Helgen innan lön eller inte, det finns alltid massor av människor som behöver ett snabbt tillskott i kassan av olika anledningar. Lös detta snabbt och enkelt för att slippa en tråkig tillvaro där du knappt har råd att köpa mat eller annat du bara måste ha NU.

Att pengarna är slut innan den nya lönen kommit är det många som varit med om en eller flera gånger i sitt liv. Kanske du drabbats av något oförutsett eller bara måste gå på den där festen som du egentligen inte har råd med förrän om några dagar. Du måste inte vänta in lönen om du inte vill. Det finns nämligen lån som du kan både söka och få utbetalda på helger och kvällar.

Att ta ett enkelt och snabbt lån på kvällar och helger är det egentligen inga konstigheter med. Du behöver bara vara lite uppmärksam på vilka lån man kan söka på andra tider än traditionella bankers öppettider. Är du riktigt smart kan du till och med låna pengar gratis utan ränta och avgifter. Bättre än så kan det knappast bli så länge du kan återbetala lånet i tid.
 

Unika lån på kvällar och helger, bara på nätet

Den som tidigare enbart har erfarenhet av att låna pengar på en vanlig bank, är säkert väl medveten om att det är lite av en utmaning om man behöver ett riktigt snabbt tillskott i kassan.

Det är mer eller mindre omöjligt att få ett lån på en vanlig bank samma dag som man inser behovet av det. I de flesta fall är det helt i sin ordning att kunna vänta lite. Kanske bokar du en tid hos en lånehandläggare på din vanliga bank och några dagar eller en vecka senare, sitter du öga mot öga med en banktjänsteman som ska fråga dig om vad du ska ha pengarna till och andra obehagliga privata frågor. Har du tur och din UC kontroll är i sin ordning, kan du gå därifrån med ett signerat låneavtal och pengarna kommer till ditt konto någon dag senare.

Så här behöver det inte alls vara! Genom att låna pengar på nätet, slipper du väntetid på att få träffa en handläggare på banken och dessutom behöver du bara svara på några enkla frågor om din ekonomi, via ett webbformulär. Svar på låneansökan får du direkt på skärmen och i många fall kan du ha pengarna på ditt konto bara några minuter efter godkänt lån! Du kan låna pengar på kvällar, helger eller nätter om du så önskar!

Du kan söka både stora och små lån på nätet, utan att ens behöva prata med någon på låneföretaget. Snabbt, smidigt och enkelt. Förutsättningen för snabb lånehantering är att du har möjlighet att signera lånet elektroniskt. Det kan ske antingen genom BankID eller genom att du helt enkelt loggar in via din internetbank för att intyga din identitet.

För extra snabba lånelösningar som inte ens påverkar din kreditvärdighet, kan du med fördel ansöka om att låna pengar utan UC med BankID.
 

Lika seriösa banker som de traditionella

Banker som du har kontakt med på nätet är minst lika seriösa som de traditionella storbankerna med fysiska lokaler runt om i landet. Alla seriösa låneföretag står under finansinspektionens tillsyn och följer samma regler för utlåning som en "vanlig bank".

När det handlar om att låna pengar online, behöver du bara fylla i ett antal uppgifter i ett formulär och sedan är du klar med din ansökan. Ofta ska du signera din ansökan elektroniskt och behöver inte signera något låneavtal efter det. Själva ansökan utgör då din signering.

Det som är unikt med att låna pengar på nätet, är att du kan ta lån utan kreditupplysning genom UC. Det är inte ett alternativ som finns att tillgå om du besöker ett bankkontor.
Många tycker att fördelarna med att kunna låna pengar snabbt utan UC kontroll, är så pass stora så de helt övergivit den gamla sortens banklån.

En annan fördel är att inte ens betalningsanmärkningar eller låg kreditvärdighet behöver vara ett hinder för att få lån online. Det är fullt förståeligt om det känns pinsamt att gå till ett bankkontor och be om ett lån för att sedan behöva uppge att man har betalningsanmärkningar. Det brukar dessutom innebära ett mer eller mindre automatiskt avslag om du går till någon av storbankerna.

Att gamla betalningsanmärkningar gör att du får stämpeln som icke kreditvärdig, är inte en särskilt rolig känsla och då kan det vara skönare att ansöka om olika lån trots anmärkning online. Om inte annat så slipper du åtminste sitta öga mot öga med en främmande människa för att berätta om dina anmärkningar och varför de uppstått. Den typen av frågor behöver du inte ens besvara när du vill söka lån trots anmärkning online.
 

Samma återbetalningsansvar

Återbetalningsansvaret skiljer sig inte mellan om du lånar pengar på en landbaserad bank eller om du tar ett lån på nätet. Du ska alltid låna pengar med stor ansvarsfullhet. Att låna ansvarsfullt innebär att du ska kunna betala tillbaka det lån du tar.

Kostnaderna för ett lån är i praktiken ränta och kanske även uppläggningsavgifter. Ränta och övriga avgifter kommer i förekommande fall att läggas på ditt lån, medan amorteringsdelen består av det faktiska återbetalningsbeloppet som minskar din skuld. Ränta är något som de allra flesta långivare vill ha i ersättning för att du får låna pengar av dem. Det är låneföretagens grundläggande affärsidé och ganska lätt att förstå. Detta till trots, finns det faktiskt räntefria lån där det inte kostar dig ett öre mer än att du givetvis behöver betala tillbaka själva lånebeloppet.

Ränta på lån kan du göra avdrag för i din deklaration så egentligen kan du räkna ner räntan litegrann i förhållande till det du från början ska betala. Detta är dock något som du gör avdrag för i efterskott såvida du inte begär jämkning av din skatt redan på förhand. Att begära jämkning är inget man kan göra för kortfristiga lån, utan är snarare något som ofta är mer aktuellt för stora lån tagna på många års sikt.
 

Samlingslån behöver väljas med omsorg

Är du ute efter att göra en sanering av din ekonomi, kanske inte helglån och kvällslån är den rätta kategorin av lån för dig. Många privatpersoner ser över och samlar ihop lån och krediter med jämna mellanrum. Allt i syfte att sänka sina räntekostnader och kanske också det totala månadbeloppet att betala på sina lån.

Du kan så klart ansöka även om större lån på kvällar och helger och få svar på ansökan direkt på skärmen men du får räkna med att utbetalningen sker först när det är vardag igen. Detta kan i praktiken innebära att du ändå inom det närmsta dygnet kan få stora lånebelopp utbetalda på ditt konto, vilket är snabbt nog.

Behöver du samla dyra lån, är det förmodligen ett bra och billigt lån för skuldfinansiering du behöver. Om detta finns en hel del läsning som säkert är till nytta för dig om du vill få bättre ekonomi varje månad framöver.
 

Läs hela inlägget »

Svenska folket lånar pengar i allt större utsträckning. Det är till och med så att våra politiska makthavare reagerar med målsättningar att få ner Svenska hushålls skuldbördor.

Frågan är dock huruvida det är ett samhällsproblem eller om det är en enskild ensak för var och en. Att låna pengar behöver inte vara riskfyllt så länge det sker med full medvetenhet om vad ett banklån för med sig, både i form av kostnader och kreditvärdighet.
 

Snabba lån kan har fördelar och nackdelar

Under många år, har vi i Sverige kunnat låna pengar online. Hanteringen av låneansökningar går snabbare och snabbare, vilket många långivare använder som en konkurrensfördel i förhållande till banker som inte är lika aktiva när det handlar om att marknadsföra sina onlinelånetjänster.

Att kunna låna pengar snabbt online är definitivt en fördel för oss som konsumenter då det handlar om valfrihet och snabb hantering. För den som faktiskt är i behov av att låna pengar snabbt, innebär en ansökan online vanligtvis en mycket kortare handläggningstid än att besöka en bank för att låna pengar.

Även om själva ansökan är likvärdig om du besöker en bank för att söka lån, är det tidsbokning och tajming för att kunna gå på ett fysiskt besök som gör att processen kan dra ut på tiden. Det är inte ens säkert att du får en tid hos en lånehandläggare på banken, inom de närmsta dagarna. Om du ansöker om lån online däremot, behövs inget besök och möte med en banktjänsteman. Detta gör att processen kortas ner och i många fall kan du har dina lånade pengar på kontot samma dag som du ansöker eller senast inom ett par bankdagar.

Nackdelen med snabba lån online kan möjligen vara att den som tenderar att göra felköp i stundens ingivelse, kan låna pengar snabbt och sedan göra affärer som de kanske inte kan ångra i efterhand. Ett onlinelån däremot kan mycket väl ångras genom att du helt enkelt återbetalar lånesumman och ränta för de dagar du haft pengarna. Har du däremot redan hunnit konsumera dem, kan det vara en nackdel om hela företeelsen och det du köpt är något du i efterhand ångrar.

När det gäller det mesta i övrigt i samhället idag, är det en fördel om vi som konsumenter får snabb service och kan uträtta det vi vill på nätet. Varför skulle banklån vara ett undantag? Många skulle säkert säga att det är en nackdel men med en tro på att människor själva kan avgöra vad som är bäst för dem, borde inte heller snabba lån online vara ett undantag. Visst vill vi kunna fortsätta låna pengar snabbt och säkert om det passar oss bäst att göra det i lugn och ro framför datorn, när som helst på dygnet.
 

Vissa lån kan vara en nackdel att det går snabbt

Om man bortser från helt vanliga privatlån utan säkerhet med rimliga villkor och hyfsat låga räntor så kan det finnas personer som är i riskzonen för ekonomiska problem när det kommer till snabblånen. Nu avser vi de dyra snabblån som man kan få på bara några minuter och som kanske går till lyxkonsumtion som man egentligen inte har råd med.

Personer som har den här problematiken, kan förmodligen inte skyddas av att det inte ska gå att låna pengar snabbt online. De har troligtvis andra problem som behöver omhändertas och sannolikt finns det ingen koppling till själva lånet, utan till andra beteenden. Många har sett program på TV såsom lyxfällan och liknande.
Visst kan man fundera på hur människor lyckas hamna i sådana situationer men om man ska försöka att inte döma på osäkra grunder, finns säkert en problematik som ligger bakom själva beteendet att låna mer pengar än man har råd att betala tillbaka.

Att hamna i en skuldfälla är verkligen inte roligt. Detta i princip helt oberoende på vad man har för inkomst. Den som har god inkomst kan förmodligen ta stora lån och därmed finns risken att hamna i en skuldfälla oavsett inkomst.
Ibland kan man höra om människor som finansierar olika typer av missbruk med lånade pengar men det är ett ansvar som är orimligt att lägga på bankerna och låneinsituten, då det är ett individuellt ansvar som ligger på varje person.
 

Vad kan man göra om man fått problem

Om man fått problem på grund av att man lånat för mycket pengar snabbt, är det dags att dra i handbromsen. De flesta som ännu inte fått betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten, kan mycket väl reda upp sin ekonomi på egen hand.
Genom att själva sanera sin ekonomi på onödiga och dyra lån och krediter, kan de flesta komma på fötter igen.

Det viktigaste är själva insikten om att man är på väg att hamna i en ond cirkel av lån och sedan också viljan, motivationen och förmågan att förstå att det är dags att ta sig ur skuldfällan.

Den som inte på egen hand kan förmå sig att sätta igång med att få ordning på ekonomin, kan ofta vända sig till en ekonomisk rådgivare i sin hemkommun. Det är inte alla som har en lättillgänglig sådan rådgivare men de flesta större kommuner tillhandahåller detta till sina kommuninvånare.

Det finns många saker man själv kan göra för att vända en nedåtgående spiral i fråga om hushållsekonomi. Att göra en budget kan vara en av de snabba och lätta åtgärder man själv kan ta till.

Viktigast av allt är själva insikten om att något måste göras. Det är väldigt vanligt att man tar lån för att betala andra lån med. När man gör det är det i syfte att få ner sina lånekostnader. Det kan man göra både genom att söka nya lån som har lägre ränta än de lån och krediter man redan har men också genom att förlänga själva amorteringstiden så att summan man betalar varje månad blir lägre.

Många tror att det är bäst att betala av lånen så snabbt som möjligt och att göra det till varje pris. Det är dock en metod som kan vara ganska dåligt överensstämmande med verkligheten om man börjar tappa greppet om sin ekonomi och upplever en ständig brist på pengar i hushållskassan.

Tänk efter om det är en framkomlig väg att månad efter månad kanske betala på många dyra lån och ändå minska den totala skuldbördan i ganska långsam takt.

Ett alternativ som många väljer är att ta ett lån för skuldfinansiering, vilket ofta är en framkomlig väg till en bättre ekonomi på ett mer hållbart sätt.
 

Sammanfattningsvis kan man säga att det kan finnas risker med snabba lån online. Riskerna begränsas dock till personer som redan tappat kontrollen över sin ekonomi och som inte heller har förmågan att själva se sina ekonomiska bekymmer.

För de allra flesta, är snabba lån online en fördel och genom en egenmakt att själva bestämma när, hur, av vem och hur snabbt vi vill få låneprocessen avklarad.
Det måste ändå vara var och ens ansvar att låna pengar ansvarsfullt utan att bli överskuldsatt.
 

Läs hela inlägget »
Pank i januari Pank i januari
Januari är en månad så många lider brist på pengar att röra sig med. För många hänger den ansträngda privatekonomin med ända in till lönen i februari, vilket resulterar i ett par trista och fattiga månader som start på året.

Att vilja ha mer pengar att röra sig med i början av det nya året är kanske inget du är ensam om. Du vill slippa starta året med att vända på varenda krona och kanske till och med oroa dig för pengar och hur de ska räcka till nästa lön. Att ansöka om ett snabbt och enkelt lån online, är det enkla sättet att skaffa pengar fort på men det finns alternativa lösningar.

Att skaffa pengar utan att ta ett lån, är ett alternativ som alla bör titta på i första hand, innan de ansöker om ett lån online. Det är nämligen snabbt gjort att ta ett lån och om du gör det i onödan, är det att kasta räntepengar i sjön.
 

Lönen i januari kommer inte att räcka

Som många redan bittert fått erfara, är januari ofta den fattigaste månaden på året. Har man inte en bra lön och goda inkomster, är det vanligt att det även ger avtryck på ekonomin både i februari och kanske till och med under mars.
En riktigt tråkig start på året kan många tycka men det finns saker du kan göra för att förbättra din ekonomi på ett lite mer hållbart sätt. På det sättet slipper du kanske hamna i den här trista sitsen igen.

Att få ordning och reda på sina privatekonomiska åtaganden kan vara befriande på många sätt och om du bestämt dig för att själv göra en sanering av din ekonomi, är läget kanske här nu?
 

Utnyttja "begagnat-trenden"

En trend som verkar hålla i sig, är "begagnat-trenden" som råder i flera delar av Europa. I Sverige blev till och med årets julklapp, begagnade plagg. Bakom den här trenden ligger förmodligen många olika saker men den största enskilda drivkraften är förmodligen ett ökat miljötänkande.

Oavsett vilket, kan du utnyttja den här trenden för att skaffa snabba pengar helt utan kostnad. Genom att göra en ordentlig garderobsrensning och förrådsrensning, kan många sälja begagnade kläder och prylar för flera tusenlappar. Billigast är att "annonsera" genom inlägg på olika facebooksidor som är gratis att vara med i.

Här kan du få massor av tips på hur du kan skaffa pengar snabbt och utan kostnad.
 

Minska utgifter och/eller öka inkomster?

Att minska sina utgifter är den snabbaste vägen till att få mer pengar över. För väldigt många, räcker det att dra ner på diverse utgifter för att få en mycket bättre ekonomi.
Kombinationen att samtidigt öka sina inkomstkällor, gör det roligare och ökar motivationen men det kan för många vara svårt att veta hur man ska göra för att få mer inkomster.

Många tror att lösningen på ekonomiska problem enbart handlar om att öka inkomster men i kombination med sänkta utgifter, blir det du bestämmer dig för att göra, mer effektfullt.

Den som vill få ännu snabbare effekt på sina åtgärder, kan göra allt det här samtidigt som man själv ser över sina gamla lån och krediter för att maxa effekten av de andra åtgärderna. Genom att sänka lånekostnader kan man få en ännu snabbare övergång från dålig ekonomi till att få bra ekonomi.
Att samla ihop lån och krediter är ett bra sätt att starta på, vilket ökar motivationen till allt annat man också tänkt göra.

 

Läs hela inlägget »

Har du tagit ett eller flera smslån som du ångrar så här i efterhand? Det kan hända vem som helst. Så här gör du för att ångra ett smslån som du tagit de senaste månaderna.

Att i en dålig ekonomisk situation, söka ett snabblån i form av de gamla traditionella smslånen, är det många som gör.
Den som betalar av lånet snabbt, har inget att bekymra sig över då det är själva vitsen med just smslån. Om du däremot tog lånet och sedan ångrar dig efter någon månad, finns det lösningar.
 

Förtidsinlösa smslån och mindre snabblån

Du har all rätt i världen att förtidsinlösa ditt smslån eller snabblån. Vad lånet kommer att kosta dig i ränta är dock lite olika, beroende på vilka lånevillkor du signerat.

Det enda som är säkert är att du inte ska betala ränta för den period du inte har pengarna längre så det är alltid lönsamt att förtidsinlösa dyra lån om du har möjligheten. Frihetskänslan när lånet är återbetalt är väl värt mödan att försöka förtidsinlösa dyra lån.
 

Skaffa pengar för att lösa lån i förtid

Den som är lite påhittig, kan säkert föreställa sig flera olika sätt att skaffa pengar snabbt på, utan att ta nya lån.
Ofta handlar det om en kombination av att öka inkomsterna och minska utgifterna under en period. Det allra lättaste är förstås att minska utgifterna, då den makten ligger helt och hållet i dina egna händer.

Att leva snålt och skaffa extra pengar för att förtidinlösa smslån, kan tyckas vara lite jobbigt men de flesta tycker att det är väl värt det efteråt.
 

Gyllene tillfälle att sälja grejor du inte vill ha

Just nu är det ett gyllene tillfälle att sälja grejor du har men inte behöver. Det är mycket populärt att tänka miljövänligt genom att sälja och köpa begagnade saker och kläder så det har aldrig varit lättare att göra affärer med gamla saker.

Även oanvända saker och kläder kan lätt säljas på olika forum på nätet. Genom att hitta en passande facebookgrupp som vänder sig till personer som bor i samma stad som du själv, kommer hela affären oftast bli helt utan omkostnader. Dessutom får du oftast pengarna snabbt direkt när du hittat en köpare.

Kanske har du fått något i julklapp som du faktiskt inte tänkt behålla? Var inte orolig för vad folk som köper dina grejor ska tänka, det struntar de oftast helt och hållet i.

Läs mer om smarta tips för att skaffa pengar snabbt.
 

Ta ett billigare lån för att lösa ett dyrt

Att ta ett nytt och billigare lån för att förtidslösa ett gammalt dyrt lån, är mycket vanligt.
Kanske tog du ett dyrt lån i rena stressen över att snabbt låna pengar. Då kanske du inte övervägde alla olika lånealternativ som fanns.

Tog du ett lån lite förhastat så kan det finnas många bättre och billigare lånelösningar om du letar efter samlingslån med billig ränta.
De allra billigaste samlingslånen har individuell ränta och många använder UC kontroll men vill du undvika UC av nån anledning, finns det faktiskt billiga lån utan UC också.
 

Läs hela inlägget »

Känner du att du vill starta det nya året med en bättre ekonomi och mer pengar över till annat? Med en enkel plan för att lösa dina nuvarande skulder genom ett annat bättre lån, kan de flesta få mycket bättre ekonomi än tidigare.

Du får mer pengar över till annat och slipper oroa dig för att pengarna inte ska räcka till varje månad.

 

Skuldfinansieringslån hjälper många

Skuldfinansieringslån är till för helt vanliga privatpesoner som av en eller annan anledning råkat dra på sig för många eller för dyra lån och krediter. Genom att göra sig av med dyra lån kan många spara flera tusenlappar i månaden!

Kanske har du hört talas om att man inte bör låna pengar till lån? Det som avses då är vanligtvis att låna pengar till månatliga löpande utgifter. Det vill säga dina månadsavbetalningar på andra lån. Att söka skuldfinansieringslån är något helt annat.

Det handlar om att du själv tar ansvar för att låna dig ur en besvärlig situation innan du får ekonomiska problem eller när du anar att du skulle kunna få problem. 
Däremot är det är inte bara personer som står inför risken att få dålig ekonomi som söker lån för skuldfinansiering. Även andra personer söker den här typen av lån. Det är nämligen ett smart och effektivt sätt att sänka sina lånekostnader på, vilket alla borde se över möjligheten att göra med jämna mellanrum.

Det finns knappast någon som vill kasta pengar i sjön genom att betala mer än de behöver för sina lån och krediter, eller hur?!? Vill du helt enkelt få mer pengar utan att behöva skaffa mer inkomster och jobba mer, så är detta det enkla och kostnadsfria sättet.
 

Några få förberedelser att göra

Du behöver ingen privat bankman för att lösa dina lån och krediter på ett klokt och välplanerat sätt. Det enda du behöver ha någorlunda koll på, är hur mycket du betalar i dagsläget för lån och krediter.

Att söka ett lån för att samla ihop gamla skulder kan egentligen ha tre användningsområden:

  • Att sänka räntan på lånen
  • Att sänka det totala beloppet du betalar för dina nuvarande lån och krediter varje månad
  • Båda av ovanstående

Den första punkten att enbart få bättre (lägre) ränta på dina lån och krediter är en av de minst komplicerade målsättningarna. Du letar helt enkelt fram dina låneavier och tittar vad du har för ränta på dina lån och krediter och söker ett billigare lån.

Den andra punkten är det absolut enklaste eftersom du inte behöver räkna ihop dina sammanlagda räntekostnader för olika lån och krediter. Du kanske inte bryr dig så mycket om räntan i nuläget utan är i första hand ute efter att betala en mindre summa per månad, än du gör nu. Det enda du behöver göra är att räkna ihop summan av dina totala skulder och summan av dina avbetalningar inklusive ränta varje månad. Sedan söker du ett större och billigare lån.

Det är först om du har kraven att både sänka räntekostnaderna och dina totala månadskostnader i sin helhet som du behöver räkna lite mer utförligt på hur du på smartast möjliga sätt får ner dina kostnader. Läs mer om dina möjligheter till skuldfinansiering utan säkerhet för privatpersoner innan du väljer vilken bank du ska vända dig till.
 

Skilj på ränta och amortering när du räknar

Många känner sig lite förvirrade när det handlar om att räkna på vad som är avbetalning av själva skulden och vad som är ränta.
Avbetalningen på skulden kallas för amortering och kan vara upplagd på lite olika sätt. Hur just ditt lån eller kredit är upplagt, behöver du leta fram ditt låneavtal för att kolla. Läs mer om olika amorteringsplaner om du känner dig osäker.

Amortering är alltså det du betalar av på din skuld varje inbetalningstillfälle, medan räntan är priset du får betala för att ha de lånade pengarna. Det är framför allt räntan som ofta utgör den onödiga kostnaden eftersom det är en form av avgift som inte minskar din skuldbörda. Att få en lägre ränta på befintliga lån är verkligen lönsamt eftersom det antingen ger dig mer pengar att amortera för eller ger dig mer pengar över i hushållskassan.
Räntan är ofta dyrare än många tror och det lönar sig alltid att sänka sina räntekostnader.
 

Sitter du fast i skuldfällan redan?

Om du vet att du redan är fast i en ond cirkel av lån och krediter, har du förmodligen redan hamnat i en skuldfälla.
Det viktiga i det läget är att återta kontrollen över situationen för att sedan på ett metodiskt sätt betala av skulderna utan att hamna i ekonomiska problem som får allvarliga konsekvenser.
Så länge du inte har skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten, går det ofta att lösa den uppkomna situationen.

Kanske är det så allvarligt att du både måste planera för att skaffa mer pengar samtidigt som du sänker dina lånekostnader. Det viktigaste är att du har bestämt dig för att göra något åt situationen innan den spårar ut helt.
 

Svårigheter att bli godkänd för nya lån

Det är inte helt ovanligt att personer som redan är skuldsatta, får erfara att det inte är det lättaste att bli godkänd för nya lån. Det beror på att kreditvärdigheten tar skada av många lån och överskuldsättning. Många kreditupplysningar hos UC är också en faktor som kan vara avgörande hos vissa banker.

Det du måste göra om du vet att du har svårt att få lån, är att välja låneansökan med omsorg då du behöver uppfylla kraven hos respektive bank så att du inte skickar iväg en låneansökan helt slentrianmässigt och drar på dig onödiga UC kontroller för lån du ändå inte kommer att få.

Att välja lån för att finansiera sina gamla skulder, ses ofta som positivt i den bemärkelsen att du signalerar att du har för avsikt att ta tag i situationen. En av de banker som kan överraska dig i positiv bemärkelse är BankNorwegian. De är förhållandevis toleranta när det handlar om att ge lån till skuldsatta.

Lycka till med din egen personliga skuldsanering!
 

Läs hela inlägget »

Är du i akut behov av pengar men redan skuldsatt? Du kanske vill slippa leva på vatten och bröd i januari men ändå ha en skön och avkopplande jul då du kan unna dig själv och din familj det lilla extra.

Det finns snabba lösningar och lån för skuldsatta personer men var alltid väl medveten om att lån ska betalas tillbaka förr eller senare. Därför är det viktigt att du väljer ett lån som har återbetalningsvillkor som passar din plånbok!

Att låna pengar "mellan lönerna" är kanske allra mest vanligt när det är någon form av långledighet på gång. Till semester, julhelg, nyårshelg och midsommar är det många som behöver hjälpa sig själva lite med ett snabbt och enkelt lån.

Vet du på ett ungefär vad det är du söker efter kan du direkt kasta dig på listorna med snabba enkla lån utan särkilda krav på säkerhet. Mest lämpligt är det att söka bland lån som inte använder UC kontroll, i synnerhet om det bara handlar om ett kortare lån.
 

Lån på helger och kvällar

Lån med utbetalning även på kvällar och helger, är särkilt efterfrågade dagarna kring stora helger då det kanske är bråttom att skaffa pengar. Kanske hela din planering kan räddas genom att slippa vänta in lönen som kommer i allra sista stund före helgen.

Vill du inte bara hitta en kortsiktig lösning, utan tänker att det är lika bra att få ordning och reda på hushållsekonomin en gång för alla, är det förmodligen någon form av samlingslån du bör söka efter.

Akuta lån behöver inte vara dyra lån, det finns stora lån som kanske också är tillräckligt snabba med sina utbetalningar. Genom att göra ett bra och övertänkt val av vilket lån som passar dig bäst, kanske du löser det genom att först söka ett snabblån för akut behov och sedan väljer att i lugn och ro fundera över vilka långsiktiga lösningar du kan skapa.
 

Flexibel kredit kan vara en bra lösning

Det blir allt mer förekommande med flexibla krediter som ett alternativ till ett vanligt traditionellt banklån. En flexibel kredit bär med sig fördelar i jämförelse med snabblån av andra typer.

Det som utmärker en kredit online är att du sparar pengar på räntekostnaderna eftersom du bara betalar ränta exakt för det belopp du tagit ut från krediten. Ett lån utbetalas ju som regel i sin helhet och räntan betalas för hela lånet med en gång.

Det kan bli stora skillnader i dina räntekostnader om du istället väljer att ta en kontokredit online av något slag.
 

Svårt att få lån som skuldsatt

Den som är skuldsatt sedan tidigare kan många gånger uppleva att det är svårt att få billiga lån. Ofta erbjuds du kanske högre individuell ränta än du anser är rimligt.
Förklaringen till detta ligger i att personer med hög kreditvärdighet får bättre räntevillkor, medan personer med lägre kreditscoring får lite dyrare ränta.

Om detta förfarande kan man tycka vad man vill, det är ändå bankerna som bestämmer själva till vem de vill låna ut pengar. Det är ju inte direkt en rättighet att få låna pengar. Dina möjligheter att låna pengar som skuldsatt finns dock, så länge du inte har skuldsaldo hos Kronofogden.

Ett bra val som många missar är exempelvis BankNorwegian privatlån utan säkerhet. De tenderar faktiskt att vara mer generösa i sina kreditbedömningar än många andra. Särskilt om du har ordnad ekonomi i övrigt och en hyfsad månadslön. Läs mer om lån till skuldsatta hos BankNorwegian.
 

Pengar till överskuldsatta

Är du överskuldsatt och ser ut att ha mycket dåliga förutsättningar för att betala tillbaka dina lån, kommer det förstås att bli svårt att få lån. Även de dyraste och mest ofördelaktiga lånen kan bli svåra att bli godkänd för.

Innan du ger dig in i en desperat jakt på smslån och dylikt, kanske du kan ha nytta av att läsa lite mer om hur man kan skaffa mer pengar utan att ta lån.

Det finns både snabba pengar att hämta utan att ta lån men också mer långsiktiga strategier för att få ordning på ekonomin.

Att hamna i en ond cirkel av lån är inget man vill göra. En nedåtgående spiral som är svår att ta sig ur, kan sluta mycket illa om du inte ser upp. Överskuldsatthet ökar i Sverige och du är inte ensam om du misstänker att du är en av dem som trillat i skuldfällan.
Det är fullt möjligt att med hårt arbete och disciplin, ta sig ur skuldfällan men det kommer inte att vara helt smärtfritt.

Tror du att du hamnat i skuldfällan redan, ska du absolut försöka undvika att ta fler lån. Det enda rätta är att sluta låna pengar och istället försöka göra upp med dina fordringsägare om hur du ska bli av med dina befintliga skulder. Ett alternativ som är väldigt tilltalande för många är exempelvis att först försöka samla sina lån och krediter genom skuldfinansieringslån. Och först om det inte går, ta kontakt med var och en av sina fordringsägare för att försöka förhandla om villkoren på de befintliga lånen.

 

Läs hela inlägget »

Ser du redan nu att din ekonomi kommer att begränsa dina möjligheter att fira jul och nyår på det sätt du själv vill?
Tillhör du en av alla dem som får lön på fredag och vill göra din julhandel redan nu? Låna pengar av dig själv genom ett snabblån som du betalar tillbaka så snart du kan under nästa år.

Att vara ute i sista stunden med att handla julklappar och julmat vet alla hur det kan vara. Extrem trängsel och långa köer till kassorna i alla typer av butiker. Genom att ta ett snabblån nu för att sedan betala tillbaka det när det passar dig, kan du tidigarelägga din julhandel och börja handla innan alla andra också gör det när lönen kommer på fredag.
 

Korttidslån innan lönen kommer

Låna pengar till julklappar innan lönen hunnit komma Låna pengar till julklappar innan lönen hunnit komma
Att ta ett korttidslån i väntan på att lönen ska komma, kommer att ge dig friheten att handla innan den värsta rusningen sätter igång på fredag.

Det är nämligen väldigt många som får sin lön fredagen den 21 dec och givetvis kommer affärerna att bli fulla av människor som ska ut och handla i sista stund. Om du istället tar ett snabblån utan krav på säkerhet och utan UC kontroll, kommer du själv kunna bestämma när du ska handla.
 

Lån med betalningsfria månader

Om du vill passa på att ordna till din privatekonomi samtidigt som du skapar dina egna förutsättningar inför julen 2018, kanske du ska välja ett mer långsiktigt alternativ.

Att ta ett större lån för att rensa upp bland gamla krediter och mindre lån, är ofta otroligt lönsamt. Många vill hitta lån som har betalningsfria månader och det vanligaste sättet att hitta dem är att söka bland större lån.

Bäst i klassen "många betalningsfria månader" är Bynk. Hos dem kan du få så många som fyra betalningsfria månader per år, vilket knappast går att hitta hos någon annan långivare. Visst finns det andra lån som har betalningsfria månader men än så länge har vi inte hittat någon bank som ger stora lån med många betalningsfria månader på det sätt som Bynk ger.
 

Räntefria avbetalningar i butik

Att ta ett snabbt och enkelt lån istället för att köpa julklappar på avbetalning direkt i butik är oftast både smartare och billigare. Även om många butikskedjor lockar med "räntefria avbetalningar" så är det tyvärr ofta inte hela sanningen.

Visst kan det vara avbetalningar utan "ränta" men istället tillkommer ofta uppläggningsavgifter och/eller fakturaavgifter så när man väl räknar på det, är det långt ifrån "kostnadsfritt" att göra köpen på avbetalning. Läs mer om dyra avbetalningar vid butiksköp.
 

Svårt att få lån?

Har du redan prövat att söka lån och fått avslag på din låneansökan? Kanske misstänker du att det är för att du har för många lån sedan tidigare eller för att du har många UC förfrågningar den senaste 12-månadersperioden.

Det kan förstås finnas tusen anledningar till varför du fått avslag på lån du sökt men ofta finns det en lösning. I alla fall så länge du inte har skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten.

Eftersom det faktiskt finns lån man kan få med betalningsanmärkning, är det många som blir positivt överraskade när de inser att möjligheten till lån ändå finns.
 

Låna till julklappar - rätt eller fel?

Som du kanske redan uppmärksammat är årets trend att köpa begagnade saker till julklapp. Svenska folket har gjort det till en innegrej att köpa second-hand prylar i julklapp.
Detta är positivt då det är billigare och kostar mindre pengar, samtidigt som det bidrar till en bättre miljö.

Oavsett nytt eller begagnat kostar det ändå pengar att köpa julklappar. Det är ju inte gratis bara för att det är begagnat men billigare blir det ändå!

Om det är rätt eller fel att låna pengar till julklappar, måste du själv avgöra. Många kan säkert tänka att det är fel medan andra tycker att det är helt rimligt att dryga ut kassan lite innan jul. Lånet ska ju förstås betalas tillbaka förr eller senare men eftersom lönen kommer så sent, är det inte säkert att det är något konstigt med att ta ett lån.

De billigaste lånen är hos de större bankerna men om du inte vill belasta din kreditscorin med en UC kontroll bara för att du behöver mer pengar till julen, så är mindre lån det smartaste valet.

Det finns gott om snabblån som är både bra och prisvärda.

Lycka till med julhandeln!
 

Läs hela inlägget »

Börjar du redan inse att du inte kommer att kunna unna dig det du vill i jul? Vill du slippa en ekonomisk katastrof i januari 2019?
Då kanske det är läge att vara väl förberedd och planera din ekonomi redan nu, för att behålla kontrollen över din hushållsekonomi när jul- och nyårshelgen 2018 väl är över.

Många faktorer spelar roll när du ska planera din ekonomi för större helger där du kanske liksom många andra, vill ha lite större rörelsefrihet gällande ekonomi och pengar.

Väldigt många personer vill så klart kunna unna sig en trevlig långhelg oavsett om du firar jul och nyår eller inte. Du kommer kanske att ha ett antal lediga dagar som du vill göra något trevligt utav.

Lösningen kan se olika ut för olika personer men om du inte kan ordna extra pengar på annat sätt än att ta ett lån, kan ett lån hjälpa dig att på ett planerat och kontrollerat sätt faktiskt få bättre ekonomi på lite sikt.

Att låna pengar snabbt utan krav på säkerhet, är väldigt enkelt när du gör din ansökan online. De bästa och billigaste stora lånen hittar du ofta online och det är väldigt vanligt att du får svar bara inom några minuter.

Testa stora lån för skulfinansiering eller leta bland alla lån, allt beroende på dina individuella behov och önskemål.
 

Vilka är dina specifika krav?

Det är inte bara långivarna som ska ställa krav, du har själv möjlighet att välja eller välja bort lån som inte passar dina egna krav och önskemål. Fördelen med att ta lån online är att du enkelt kan jämföra de olika lånen för att sedan välja att söka det lån som matchar dina egna krav.

Exempelvis kanske du är helt emot att långivaren använder sig av UC kontroll, då kan du leta efter många olika sorters lån som inte tar UC.

Är låg ränta och flexibel återbetalningstid dina viktigaste personliga krav på ett bra lån, kanske du ska ta dig tiden att jämföra alla lån man kan söka online utan krångel. Handläggningstiden för lån du tar online är oftast mycket kortare än om du besöker din vanliga bank.

Vill du slippa betala på ditt lån 12 månader per år, är det lån som erbjuder många betalningsfria månader som du söker efter.
 

Att tänka på i övrigt - tips

Vissa lån har individuell ränta, vilket i praktiken betyder att ju bättre kreditvärdighet du har, desto billigare lån kommer du att kunna få. Det behöver förstås inte betyda att du inte kan få bra och billiga lån ändå men det kan vara det som avgör skillnaden mellan olika personers erbjudna ränta.

Har du låg kreditvärdighet är det alltid en fördel att ha en medsökande till lånet. På så sätt räknas er sammanlagda kreditvärdighet upp och ni får ett bättre erbjudande.

Alla vill förstås ha både så billigt lån som möjlig och att lånet uppfyller övriga krav. I vissa situationer kan det dock vara svårt att bli godkänd för de allra billigaste lånealternativen. Ett sådant exempel är om du har låg kreditvärdighet på grund av att du har en eller flera betalningsanmärkningar. Lån till personer med betalningsanmärkning finns det gott om men priserna varierar mycket.
 

Att samla ihop lån - ett smart drag

Att samla ihop sina tidigare lån och krediter är inte bara smart, det ger även en mycket bättre ordning och reda i din privatekonomi.
Ju färre lån och krediter du har, desto lättare att hålla reda på dem!

Att samla lån brukar ofta kallas för skuldfinansiering och det är verkligen inga konstigheter med det. Var och varannan person som har lån och skulder, gör det med jämna mellanrum. Att sänka sina lånekostnader är ofta ganska lätt!

Den som inte har allt för många förfrågningar hos UC, kan utan problem spara en hel del pengar på att omförhandla lånen genom att helt enkelt samla alla lån på ett ställe. Att läsa mer om vad denn skuldfinansieringstaktik går ut på kan vara extremt lönsamt.
 

Läs hela inlägget »
Fastnat i skuldfällan Fastnat i skuldfällan

Allt fler svenska hushåll fastnar i skuldfällan. Visst kan man ha åsikter om eget ansvar i den här frågan men man kan också ställa sig frågan om det är rimligt att kunna ta hur mycket blancolån som helst som privatperson.

Det verkar nämligen som att många privatpersoner kan låna pengar så lätt att de inte själva hinner stanna upp och reflektera över om det är rätt eller fel situation att låna pengar i.

Det finns ett sätt att klara sig ur skuldfällan, så länge du inte har betalningsanmärkningar så kan det finnas bra lösningar på nätet för att låna pengar till lån och på så sätt ta sig ur en riskabel situation.
 

Inga fler lån tack!

Kanske känner du dig uppgiven när du läser att lån kan vara lösningen om du är hårt skuldsatt. Den första tanken är säkert - nej, inga fler lån för mig tack!

Men innan du helt utesluter den lösningen bör du ta dig en funderare på vad din alternativa lösning är. Såvida du inte vinner på lotto eller får tillgång till ett stort arv framöver så kanske det inte är ett så dumt alternativ att ta ett lån för skuldsatta ändå.
 

Lägre ränta och ändrad amorteringstakt

När du planerar din egen personliga skuldsanering, är det framför allt lägre ränta och förändrad amorteringstakt som är lösningen på dina ekonomiska problem.

Om du från månad till månad ändå löser dina ekonomiska åtaganden, har du förmodligen inte sjunkit så lågt i fällan att det inte går att hejda den nedåtgående spiralen. Det går nämligen att göra det så länge du inte fått betalningsanmärkningar ännu. Eller åtminstone inte har några anmärkningar på senare tid.

Att leta lån med låg ränta även som överskuldsatt är lättare sagt än gjort. Du får vara förberedd på att du inte kommer att erbjudas de lägsta räntorna eftersom din kreditvärdighet förmodligen är ganska skadad av de lån du har sedan tidigare.
Alla banker som ger lån med invididuell ränta, utgår från din kreditvärdighet när de ger dig låneerbjudande. Ju bättre/högre kreditvärdighet du har, desto lägre/billigar ränta kommer du att bli erbjuden. Det är så individuell räntesättning fungerar.

Har du dålig ekonomi, kan en lång amorteringsplan vara att föredra. Det gör att kalkylen ser lite bättre ut och du kommer att kunna göra extrainbetalningar när du vill om din ekonomi tillåter det.

Lån med lång återbetalningstid är populärast när det handlar om att samla ihop gamla lån och krediter. Dessa lån passar i princip alla storlekar på skulder sedan tidigare.
Det är dock nästan omöjligt att låna pengar om du har skuldsaldo hos Kronofogden. Ett fåtal lån går att söka men det krävs att du kan sätta säkerhet för lånet. Mest vanligt är att du sätter din bostadsrätt eller fastighet som säkerhet för lånet.
Två sådana långivare är Marginalen Bank och Svea Ekonomi.
 

Låna trots många och stora tidigare lån

Att medel- och höginkomsttagare också hamnar i skuldfällor, kan ha flera orsaker. Det som är en klar fördel är förstås att det är lättare att bli godkänd för lån trots tidigare skulder, om du har en god inkomst.

En bank som verkligen gjort sig känd för att ge lån trots tidigare skulder är Bank Norwegian. De är en nischbank som inte är lika hårda i sin kreditbedömning som andra. Många som har medelgod eller god inkomst och mycket lån och skulder sedan tidigare, blir godkända för nya lån hos den här banken.

Många förfråganingar hos UC behöver inte heller vara ett hinder då vi känner till fall där låntagare haft väldigt många UC förfrågningar och ändå blivit godkända för lån.
 

Samla ihop små krediter utan UC

Om du håller på och jobbar på att förbättra din kreditvärdighet, kanske det är aktuellt att ta ett mindre lån utan UC för att ändå samla ihop ett antal små lån eller mindre krediter.

Du kan enkelt fylla i en ansökan om att låna 50000 kr utan UC kontroll om du vill värna om din kreditscoring för framtida ekonomiska åtaganden. Såklart är den här sortens lån inte kända för att vara de billigaste lånealternativen men de kan ändå fylla sitt syfte om du lyckas få ner dina månatliga kostnader.
 

Bli av med mindre skulder till vänner och familj

Tillhör du dem som inte tycker att det är särskilt behagligt att ha skulder till vänner och familj? Du är inte ensam om det. Många av oss tycker att känslan är jättejobbig och det är dessutom svårt att känna att man kan unna sig något med gott samvete, om man är skyldig vänner och familj pengar.

Du kan göra din ekonomi till din privata angelägenhet genom att ta ett enkelt lån istället för att vara skyldig familj och vänner pengar. Det ökar ofta känslan av självständighet men räntan är i princip alltid dyrare.

De flesta får ju låna till ingen eller väldigt låg ränta när de lånar av vänner och familj. Att ta ett lån av en kreditgivare online kommer i de flesta fall bli dyrare men du slipper känna dig beroende och i tacksamhetsskuld till dina privata fordringsägare.

Långa pengar utan UC kontroll för att inte skada din privatekonomiska kreditvärdighet. Det finns allt från små lån på några tusenlappar till större lån utan UC.
 

Läs hela inlägget »

Har du sökt många lån på senare tid och fått nej till svar på din ansökan? Kanske har du prövat igen hos en annan bank och fått nej från dem också?

Det kan ibland vara svårt att veta varför man får nej till svar på sin låneansökan, även om många banker faktiskt uppger varför de ger avslag på ansökan. Ofta är svaren eller förklaringarna ganska luddiga och kanske det leder till att du bara fortsatt att fylla i låneansökningar hos andra banker utan att riktigt fatta varför du får avslag.

En sak är säker, många UC förfrågningar gör bara saken värre och värre för varje lån du söker. Vi ska förklara vad du kan göra istället för att fortsätta att sänka din kreditscoring ännu mer.
 

En ond cirkel av UC kontroller

Många långivare börjar bli vaksamma redan när du har 3-4 UC förfrågningar det senaste året. Andra banker kanske är mer toleranta. Resultatet av dina låneansökningar syns inte direkt utan det är en viss eftersläpning på den informationen. Det kan göra att även om du sökte, blev godkänd men tackade nej till ett lån, är din kreditscoring belastad.

Det är därför det är viktigt att hålla nere på antalet UC kontroller om du vill bevara en hyfsat god kreditvärdighet.

Många väljer att ansöka om lån utan UC kontroll för att sedan vid ett senare skede när UC förfrågningarna försvinner med tiden, söka nytt och kanske billigare lån igen.
Att låna utan kreditupplysning genom UC, är ett enkelt sätt att undvika dålig kreditscoring och det är också snabba enkla lånelösningar som finns i den kategorin av lån och krediter.
Det finns bra och billiga lån utan UC, även om det är lite svårare att hitta de riktigt billag lånealternativen just inom den lånenischen.

Det går att låna stora belopp utan kreditupplysning genom UC. Når du lånegränsen hos en långivare kan du utan problem söka flera lån samtidigt hos fler än en långivare. Var dock alltid noga med att inte hamna i en skuldfälla som innebär att du kanske får betalningssvårigheter.

Genom att exemelvis ta två lån utan UC på 50 000 kr vardera, går det att till rimligt pris, låna 100000 utan UC kontroll.
 

Låg kreditvärdighet - en segdragen process

Att jobba sig upp till en bra kreditvärdighet igen om man av olika anledningar fått sänkt sådan, kan ta tid.
Det är de bakomliggande skälen till din låga kreditvärdighet som kommer att avgöra om det blir lätt eller svårt att förbättra den. Likaså är det samma skäl som kommer att avgöra hur lång tid det kommer att ta.

Det går att få lån ändå, även om det ärligt talat inte är de billigaste lånen på marknaden. Ju lägre kreditvärdighet du har, desto dyrare ränta tenderar du att få när du erbjuds lån.
Kanske kan du inte ens söka alla lån med anledning av din kreditscoring. Det gäller framför allt om du har färska betalningsanmärkningar.

Har du skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten kommer du inte att få något lån om du inte har en bostad att sätta som säkerhet för lånet. Det krävs som regel också att det första du gör när du får det nya lånet, är att du löser hela din skuld hos Kronofogden.
Långivare som kan ge den här sortens nystartslån är bland annat Svea Ekonomi.
 

Många förfrågningar hos UC men bra lön

Har du många förfrågningar hos UC men en bra lön kan du pröva att göra en låneansökan hos Bank Norwegian. Det är en bank som gjort sig känd för att vara lite mer tolerant gällande kreditvärdighet med anledning av många UC förfrågningar eller mycket tidigare skulder.
Lån till hårt skuldsatta, behöver inte vara ett problem så länge du har bra lön och visar ambitioner att sänka dina lånekostnader.

Att ansöka om lån eller kreditkort hos Bank Norwegian går snabbt och enkelt och om du blir godkänd kommer du att signera lånet med BankID och därmed snabba på hela utbetalningsprocessen.
 

Gör din egen skuldsanering

Att själv sanera upp och städa sin ekonomi är ganska enkelt så länge du inte har betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogden. Många människor ansöker varje år om samlingslån för att reda upp en dålig ekonomisk situation som kan ha uppstått av flera olika skäl.

Andra gör det årligen för att försäkra sig om att de alltid har den lägsta och bästa räntan. Att få några UC kontroller per år är ingen fara för kreditscoringen. Det är när det blir ett mönster som ser dåligt ut som det sänker din kreditvärdighet.

Att få lån när alla banker redan sagt nej, är däremot en svårighet. En sista utväg kan alltid vara att pröva en låneförmedlare innan du ger upp. Får du inte lån genom en låneförmedlare heller, är det definitivt dags att ta en rejäl paus från att söka fler lån.
UC-förfrågningar ligger sparade hos Upplysningscentralen AB i 12 månader från det att förfrågningen gjordes så det är helt enkelt bara att vänta.
Om du ändå behöver ett mindre snabblån för att lösa en akut situation, kan du leta bland lån som man kan få med dålig kreditscoring.
 

Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar