snabbt och effektivt sätt att skaffa snabba extra pengar på.

Har du inga saker du vill eller kan göra dig av med, är det snabba och enkla lån som kan hjälpa dig med ett extra tillskott i plånboken i sommar. Det du måste tänka över innan är att de här pengarna ska betalas tillbaka förr eller senare och att du också i de allra flesta fall kommer att betala ränta på det lånade beloppet. Nog för att det finns räntefria lån men de är väldigt kortfristiga och då krävs att du återbetalar hela det lånade beloppet inom 14-30 dagar, vilket förmodligen inte är aktuellt om du behöver ett semesterlån.

Ett bra lån ska vara till rimlig ränta och du ska hitta ett lån där återbetalningsbeloppet per månad känns rimlig utifrån vad du kommer att klara av utan att få ekonomiska bekymmer. Att redan från början tänka på att ta ett lån med betalningsfria månader, kan vara klokt eftersom du kanske vill ha andra månader under året då du inte behöver betala något på lånet.

Om du har lite lägre kreditvärdighet, minskar urvalet av bra lånealternativ en aning. Kanske vill du inte heller få ännu sämre kreditvärdighet bara för att du tar ett sommarlån till semestern. De enda lånen som inte skadar din kreditscoring, är lån som inte använder UC kontroll.

Om du har riktigt låg kreditvärdighet med anledning av många förfrågningar hos UC, betalningsanmärkningar eller låg inkomst i förhållande till dina utgifter, finns det särskilda lån för personer som har låg kreditvärdighet. Tänk dock efter noga ifall inte skuldfinansieringslån är vad du egentligen borde fundera på i första hand. Du vill inte hamna i en ond cirkel av kortfristiga lån, kanske kan du lösa din situation på ett mer långsiktigt sätt genom att söka skuldfinansieringslösningar.

I akuta situationer är det lätt att välja första bästa lånelösning, vilket kan bli kostsamt i längden. Givet att du inte har något skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten, går det faktiskt att hitta prisvärda lånealternativ även med låg kreditvärdighet. Sådana finns både i form av stora lån utan krav på säkerhet men också mindre lån där du kanske inte behöver låna pengarna under så lång tid.
Att låna pengar med låg scoring, är en utmaning men om du väljer klokt, kan du hitta rimliga priser ändå. Genom att söka lån utan UC som kan medges trots låg kreditvärdighet, kan du få dina semesterpengar snabbt och enkelt bara inom några timmar.
 

Lån för alla tillfällen

Att låna pengar till semestern eller sommaren 2019, kan vara av många olika orsaker. Det finns bra lån för alla tillfällen oavsett om det handlar om en semesterresa, renovering av sommarstugan, köket, bilen, båten eller husvagnen.
Många vill också ha en buffert för oförutsedda händelser under själva semestern. En sådan buffert gör sig bäst i form av en onlinekredit eller kontokredit som du inte behöver använda förrän du absolut måste.

Fördelarna med kreditkonton online är att du inte betalar någon ränta förrän du använder krediten. Ändå har du pengarna där som en reservkassa och du kan överföra dem när du vill till ditt vanliga konto. För ett sådant konto, krävs bara en ansökan och den gör du i samband med att du ansöker om att få ha en kredit.

Det är nämligen onödigt att ta ett lån för att ha pengar på kontot bara "ifall att behov av extra pengar uppstår". När du tar ett vanligt lån får du ju betala ränta från dag ett, oavsett om du använder pengarna eller inte. Därför är det många gånger bättre att söka en onlinekredit att ha som buffert oavsett om det är inför sommaren eller att bara ha ligga där året runt.
 

Köpa resor på kredit via resebolag

Att köpa resor på kredit via resebolaget du ska åka med, är givetvis lockande. Särkilt som många marknadsför sina resekrediter som räntefria. Det är dock få sådana reselån som är gratis på riktigt eftersom det oftast tillkommer både uppläggningsavgifter och aviavgifter som då delvis blir som dolda kostnader.
Ofta kan man tycka att en aviavgift på exempelvis 49 kr per månad, kanske inte är så mycket att bråka om men om du till exempel köper en resa för 5000 kr och sedan betalar tillbaka under 1 år blir det 12 x 49 kronor i avgifter, vilket faktiskt utgör en ganska hög ränta när du räknar på det.

I många fall kan det med andra ord bli en billigare semester om du tar ett vanligt lån istället för en resekredit direkt hos researrangören. Se tidigare inlägg som handlar om delbetalningar i butiker och jämför själv med vad ett lån kostar, innan du väljer den snabba vägen där rakt över butiksdisken.
 

Läs hela inlägget »

Betalningsfri månad ska kunna utnyttjas utan tillkommande förlängningsavgifter och dylikt. Flera mindre snabblån kan skjutas upp i gengäld mot en förlängningsavgift, vilket inte ska betraktas som ett lån med betalningsfri månad.
 

Bli inte lurad av att tro att lån som kan förlängas är detsamma som lån med betalningsfria månader. Det är stor skillnad på de här två begreppen då det förekommer diverse olika varianter av förlängningsavgifter på många lånealternativ. Vi ska hjälpa till att förklara skillnaden och samtidigt tipsa dig om de bästa lånen med riktiga betalningsfria månader utan avgift.
 

Lån med många betalningsfria månader

Det enda lån som har väldigt många betalningsfria månader per år, är Bynk som verkligen sticker ut i mängden. Med 4 betalningsfria månader per år, innebär det att du i praktiken kan betala på lånet bara 8 månader per år om du skulle vilja.

Vanligast är nämligen att banker och långivare som erbjuder dig att hoppa över månadsbetalningar, bara gör det två gånger per år. Bynk har inte bara det unika erbjudandet att du kan hoppa över betalningar 4 gånger per år, du kan också ändra ditt lån på andra sätt, under lånets löptid.

Du kan ändra lånets löptid så att du får lägre månadskostnad eller betala in extra amortering för att bli skuldfri snabbare om du vill och kan.
 

Vad är haken med betalningsfria månader?

Att få eller bli erbjuden betalningsfria månader på ett lån innebär att du slipper betala på lånet helt och hållet en eller flera månader per år. För att räknas som betalningsfritt på riktigt, ska inga förlängningsavgifter eller annat liknande tillkomma.

De månader du väljer som betalningsfria ska du inte betala något alls, varken amortering eller ränta. Däremot kommer den ränta du skulle ha betalat, att läggas på din totala skuld, vilket i praktiken kan innebära att lånet i sin helhet blir lite dyrare än du hade räknat ut från allra första början. Men det behöver inte bli så, det kan du faktiskt påverka själv om du vill.
 

En trygghet för det oförutsedda

Många gör misstaget att vid själva valet av privatlån, förbise huruvida det är ett lån som senare kan erbjuda betalningsfritt eller inte. Det kanske inte är så konstigt då många just vid ansökningstillfället känner att det är en självklarhet att de ska kunna betala in det månatliga belopp som avtalas.

Men oförutsedda händelser kan drabba vem som helst! Det kan vara händelser i vardagen som att diskmaskinen går sönder eller att du måste reparera bilen eller vad som helst. Det är ganska få som lånar pengar som samtidigt har en rejäl buffert eller reservpengar på banken och därför är betalningsfria månader på lån en enorm trygghet, oavsett om man väljer att använda sig av möjligheten eller inte.

Det finns många olika typer av upplägg för betalningsfria månader på lån. Vi reder ut skillnaderna och vad vart och ett av de olika uppläggen egentligen innebär för dig.
 

Betalningsfria månader i vissa intervaller innebär att du har möjlighet att utnyttja betalningsfria månader med vissa förutbestämda mellanrum och inget annat. De vanligaste villkoren är att du först efter tre godkända betalningar på ditt lån, kan använda en betalningsfri månad. Det innebär att du inte kan använda dig av detta två månader i rad.

Den här modellen är den som flest banker som över huvud taget erbjuder betalningsfria lånemånader använder sig av. Modellen bygger på förtroende eftersom du först bevisar att du kan sköta dina lån i tre månader innan du kan få uppskov med betalningen en månad.

Ofta behöver du själv anmäla i god tid innan att du tänker använda dig av betalningsfri månad, vilket kan vara en nackdel ifall du upptäcker att det här behovet uppstår strax innan det är dags att betala på lånet.

Redan förutbestämda och fasta betalningsfria månader är också ganska vanligt. Speciellt för kontokrediter och kreditkort. Med fasta månader bestäms redan från början att betalningsfria månader ska ske under en eller flera specifika månader på året. Antingen bestämmer banken eller långivaren exakt vilka månader detta ska vara eller så får du själv välja dessa i samband med din ansökan.

Det här är praktiskt på flera sätt då du redan på förhand vet exakt vilka månader som du inte kommer att behöva betala ditt lån. Detta skapar trygghet och kontinuitet men om det händer något oförutsett som gör att du skulle behöva byta betalningsfri månad finns det stora begränsningar.

Låta bli att betala räkningen en månad
Att bara låta bli att betala räkningen en månad för att på så sätt meddela/informera långivaren om att du tänker använda dig av betalningsfri månad, är ett ganska ovanligt villkor men det förekommer faktiskt. I dina lånevillkor framgår om det finns restriktioner för hur ofta du kan göra det och med vilka mellanrum det är tillåtet.
 

Olika relevanta jämförelser

Egen makt genom enkla mobilappar är en möjlighet som Bynk kan erbjuda, vilket gör att du snabbt och enkelt kan lägga in och ändra dina betalningsfria månader. Genom att söka enkla lån hos Bynk får du dessutom många sådana möjligheter om du vill.

Innan du tar ställning till vilket av alla lån du kan skjuta fram gratis som är bäst för dig, kan du med stor fördel läsa på lite om övriga villkor som de olika bankerna har för sina lån. Du bör göra vissa jämförelser av lån innan du bestämmer sig för vilket av dem som innebär flest fördelar för just dig.

Det är ju trots allt inte enbart generöst antal betalningsfria månader som avgör vilket lån som är det bästa för just dig.
 

Snabblån med möjlighet till förlängning

Snabblån med möjlighet till förlängning, är ofta inte en särskilt lönsam affär för dig som låntagare. Visst kan det kännas bra att ha möjligheten att betala mindre pengar en månad men i längden kan det bli riktigt dyrt, om du väljer att göra det flera gånger.

Det är nämligen vanligt att snabblån erbjuder dig att istället för att betala in hela det belopp du vanligtvis betalar per månad, istället ger dig möjligheten att betala en förlängningsavgift. Den här förlängningsavgiften är ofta orimligt hög i förhållande till din totala skuld och om man räknar på räntan på sådana förlängningar blir den skyhög.

Med anledning av det här, är det väldigt mycket mer förmånligt att redan från början välja ett lån med avgiftsfria betalningsfria månader. Särskilt om man redan från början vet med sig att man har det lite sämre ställt i kassan under någon eller några månader på året.

Många Svenska hushåll har lite mindre pengar under januari månad och väldigt många vill också skapa ett större ekonomiskt utrymme under sommaren och semestern.
 

Läs hela inlägget »

Ser du fram emot en lugn semester hemma där du lever billigt och inte unnar dig något särskilt? Ja, då har du antingen lite lägre krav och förväntningar än många andra. Den som har dålig ekonomi kan antingen förlika sig med tanken på att inte göra det man vill under semestern eller välja att aktivt vilja göra något åt det hela.
 

Många som har dålig ekonomi, kan ha haft det under längre tid och därför vant sig med att inte ha varken för stora krav eller förväntningar på semestern. Men handen på hjärtat, hur roligt är det att nöja sig med att sitta hemma och leva billigt när sommaren och kanske en efterlängtad sommarsemester ändå kommer?

Visst går det att påstå att det går att njuta och ha roligt även utan pengar men en större ekonomisk frihet under sommarledigheten är ändå trevligt, inte sant?
 

Sommaren en tid att njuta av

Oavsett om du har ett arbete eller inte så är sommaren ändå ofta förknippad med att vara ledig och njuta av livet. Även den som inte är sommarledig, brukar ändå ofta känna att det är roligt att sätta lite guldkant på tillvaron.

Men vad gör man då om man lever under begränsade ekonomiska förhållanden större delen av året? Det är ju inte precis så att ekonomin blir bättre när man ska vara ledig. Kanske har du barn i skolåldern som helt plötsligt ska äta alla måltider hemma och alla pengar du har går åt till matkontot?

Oavsett vilket, är dålig ekonomi inget man önskar sig alls, särskilt inte till sommarsemestern men det finns lösningar. Antingen kan du ta ett snabbt semesterlån eller så kan du välja att satsa allt på att skaffa pengar snabbt utan att ta ett banklån.

Att låna pengar för att spendera på semestern, är inte så ovanligt som många tror. De som tycker om att moralpredika, skulle förmodligen säga att det är fel att låna pengar till semester men i så fall är väl de flesta lån som inte handlar om att köpa en bostad eller något annat socialt accepterat fel att ta?

Vad du lånar pengar till är din ensak och behöver du dryga ut kassan med ett sommarlån, finns det till och med lån som inte kostar något i ränta. Dessa räntefria lån är ofta mycket kortfristiga men de är ändå räntefria, vilket betyder att du bara betalar tillbaka exakt samma summa som du fick ut när du tog lånet. Det är sällsynt med den här sortens räntefria semesterlån men det finns ändå sådana att söka snabbt och enkelt online.
 

Större ekonomisk förändring

Vill du passa på att göra en större ekonomisk förändring som gör att du har mer pengar över varje månad är det hög tid att göra detta nu. Genom att exempelvis samla ihop gamla lån och krediter, kan du få massor med mer pengar i plånboken varje månad, inte bara till semestern.

För att hinna få ihop till en semesterkassa genom den här metoden kanske det krävs några månader. Såvida du inte väljer att låna lite mer än du har befintliga skulder och använda de överskjutande pengarna till din semester.
Det går nämligen att söka lån för skuldfinansiering och samtidigt lägga på ett ytterligare belopp som du kan göra precis vad du vill med. Se upp bara så att inte semestern blir till en mardröm av dyra räntor och avgifter.

Välj de bästa lånen för att både samla ihop gamla lån och söka extra pengar att göra vad du vill för. Många tar igen detta på ett par månader eftersom ett samlingslån ofta är billigare än de tidigare lånen och krediterna.

Ett populärt alternativ till traditionella lån, är onlinekrediter där du bara betalar ränta för det belopp som du har utnyttjat. På det sättet får du större kontroll på dina räntekostnader och frestas inte att ta ett för stort lån. Med en kontokredit online, bestämmer du själv hur mycket av din kredit du vill utnyttja och när. Du betalar bara ränta för de pengar du använt och kan göra flera uttag om det visar sig behövas.

En onlinekredit fungerar på det sättet att du själv för över pengar från din kontokredit online till ditt vanliga konto. Detta är den moderna typen av snabblån med den skillnaden att det väldigt ofta blir billigare i längden. En kontokredit kan också fungera som en reservkassa. Vill du inte utnyttja den så finns pengarna ändå där ifall något oförutsett skulle hända under semestern. Ansökan gör du bara en gång vid det tillfället då du söker krediten. Sedan nyttjar du den hur ofta du vill, utan att behöva göra en ny ansökan varje gång du vill ha tillgång till extra pengar.
 

Dåligt samvete för lån

Många känner skuldkänslor och dåligt samvete när de lägger lånade pengar på nöje och fritid. Andra aspekter såsom egna och familjens förväntningar inför sommaren är inte heller en rolig känsla.

Valet att låna pengar till semester och nöjen eller inte, är upp till varje enskild person att avgöra. Om du haft otur och är i en liten ekonomisk svacka av tillfällig karaktär, är det lättare att bestämma sig för att låna pengar. Vem vill slösa bort en hel semester bara för att det blev lite knapert i kassan under fel del av året?

Låna alltid pengar på ett moget och väl avvägt sätt. Att ta ansvar för de återbetalningar som ska göras är bara en av de självklara delar som följer med ett lån. Du behöver också fundera över huruvida du faktiskt har möjlighet att återbetala lånet enligt överenskommelse eller inte. Att låna pengar ansvarsfullt handlar alltså inte om vad du använder pengarna till eller hur mycket du lånar. Det är din privata ensak. Att du däremot inte lånar mer pengar än du klarar av att betala tillbaka, är dock ditt ansvar.

Att undvika en ond spiral av att leva på lånade pengar, är också upp till dig. Känner du att du är på väg att hamna i en skuldfälla, bör du tänka efter en extra gång innan du tar ett till lån.

Du är däremot inte en dålig människa bara för att du lånar pengar till semestern. Många människor lånar pengar utan säkerhet och det är upp till var och en vad man vill använda sina lånade pengar till. Snabba och enkla lån utan UC kontroll, är ofta ett bra alternativ när det handlar om semesterlån.
 

Läs hela inlägget »

Vem som helst kan hamna i en situation då man behöver ett snabbt lån på grund av akut behov av pengar. Det kan handla om att lönen inte räckte till en månad eller att något annat oförutsett hänt, som gör att du är i akut behov av pengar väldigt snabbt.

Många tror att det är krångligt att låna pengar men om du söker efter snabba lån vid akut behov av pengar, är onlinealternativen otroligt lätta och snabba att söka.

Du ska förstås alltid låna pengar med stort ansvarstagande och med siktet inställt på att betala tillbaka lånet i tid. Snabbheten och möjligheterna med onlinelån, innebär inte att du ska vara vårdslös med pengarna bara för den sakens skull.

Alla olika snabblån och krediter online, erbjuder olika sorters lånelösningar beroende på vilken situation du befinner dig i. En sak har de dock gemensamt och det är den extremt snabba hanteringen av din låneansökan.

Det finns de som tror att det bara är oseriösa banker och lurendrejeri på nätet men idag finns så gott som alla välkända banker även online. Däremot har de traditionella äldre landbaserade bankerna fortfarande ofta en lite längre handläggningstid än de snabblån man kan söka online och få svar direkt på.
 

Låna till räkningar - rätt eller fel?

Det kan vara svårt att inte ta åt sig när man hör människor prata föraktfullt om personer som behöver låna pengar till sina räkningar. Men vem har sagt att det är en sämre människa bara för att man råkat i lite ekonomiska svårigheter någon gång?

Det är vanligare än man tror att personer någon gång i livet behövt låna pengar "bara" för att betala sina månatliga räkningar. Om du däremot befinner dig i en situation då detta händer månad efter månad, kanske det är dags att fundera på andra sätt att få god ekonomi på. Kanske göra en budget och fundera på hur du kan få en bättre ekonomi på lite längre sikt.

Ingen ska komma och säga att det är rätt eller fel att ta ett snabblån för att betala räkningar för. Det är var och ens ensak och därför är det bara du själv som kan avgöra om det är det rätta sättet för just dig att komma till rätta med en pengabrist.
 

Slösa inte bort din kreditvärdighet

Handlar det bara om ett mindre snabblån är det onödigt att slösa bort din kreditvärdighet. Genom att ta ett lån utan UC kontroll, kommer din kreditvärdighet inte att ta skada för framtiden.

Givetvis finns det alla möjligheter att låna från olika banker som använder just UC i sina kreditupplysningar men det är ofta onödigt att dra på sig fler UC förfrågningar än de som genereras av de viktigaste och största ekonomiska åtagandena man har.
En UC kontroll är en form av kreditupplysning som tillhandahålls av företaget Upplysningscentralen AB. Det finns många olika kreditupplysningsföretag där UC är en av många olika aktörer i Sverige. Oftast räcker det med en annan upplysning så länge du ansöker om mindre lån. Du kan låna 50000 kronor utan UC.

Givetvis kan du låna mycket mer pengar utan UC kontroll men då krävs flera lån hos olika långivare, vilket sällan är det bästa och billigaste valet när det handlar om att ta snabblån.

Blanda aldrig ihop begreppen att låna pengar utan UC och att låna pengar utan kreditupplysning. Alla seriösa långivare ska nämligen inhämta en kreditupplysning från ett kreditupplysningsföretag. Vill du undvika kreditupplysning helt, är det enda alternativet att låna pengar av vänner och bekanta istället för av ett låneföretag.

Att låna pengar av släkt och vänner innebär ofta en lägre ränta än den du får hos banker och det är vanligt att man ger räntefria lån till sina anhöriga. Det finns även räntefria lån online men det handlar främst om mindre lånebelopp på några få tusenlappar.
 

Läs hela inlägget »

Att jämföra olika lån på nätet kan vara lite utav en utmaning för de flesta av oss. Det är nominell ränta, effektiv ränta, lånevillkor, krav och allt möjligt som kan göra vem som helst uppgiven och trött.
Här vill vi prata om tre specifika lån utan säkerhet, som av olika skäl skiljer sig från mängden på ett postitvt sätt.

Med att några lån sticker ut från mängden, menar vi att det är speciella lån med speciella villkor. Antingen är det speciella lån för att de är ovanligt lätta att bli godkänd för eller också är de speciella av andra anledningar.
 

Vårt första val - Bynk lånet

Bynk är ett mycket speciellt lån som skiljer sig från mängden på flera sätt. Det mest utmärkande med Bynk är att man kan skjuta fram sina betalningar och få så många som fyra betalningsfria månader per år.

I praktiken innebär det att med så många betalningsfria månader per år, behöver du bara amortera 8 månader av 12 möjliga. Det som händer i praktiken om man väljer att använda möjligheten till betalningsfria månader, är att lånet skjuts fram i tiden. Även den totala räntekostnaden ökar i praktiken eftersom det blir fler månader med en stillastående totalskuld som räntan omfattar. I de allra flesta fall, kommer du inte märka så mycket av detta eftersom stora lån ofta löper på under många år och några hundralappar extra i ränta, inte kommer att vara särskilt kännbart i de fallen.

En annan sak som skiljer Bynk från andra lån är att du själv när som helst under lånetiden, kan ändra de månadsbelopp som du ska betala. Detta innebär att du kan välja om du vill börja betala mer eller mindre på lånet varje månad, när du själv anser att du vill förändra återbetalningsvillkoren för ditt lån. Det här är en tilltalande lösning eftersom många kanske känner att det finns perioder då det passar bättre att betala lite mer och andra perioder då man behöver dra ner lite på de månatliga utgifterna.

Möjligheten att betala mer någon eller några månader, ges emellertid av alla banker och långivare medan möjligheten att bestämma sig för att betala mindre inte finns hos särskilt många andra banker.

Det tredje som skiljer Bynk från andra banker är att de har en egen app som du enkelt laddar ner och därifrån hanterar ditt lån och dina betalningar. De flesta andra banker begränsar sig till att du kan hantera ditt lån online men en app är ju oftast mycket enklare.

En fjärde sak som Bynk är ensamma om är att de har ett sorts lojalitetssystem som gör att om du sköter ditt lån bra, kan du tjäna poäng som du kan använda som återbetalning av ditt lån. Detta är ett lån med belöningssystem som inte går att hitta någon annanstans.

Att läsa lite mer om Bynk och vilka lånevillkor och krav som gäller, kan vara en god idé om du söker efter ett speciellt lån och detta verkar passa dina behov.
 

Vårt andra val - Bank Norwegian

BankNorwegian har sedan länge gjort sig kända för att ofta godkänna stora lån för skuldsatta. Många blir glatt överraskade när de blir godkända för lån hos BankNorwegian trots att de blivit nekade lån hos andra banker.

Både personer med låg kreditvärdighet och personer med stora skulder sedan tidigare, kan bli godkända hos BankNorwegian. Tyvärr återspeglas detta i deras räntor då de ligger något högre än de billigaste lånen utan säkerhet men det kanske inte är så konstigt.

Den som redan är hårt skuldsatt men ändå har en hygglig inkomst och sköter sina åtaganden i övrigt, kan få ett lån med bra villkor hos den här långivaren. Att påstå att den här banken skulle vara en mindre ansvarsfull långivare, vore en lögn. En sedvanlig kreditprövning görs alltid och låntagare med skuldsaldo hos Kronofogden eller betalningsanmärkningar, gör sig inte besvär med att ansöka.

Ett lån för den som gett upp och inte trodde det var möjlig att få nytt lån på grund av överskuldsättning eller många förfrågningar hos UC helt enkelt. Det finns låntagare som haft extrema mängder av UC kontroller de senaste året, som ändå blivit godkända trots många förfrågningar. I just det avseendet sticker den här banken ut extra mycket.

Det verkar som att BankNorwegian är det bästa valet för den som har stadiga inkomster men som ändå behöver ett stort lån.

Läs mer om vad som krävs för att få lån utan säkerhet hos BankNorwegian.
 

Vårt tredje val - Svea Ekonomi

Svea Ekonomi har lån utan krav på säkerhet även för personer med urdålig kreditvärdighet. Man kan inte påstå att den som har jättelåg kreditscoring kommer att få de allra billigaste räntorna men likväl kan du bli godkänd för ett lån hos den här väletablerade långivaren.

Den som har någon form av säkerhet att erbjuda för lånet, kan till och med få lån med skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten. Detta är det bara ett fåtal banker i Sverige som kan erbjuda. Att det är svårt att få lån med skulder hos Kronofogden, är ingen självklarhet och såklart säger det sig själv. Lånet du tar måste dock täcka hela din skuld hos Kronofogden, för att ansökan ska godkännas. Det innebär att du måste använda delar av lånet till att betala av skulden hos Kronofogden men vad gör väl det? Kanske var det för att bli av med just den som du letar efter lån.

Genom att låna pengar för att betala av skuld hos Kronofogden, kan du återfå din ekonomiska frihet igen. Detta gör Svea Ekonomi till en unik långivare i just det här avseendet. De är väldigt ensamma i Sverige om att hjälpa människor i den här situationen även om det finns enstaka andra lån som erbjuder liknande möjlighet.
 

Lån för skuldsatta - mer vanligt nu än förr

Förr var det en ovanlighet att skuldsatta personer kunde bli godkända för ett nytt lån. Numera är det mer vanligt än ovanligt att människor har mer än ett lån eller mer än en kredit.

Att omförhandla sina lån regelbundet har blivit enklare och mindre energikrävande då man lätt kan undersöka prisläget genom snabba ansökningar med svar direkt på nätet. Många testar att söka lån genom en låneförmedlare lite då och då, enbart för att försäkra sig om att de redan har den billigaste räntan på sina befintliga lån.

Låneförmedlare är nämligen det mest effektiva sättet att använda sig av när det handlar om att kolla marknaden lite utan att skada sin kreditvärdighet. Ofta får du möjlighet att få svar från upp till 20-25 olika banker i en och samma ansökan.

Att söka lån i syfte att lösa gamla skulder, kallas ofta för skuldfinansieringslån. Många tycker att namnet skuldfinansiering klingar dåligt medan andra som har förstått syftet och fördelarna med detta, regelbundet söker nya samlingslån för att få billigare ränta.
 

Läs hela inlägget »

Många privatpersoner i Sverige har större skulder än de egentligen känner att de skulle vilja ha. Att ha ett par lån utan säkerhet är vanligt men ibland kan det kännas instängt och begränsat att vara skyldig pengar. Frihetskänslan för den som är skuldfri, är det många som önskar sig och här finns tipsen för dig som vill bli skuldfri snabbare än vad dina nuvarande amorteringsplaner medger.

Det är oerhört vanligt att man bara betalar av det som är absolut minsta möjliga kravet, på sina lån. Ganska ofta gör detta att lån du tagit för många år sedan, fortsätter att finnas kvar i din månatliga utgiftsbudget år efter år.

Många reflekterar lite extra över sina dyra lånekostnader när det är dags att deklarera och det med all tydlighet framgår hur mycket lån man har och vad man betalar i ränta per år. Sedan faller det ofta i glömska och många tänker inte så mycket på det hela förrän det gått ännu ett år.

Är du redo att snabba upp takten lite för att bli skuldfri snabbare? Då ska du läsa våra tips och smarta knep som hjälper dig att bli fri från skulder lite snabbare än du trodde var möjligt.
 

Strategier och vägval för att bli skuldfri

Det finns flera olika sätt som gör att du snabbar upp takten på att betala av dina skulder. En kombination av de alla är förstås det allra snabbaste sättet men om du inte vill eller kan vidta samtliga åtgärder på listan samtidigt, är det bättre att börja med någon eller några av punkterna, än att inte göra något alls.
 

 1. Se över dina lån och krediter och se om du kan ersätta dem med andra billigare alternativ. Att ansöka om ett samlingslån för att få billigare ränta, är ett populärt sätt att snabbt få ner låne- och kreditkostnader.
 2. Gå igenom din ekonomi och se hur mycket pengar du får över varje månad när alla dina fasta utgifter är betalda. Om du får ett litet överskott, använd det till att göra extra amorteringar. Börja med det lån eller den krediten som är dyrast i ränta. Att göra extra amorteringar är den huvudsakliga åtgärd du bör ägna dig åt. När du betalat av det dyraste lånet, går du vidare till nästa och så vidare.
 3. Minska dina utgifter för att få mer pengar över att göra extra amorteringar med. Att minska sina utgifter är en kraftigt underskattad metod för att få mer pengar över. Det är dessutom lätt att frestas till att göra andra roligare saker för de pengar man får över, snarare än att lägga med på extra amorteringar. Men målet att bli skuldfri snabbare kommer inte att lösa sig om du inte tar varje tillfälle i akt, att betala av mer pengar på dina skulder. Gör en smart plan för hur du ska få ordning på din privatekonomi.
 4. Att öka sina inkomster ger en trevlig boost i kassan och det kan även göra att du inte helt behöver försaka nöjen som du vill unna dig. Att få lägga en del av de extra inkomsterna på nöjen, ger en skön känsla av belöning. Var noga med att se till att en del av dina extra pengar fortfarande går till att betala av lånen i förtid. Här får du massor av bra tips för att skaffa pengar utan att ta lån. Inget fuffens, inga skumma system eller pyramidspel och inget spel om pengar.
 5. Kontakta dina fordringägare och be om att få sänkt ränta. Många blir förvånade över hur lätt det är att förhandla om räntan på sina befintliga lån. En smart idé är att först undersöka vilken ränta man kan få hos en annan långivare, för att sedan ta kontakt med sin bank och be dem sänka räntan till samma nivå. Genom att anlita en låneförmedlare, går det snabbt och enkelt att bilda sig en uppfattning om vilka erbjudanden man skulle få hos en annan bank än den man redan är kund hos.

Trist att lägga alla pengar på amorteringar

Visst kan det verka som ett trist alternativ att lägga alla överskjutande pengar varje månad på att betala av på gamla lån. Men belöningen är storslagen. Att bli skuldfri är en härlig känsla som kommer kännas värd mödan det innebär att avvara det där lilla extra.

Att lägga undan en slant varje månad till nöjen kan också vara ett alternativ, allt beror på hur snabbt du verkligen vill bli kvitt dina gamla lån och krediter. Tänk på känslan då du kommer att ha hela din lön till förfogande för nödvändiga utgifter kopplat till att leva och bo, utan massa tråkiga avbetalningar. Den dagen är något att se fram emot.

Många väljer att bli skuldfri snabbare genom att först samla ihop sina lån och krediter till ett enda större lån. Argumenten för att göra på detta sätt är främst att det är möjligt att få bättre ränta samt att det är lättare att hålla koll på ekonomin med färre lån.

Det optimala är förstås om du har billiga lån redan från början men de flesta som råkat samla på sig ett antal små lån och krediter har faktiskt kanska höga räntekostnader. Att sanera sina skulder genom ett skuldfinansieringslån är något de flesta åtminstone borde undersöka sina möjligheter att göra.
 

Läs hela inlägget »

Kanske har du hört talas om att det är svårt att få lån om du har fått en eller flera betalninganmärkningar. Det är delvis sant men hos vissa långivare är det fortfarande fullt möjligt att få enkla och snabba lån trots anmärkning.

Att betalningsanmärkningar skadar din kreditvärdighet, är det ingen tvekan om men lån går det att söka och få även om du har en eller flera betalningsanmärkningar i din kredithistorik. Svårare blir det om du har ett aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden. För att få lån med skuldsaldo hos Kronofogden, krävs en hel del men det finns lån även för dig!

Har du betalningsanmärkningar är det förhållandevis lätt att hitta lån att söka och det är din ekonomiska situation i sin helhet som kommer att avgöra om du blir godkänd för lån ändå eller inte. Ofta finns det begränsningar i antal anmärkningar och inte helt sällan, finns det också restriktioner kring hur färska de får vara. Lån utan UC för dig med betalningsanmärkning, finns det ett stort utbud av.

Det som många kanske inte känner till är att det finns många snabblån som använder UC men som ändå kan godkänna personer med betalningasnmärkningar. Att låna pengar med betalningsanmärkning i kredithistoriken är alltså ganska lättillgängligt.
 

Sant och falskt om betalningsanmärkning

Den som inte är så insatt i vad en betalningsanmärkning innebär, kan säkert ha hört skräckhistorier och rykten om hur det är att leva med betalningsanmärkningar.

Sant om betalningsanmärkning:

 • Det kan vara svårare att teckna ekonomiska avtal av olika slag. Ofta handlar det om avtal där du på något sätt får en kredit eller ska betala något på faktura. Även hyresavtal och abonnemang av olika slag kan vara svårare att få.
 • En betalningsanmärkning ligger kvar i din kredithistorik som en "prick" i flera år efter att du har betalat skulden som var upphov till anmärkningen.
 • En betalningasanmärkning utfärdas av kreditupplysningsföretagen och den behöver inte föregås av ett antal påminnelser på räkningen du inte har betalat.
 • En betalningasanmärkning kan göra det svårare för dig att få lån med billig ränta.
 • Du kan låna pengar trots betalningsanmärkningar.

Falskt om betalningsanmärkning:
 • Att de försvinner när du betalat skulden som var orsaken till att anmärkningen uppstod. (Det tar flera år innan en anmärkning försvinner ur registret).
 • Att det är Kronofogden som utfärdar betalningsanmärkningar. (Det är kreditupplysningsföretagen som utfärdar betalningsanmärkningar).
 • Att det är omöjligt att låna pengar med betalningsanmärkningar. (Det finns många lån för personer med en eller flera betalningsanmärkningar).
 • Att betalningsanmärkningar inte syns i kreditupplysningar hos andra företag än UC. (De syns oavsett vilket kreditupplysningsföretag som anlitas).

Dålig kreditvärdighet som följd

Kreditvärdighet beräknas utifrån ett antal faktorer och parametrar. Det handlar om inkomster, skulder och utgifter men också om hur du skött dina ekonomiska åtaganden historiskt sett.
Allt eftersom kreditmarknaden förändras och det visar sig att Svenska folket är allt mer skuldsatta, har många låneföretag förändrat sina beräkningsgrunder.

Det är tyvärr mer och mer vanligt att privatpersoner fått en betalningsanmärkning eller flera. Det behöver inte betyda att man inte tänkt och kan sköta sin ekonomi framåt i tiden. Detta är det främsta skälet till att många låneföretag numera ger lån även till personer med dålig kreditvärdighet på grund av anmärkningar.

Att låna pengar trots anmärkning är inte alltid så billigt men det är fullt möjligt och det finns faktisk även hyfsat billiga lån för personer med låg kreditvärdighet.
 

Ligg steget före och undvik anmärkning

Den som har möjlighet, ska absolut försöka undvika betalningsanmärkningar så långt det bara är möjligt. Många har väl varit i en situation då det är svårt att få pengarna att räcka till räkningarna någon månad och det är typiskt en sådan situation du ska lägga kraft på att undvika.

Det är bättre att låna pengar till räkningar en månad, än att få betalningsanmärkninga på grund av obetalda skulder. Nu kanske det är fullt förståeligt att det inte känns så roligt att skuldsätta sig och betala ränta för att kunna betala räkningarna men nöden har ju ingen lag brukar det heta.

Det kan kosta en slant att ta lånet men det är absolut värt det under förutsättning att det hjälper dig att undvika betalningsanmärkning. Sedan är det helt enkelt bara att bita ihop och betala av både lånet och övriga räkningar som kommer de nästkommande månaderna.
Att låna ansvarsfullt tillhör en av de förpliktelser som du åtar dig att agera utifrån. Detta innebär i korthet att du inte ska söka och ta lån om du redan på förhand vet att du kanske får svårt att betala tillbaka de lånade pengarna.

Här är det din egen bedömning som gäller när du gör din ansökan om lånet. Sedan kommer långivaren att göra en beräkning kring om det ser ut som att du kommer att kunna återbetala det eller inte. I dessa beräkningar ingår dina fasta kostnader som du har redan innan du tar det nya lånet så billig hyra och annat är förstås en fördel i sammanhanget. Var därför noga med att inte fylla i för höga belopp på dina beräknade utgifter. Det kan vara små marginaler i beräkningen så det är värt att lägga ner några minuter extra på att vara noggrann.

Här kan du leta efter passande lån för personer med låg kreditvärdighet.
 

Läs hela inlägget »

Har du redan skulder i form av lån utan säkerhet och andra sorters krediter? Kanske har du svårt att få lån just med anledning av detta, då din kreditvärdighet sänkts för att du redan är skuldsatt.
Du kan fortfarande ha möjligheten att få ett lån hos en bank som ger lån till skuldsatta personer.

Att vara skuldsatt betyder att din kreditscoring påverkas då den kalkylerade risken för att du inte ska kunna betala dina lån, anses öka i takt med högre skulder.
Många löser sin situation genom att ta ett samlingslån som dels används till att betala av gamla skulder och som samtidigt ger ett köputrymme för det de behövdel låna pengar till.
Ett enda större lån ser nämligen avsevärt mycket bättre ut i din kreditscoring, än många små lån och krediter. Genom att samla ihop lån och krediter får många dessutom mycket mer pengar över till annat än låneavbetalningar, varje månad.

Har du väldigt svårt att få lån ändå, kan en annan lösning vara att ansöka om lån som är särkilt avsedda för personer som har skulder sedan tidigare eller som rent utav har mycket dålig kreditvärdighet. Sådana lån är sällan de allra billigaste lånen men de kan ändå ge dig lånemöjligheter som du kanske inte får någon annanstans.
Att ansöka om lån med låg kreditvärdighet kan kännas tröstlöst och ge dåligt självförtroende och därför är det bra att redan från början rikta in sig på rätt kategori av lån.
Lån som är lätta att bli godkänd för trots många lån sedan tidigare finns det nämligen förhållandevis många av.
 

Vägen till bättre kreditvärdighet

En av lösningarna för att skaffa bättre kreditvärdighet är att lugna ner sig när det gäller att ansöka om lån och krediter som använder sig av UC kontroller.
Varje UC kontroll, sänker nämligen din kreditvärdighet i 12 månader framåt i tiden. Det är lätt att klicka in på många lån som man kanske inte ens blir godkänd för och så har man dragit på sig ännu en onödig UC kontroll.

Att söka lån utan UC kontroll, är ett smart drag för den som vill förbättra sin kreditvärdighet. Det är också enklare att bli godkänd för lån eftersom man inte granskar detaljerna i din lånehistorik på samma sätt. Att söka efter billiga lån utan UC är därför en lösning för många överskuldsatta personer som ändå är i behov av ytterligare ett lån.
 

Lån till överskuldsatta personer

Exakt vart gränsen för överskuldsättning går, varierar från person till person. Att du har mycket skulder med stora lånebelopp, behöver inte ens nödvändigtvis betyda att du anses som överskuldsatt.

Mycket beror på vilken typ av lån du har och hur mycket du betalar på dina lån varje månad i förhållande till din inkomst.

Att undvika en rejäl skuldfälla, är alltid viktigt och i det ingår att låna pengar på ett ansvarsfullt sätt. Att låna ansvarsfullt innebär att du inte ska låna mer pengar än du klarar av att betala tillbaka. Om du sedan betalar stora pengar i ränta varje månad, är det egentligen ingen som bryr sig om, förutom du själv. Så länge din kalkyl ser ut att hålla kommer du sannolikt att kunna ta fler och nya lån. Detta förutsatt att du inte har allt för många förfrågningar hos UC förstås.
 

Snabblån eller betalningsanmärkning?

Om du är i akut behov av nån sorts krislån trots att du redan har låg kreditscoring, är det alltid bättre att ta ett snabblån istället för att låta bli att betala räkningar, med eventuella betalningsanmärkningar som följd.

Betalningsanmärkningar ger dig en prick i registret och det kommer att göra det mycket svårare att få billiga lån under flera år framåt i tiden. Förvisso finns det gott om lån till personer med betalningsanmärkningar men de är inte de allra billigaste på marknaden. Det kan du känna dig helt säker på. Lån till personer med anmärkning, innebär ett större risktagande för låneföretaget och därför kommer de att vilja sätta räntan lite högre än andra lån.
 

Läs hela inlägget »

Fler än du tror har någon gång suttit i en sits där pengarna inte räckte till räkningarna en specifik månad. Låt dig inte drabbas av panik, det finns lösningar som gör att du kan slappna av och betala räkningarna i tid och därmed slippa obehagliga betalningspåminnelser.

Betalingspåminnelser kan göra vem som helst stressad och eftersom vi alla har en inbyggd drivkraft att göra rätt för oss, kan det vara mycket obehagligt att riskera att få en betalningspåminnelse.

En betalningspåminnelse kostar extra pengar i form av påminnelseavgift och om du inte betalar den kan du riskera att få en betalningsanmärkning, även om de allra flesta låter dig få ännu en påminnelse innan de skickar iväg ärendet vidare.

Genom att helt enkelt ta ett snabblån som hjälper dig att lösa din akuta situation, får du en ny chans att komma på banan igen. Om det däremot är ett ständigt återkommande problem för dig, att pengarna inte räcker till räkningarna, krävs lite fler åtgärder.
 

Bakomliggande skäl - ganska ointressant

Att behöva ett tillfälligt lån mellan lönerna, är inget ovanligt och de bakomliggande skälen till varför det blivit så är helt ointressant. Givet att detta inte är ett återkommande mönster, kan du slappna av och låna dig ur din jobbiga situation.

Den som vill kan förstås avstå från att låna i första skedet och istället försöka ringa runt till dem som skickat fakturorna i ett försök att skjuta fram betalningsdatumet. I de fallen krävs ofta en ömmande anledning till varför du inte kan betala din räkning. Om du inte väntar stora inkomster kan det också vara väldigt svårt att komma ur den här sitsen om du inte får ett större tillskott i kassan som gör att du kommer i bättre balans igen.

Ofta är det lättare att få ordning på ekonomin med hjälp av att låna pengar snabbt och enkelt istället för att hamna i samma situation varje månad. Men var noga med att se till att lånet verkligen löser din situation på sikt så att du inte måste ta ett nytt lån även nästkommande månad.
 

Skaffa mer pengar tillfälligt utan att låna

Ett lån medför i de allra flesta fall en kostnad för dig. Ett fåtal lån är helt kostnads- och räntefria men de är ovanligt att kunna låna pengar räntefritt. Några få långivare ger dig räntefria lån mer än en gång.

Det de flesta borde göra i första hand, är att se över om det går att komma i fas med hushållsekonomin genom att både sänka sina utgifter, samtidigt som de tillfälligt ökar sina inkomster. Att skaffa pengar utan att låna är en bedrift som kanske är enklare än du tror om du läser tips för att skaffa pengar utan att ta lån.
 

Är lånebehovet återkommande?

Om det inte är första gången inom loppet av ett år tillbaka, som du måste låna pengar för att komma ikapp med din ekonomi, kanske du behöver vidta lite mer kraftfulla åtgärder.
Undvik att hamna i en skuldfälla som kanske bara tar dig längre och längre ner i ett låneträsk som du inte vill vara i.
För många är lösningen på det här problemet att kraftigt sänka sina utgifter och kanske genom att samla ihop gamla lån och dyra krediter.

Har du lånat pengar eller ansökt om att låna pengar  många gånger på senare tid, kan du även ha drabbats av låg kreditvärdighet. Det kan inträffa om man får för många förfrågningar hos UC under en 12-månadersperiod.
Att ha låg kreditvärdighet kommer att göra att du får svårare att få ett vanligt banklån oavsett om du fullföljt ansökan genom att ta lånet du sökte eller om du slutligen ändå avstod. Har du låg kreditscoring, finns det en kategori av lån man kan få med låg kreditvärdighet.
 

Tips för framtiden

Så om du löser den här månadens ekonomiska åtaganden men är trött på att vända och vrida på kronorna varje månad, kanske du ska ta tag i saken på allvar och få ordning på privatekonomin.
Att dålig ekonomi skapar stress, är bevisat och livet blir ju ofta lite tristare om man aldrig känner att man har tillräckligt med pengar.

Att få ordning på sin ekonomi kan för övrigt vara lättare än man tror, särskilt om man följer de rekommenderade stegen för att ta tillbaka kontrollen över pengarna.

Underskatta inte heller möjligheten att låna pengar av familj och vänner. Många tycker att det är förenat med allt för mycket skamkänslor, att be sina nära och kära om hjälp med pengar. Om du vill låna pengar av familj och vänner så är det viktigt att du gör upp om att räntan måste vara obefintlig eller åtminstone billigare än om du tar ett banklån. Annars står du där med lån hos familj och vänner utan att det fanns någon vits med det mer än att du slapp ta ett banklån.

Om du har uttömt alla möjligheter till att låna pengar på bank så kanske du helt enkelt är tvungen att vända dig till familj och vänner men undersök gärna lånemöjligheter trots låg kreditscoring först.
 

Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar